Skocz do zawartości

[rama]mycie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jeśli w złym dziale to proszę o przeniesienie.

Pytanie może trochę banalne. Do rzeczy rozebrałem rower w celu umycia go na zimę i tu moje pytanie czy mogę ramę umyć pod prysznicem wraz z suportem isis (chyba jeśli ta nazwa brzmi inaczej to poprawcie) oraz z miskami sterów stery to jakieś kulkowe FSA orbit. Suport niewiem co to za model ale coś koło 100pln dałem w serwisie.

Z góry dzięki :whistling:

• Mod Team

Woda nie działa destrukcyjnie na aluminium ono i tak sie utleni i tak, ale to tylko powłoka nie szkodliwa zazwyczaj (chyba ze spawamy to moze zirytowac). Stal nietety jak sie utlenia to traci przy tym wszystko łacznie ze samą soba :) dlatego nalzezy zabezpieczac ramy stalowe zwłaszcza w newralgicznych miejscach.

Ja tez nie mam klucza do suportu a wykrecałem i zakrecłem go z 10 razy conajmniej. Natomiast radze sobie taki klucz nabyc (bądź zrobic jak kto woli) raz zalazny suport bedzie sie niszczył. Poł biedy jezeli jest na kwadrat bo sa tanie ale inne systemu to juz nie koniecznie.

Co do mycia mozna zrobić tak ze umyć ładnie wytrzec gdzie sie da i postawić w ciepłym miejscu mozna na grzejniku jak ktoś juz ich uzywa. Pozniej nasmarowac co nalezy i złozyc gadzine :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...