Skocz do zawartości

[amortyzator] Amortyzator Manitou 4

kaciel6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

uuu manitacz 4.... ;)

jak to działa?

nie wiem z jakim amortyzatorem przednim masz doswiadczenia osobiste dlatego trudno mi powiedziec jak ocenisz tenze amorek...

moge sie podzielic moimi wrazeniami z uzytkowania mniej więcej podobnego rocznikowo widelca manitou.

moj to sx z rocznika chyba 95 lub 96 - pewnosci nie mam ale gdybam po braku mocowania do tarczowki i po ksztalcie podkowy.

moj minetacz mial elastomery i kartusz olejowy z regulacją powrotu, skok chyba 63 mm.

widelec w bardzo dobrym stanie technicznym, własciwie po umyciu wygladal jak nowy.

ugięcie na sucho dawało odczucie krótkiego skoku jaki posiada - to oczywiscie tylko 63 mm i to z gumowymi bebechami w srodku.

wrazenia z jazdy: tragiczne :P

widelec nie reaguje (w sposób wyczuwalny) na drobne nierówności, przepuszczając właściwie wszystko na rece. na średnie (w przypadku amora z tym skokiem to takie powiedzmy 2-3 cm) reaguje ale z tępym strzałem w kierownicę a co za tym idzie w jeźdźca. duże w jego przypadku to tak ok 50 mm - trzeba docisnąć kierownicą przednie koło do ziemi a to prowokuje mańka do niechetnej reakcji...

widelec pracuje na poziomie kiepskiego rst. nie pomogła rozbiórka, czyszczenie ani wymiana elastomerów na sprężyny.

jego rówieśnik - bomber z1 to przy nim poezja amortyzacji... ówczesne rs'y, manitacze to po prostu sztywne widelce przy marzokach....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.