Skocz do zawartości

[Łańcuch] Który wybrać?

kurokial

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Posiadam dwa łańcuchy Shimano HG53 i Sram PC951 i nie wiem który sobie zostawić a który posłać w świat. przerzutek jeszcze nie zakupiłęm ale będzie to na pewno jakiś Deore, korba raczej też Deore. Dwa łańcuchy mi są niepotrzebne.

Pozdrawiam.

Napisano

Kup sobie 3 spinki, oczywiście jeżeli te łancuchy są nowe. Jak będziesz już miał wszystko w komplecie to zmieniaj je co 500km i za każdym razem nakładaj ten najmniej wyciągnięty. W ten sposób na kasecie zrobisz 6000km a nie 3500 tak jak ja na jednym łańcuchu i kaseta mi juz bardzo przeskakuje na 6,7,8,9 no i korby wyżarło trochę.... Tak więc jak masz taką możliwość to zachowaj te łańcuchy i rób tak jak bóg przykazał;)

Napisano

Trzy spinki do dwóch łańcuchów?

Warto mieć jedną przy sobie w zapasie - jak zgubisz jedną możesz wstawić inną zamiast lańcuch skuwać. Dak samo jak urwiesz łańcuch zamiast naprawiać w pospiechu możesz wstawić drugą spinkę a skuć w domu.

Napisano

Zas jakby wybierać pomiędzy SRAM s SH to lepiej Shimano HG 53. Jeżdżę na 3 łańcuchach i nie zmieniam co ileś tam km, a sprawdzam suwmiarką i oceniam czy, mogę zmienić już łańcuch po 800 km czy po 1100 km.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...