kurokial Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witam, Posiadam dwa łańcuchy Shimano HG53 i Sram PC951 i nie wiem który sobie zostawić a który posłać w świat. przerzutek jeszcze nie zakupiłęm ale będzie to na pewno jakiś Deore, korba raczej też Deore. Dwa łańcuchy mi są niepotrzebne. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANCLERZ111 Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Kup sobie 3 spinki, oczywiście jeżeli te łancuchy są nowe. Jak będziesz już miał wszystko w komplecie to zmieniaj je co 500km i za każdym razem nakładaj ten najmniej wyciągnięty. W ten sposób na kasecie zrobisz 6000km a nie 3500 tak jak ja na jednym łańcuchu i kaseta mi juz bardzo przeskakuje na 6,7,8,9 no i korby wyżarło trochę.... Tak więc jak masz taką możliwość to zachowaj te łańcuchy i rób tak jak bóg przykazał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurokial Napisano 27 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Trzy spinki do dwóch łańcuchów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Trzy spinki do dwóch łańcuchów? Warto mieć jedną przy sobie w zapasie - jak zgubisz jedną możesz wstawić inną zamiast lańcuch skuwać. Dak samo jak urwiesz łańcuch zamiast naprawiać w pospiechu możesz wstawić drugą spinkę a skuć w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Zas jakby wybierać pomiędzy SRAM s SH to lepiej Shimano HG 53. Jeżdżę na 3 łańcuchach i nie zmieniam co ileś tam km, a sprawdzam suwmiarką i oceniam czy, mogę zmienić już łańcuch po 800 km czy po 1100 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.