KTMrider Napisano 29 Października 2009 Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Chciałbym złożyć koła w cenie około 900 PLN Jeżdże XC ważę ok 93kg, koła mają być "hybrydowe" (obręcze pod V-ki, piasty pod tarczę koniecznie na maszynach) Sprzedawca w sklepie zaproponował mi zestaw: Piasty: Rotaz Revolution szprychy: DT Champion obręcze: Mavic 517 Węc czy owa piasta będzie wytrzymała - jak dla mojej wagi - nie ukrywam że na wytrzymałości mi zależy, jednakże jak można coś lżejszego złożyć to też będzie mi miło. Jeśli nie Rotaz Revolution to co? A może fabryczne koła MAVIC CrossRide? Jeśli macie jakieś uwagi co do szprych/obręczy to też poproszę Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 29 Października 2009 Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Dla tej wagi zapomnij tak o tych obręczach jak i piastach Crossride to zupełnie inna kategoria wagowa są dopuszczone do 100kg o ile dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KTMrider Napisano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2009 hmmm... więc jakie piasty (DT Swiss 370???) i jakie obręcze doradzicie? Jeśli ktoś używa Rotaz to bardzo proszę o opinie. a na temat Cossride rozmawiałem w dróch sklepach w Twomarku i Koralu (Bielsko-Biała) i w obu powiedzieli mi to samo czyli że spokojnie wytrzymają moją wagę (nawet do 120 kg) choć wiem że na stronie harfy jest napisane że przeznaczone są do 100 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Koła Crossride mogę spokojnie plecić, mam wersję Disc i przez dwa lata ze 3 razy je centrowałem Ważę trochę mniej, bo 80kg, ale lubię poszaleć na zjazdach, a tam koła najwięcej dostają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Jeśli kogoś interesuje opinia o piastach Rotaz to mogę się nią podzielić bo śmigam od marca na nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 abstrahując od stęchlizny Jeśli ktoś używa Rotaz to bardzo proszę o opinie. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.