KeenJow Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Widziałem porównanie splanowanej, niesplanowanej, uważałem to również za głupotę. Na splanowanej do 8 obrotów, a normalnie tak jak piszesz 2-3 obroty. Jeszcze lepiej wygląda sytuacja gdy mamy łożyska ceramiczne. http://www.youtube.com/watch?v=cvFksJ672w4 No właśnie, ja wróciłem z serwisu i po montażu SLXa HTII też mam 2-3 obroty mimo, że niby planowali mufę. Co robić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Czy aby zamontować HTII rama musi być do tego przystosowana? Czy suport na kwadrat można wymienić bezproblemowo na HTII? Pytam, bo zauważyłem że przy ramach Radon zr race piszą, że są one przystosowane do łożysk wciskanych htII, które dostajemy w komplecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 HT2 i press-fit to zupełnie 2 inne bajki, HT2 to miski z łożyskami wkręcane w ramę a press-fit to łożyska wciskane w ramę. Pressfit: HT2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 No właśnie, ja wróciłem z serwisu i po montażu SLXa HTII też mam 2-3 obroty mimo, że niby planowali mufę. Co robić ? Planowanie mufy według mnie ma się nijak do tego ile pokręci się korba.Tu mają znaczenie łożyska.Mam dwa rowery w jednym oryginalnie była planowana mufa w drugim nie było wszędzie korby HT II zero różnicy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalK Napisano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Potwierdzam. Tu jest głównie kwestia ile smaru jest w łożysku i jego gęstość( zależy też od temp. otoczenia). Można zdjąć uszczelnienia, wywalić smar i nalać gęstego oleju. Wtedy korba będzie się kręciła długo i z minimalnym oporem, ale żywotność łożysk zapewne dramatycznie spadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Problemem nie jest projekt, tylko wykonanie (np. uszczelnienia, precyzja wykonania misek) i jakość łożysk ! , sztywność zapewne jest w jakiś sposób większa bo łożyska są szerzej, jednak niewiele to da jeśli rama jest mało sztywna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Mam taki suport jak na zdjeciu: http://photos02.alle...73/07/908730724 Niech ktoś mi powie jaki mam klucz użyć do jego przykręcenia do mufy? Kiedyś czytałem, żeby zakładać suportu z łożyskami na zewnątrz potrzeba wyszlifować mufę od zewnątrz(chodziło o usunięcie lakieru). Czy w tym wypadku też jest to wymagane? W lepszych ramach nie trzeba, bo są one już odpowiednio przygotowane: http://img217.imageshack.us/img217/5567/243544vr5.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Żeby dokładnie splanować mufę suportu trzeba mieć specjalny przyrząd, w żadnej ramie , nawet tej gorszej nie powinno być lakieru w miejscu które widać na zdjęciu (a jeśli niestety jest, trzeba go delikatnie usunąć skrobakiem), szlifowanie papierem czy pilnikiem może tylko zaszkodzić (nie jeseś w stanie tym sposobem uzyskać płaszczyzny idealnie prostopadłej ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soliner Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Z Waszych postów mam rozumiec ze nie warto sie pchać w HT2. Mam pakiet octalink, ładnie sie kreci. Przyszedl czas na wymiane korby, sprzedawca proponowal mi wlasnie HT2 ale jest droższa, a zakladam ze poprawy sztywnosci nie odczuje (miekka rama) no waga calosci na pewno na korzysc. Jest sens kupowac korbe HT2 dla mnie-turysty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 nie ma sztywniejszego rozwiązania od korby na ośkę... uważam że jest genialne, szybkość demontażu korby w celu chociażby czyszczenia jest znacznie większa. Co do pracy, mi pakiety zawsze dość szybko padały więc akurat superlatyw brak. Jednak jakość łożysk............ Moja po 5tys była już zajechana aczkolwiek zębatki a nie łożyska. Czasami trzeba im psiknąć wd40 jak wody naleci i kręcą się dalej ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Kiedyś wymieniłem suport na plastikowy z 2 łożyskami kulkowymi , bo taki miałem . A teraz mu już stuknęło 6 tys. km i kręci się jak nowy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
progrand Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 ...nawet tej gorszej nie powinno być lakieru w miejscu które widać na zdjęciu (a jeśli niestety jest, trzeba go delikatnie usunąć skrobakiem), szlifowanie papierem czy pilnikiem może tylko zaszkodzić (nie jeseś w stanie tym sposobem uzyskać płaszczyzny idealnie prostopadłej ) . Problem w tym że lakier jest w tym miejscu, kupiłem ramkę No Sainta i co mam z tym zrobić? Nie zniszczę lakieru w około jeśli jak to napisałeś zdrapię go skrobakiem? Nie bardzo mi się to widzi majstrować przy lakierze, jakie będą skutki nie usunięcia go? Naprawdę miski suportu będą znacząco pod kątem, przez co nie wiem będą szybciej niszczyły się łożyska? Przecież zanim miska dojdzie do mufy będzie już mocno zakotwiona w gwincie. Hmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Naprawdę miski suportu będą znacząco pod kątem, przez co nie wiem będą szybciej niszczyły się łożyska? Przecież zanim miska dojdzie do mufy będzie już mocno zakotwiona w gwincie. Hmm... No właśnie Na bikestacji za 39iziko, na allegro brak. Chyba skoczę do serwisu, żeby mi użyczyli klucz za browara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Z Waszych postów mam rozumiec ze nie warto sie pchać w HT2. Mam pakiet octalink, ładnie sie kreci. Przyszedl czas na wymiane korby, sprzedawca proponowal mi wlasnie HT2 ale jest droższa, a zakladam ze poprawy sztywnosci nie odczuje (miekka rama) no waga calosci na pewno na korzysc. Jest sens kupowac korbe HT2 dla mnie-turysty? Nie ma sensu, tym bardziej jak octa ci się ładnie kręci. Ja też nie zamierzam przechodzić na HT2, bo tej mitycznej sztywności i tak nie wyczuwam a padanie łożysk już tak. Dwóch moich kumpli już namówiłem do powrotu do octa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
progrand Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 W takim radzie jaki sensowny zestaw ISIS/Octalink możesz zaproponować? Za cenę do/ok 300zł i wadze zestawu ok 950g? Bo ja przyznam nie widzę takiej opcji i nadal stosowanie HT2 z zamiennymi dużo tańszymi łożyskami jest moją koniecznością, chociaż nadal jestem przed zakupem nowej korby i wszystko się może zdarzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 FC-M572 + BB-ES51 wyjdzie na pewno poniżej 950g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soliner Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Wiec ja dziekuje za rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 6 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 A coś sensownego poniżej 900g? Bo mój obecny zestaw (Deore 510 na kwadrat z 22t alu + niezajeżdżalny suport Eubico) waży 928g. Jedyne czego mi brakuje to odrobina sztywności, poza tym 100% satysfakcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 XT FC-M752(617g) + suport XT BB-ES71(252g) Tyle, że ciężko to znaleźć. O ile suport jeszcze do dostania, to korba już chyba nieosiągalna. Bo sam bym chętnie kupił sobie jeszcze 1 na zapas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 No właśnie, niedługo i tak nie będzie wyjścia , bo nie będzie dostępnych zestawów rozsądnych wagowo na octalink. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Zaś dalej to wszystko wyprze press fit tyle, że na razie to nie wiadomo co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Pressfit wymaga bardzo precyzyjnie wykonanej mufy suportu oraz spawania ramy nie powodującego odkształcenia w/w mufy, i jest jak na razie w kilku wariantach - więc jepiej poczekać co z niego zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KeenJow Napisano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 No to wracam do tematu, ile powinien się obrócić Hollowtech II po przejeżdżonych około 3 tys. i nie zabrudzonych łożyskach ? Mi robi jakieś 8-9 obrotów bez łańcucha. Natomiast mój drugi rower (taki sam, ale damski) na fabrycznym supporcie na kwadrat robi lekko ponad 30. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 No to wracam do tematu, ile powinien się obrócić Hollowtech II po przejeżdżonych około 3 tys. i nie zabrudzonych łożyskach ? Mi robi jakieś 8-9 obrotów bez łańcucha. Natomiast mój drugi rower (taki sam, ale damski) na fabrycznym supporcie na kwadrat robi lekko ponad 30. Tak to już jest - na HT2 korba zrobi mniej obrotów. Do masy zestawów na Octalink doliczcie jeszcze śruby - 34g Komplet XT rzeczywiście trudno dostępny, ale dosyć łatwo osiągalny LX to niewiele ponad 900g (już licząc z tymi śrubami), przy trzech tarczach alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.