Chattab Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witajcie, Czeka mnie zakup pierwszego kasku w życiu. Przymierzałem już kilka różnych modeli, ale mam wrażenie, że w każdym wyglądam jak w przepołowionej łupinie orzecha, albo jak motocykliści w PRL-u (załączony obrazek). Szukam więc czegoś nietypowego - mniej "okrągłego", a bardziej "opływowego" i "aerodynamicznego" (oczywiście bez przesady, kaski do czasówek odpadają). Coś takiego jak MET Predatore, tylko trochę tańszego. Do wydania mam max 300 zł (mile widziane mniej). Czy któryś z kasków Lazera (np. Magma lub Devil) spełni moje oczekiwania? A może coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3aran Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 A na przykład Uvex Boss Evo? Nie pasowałby Ci kształtem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Scott Karma - miałem podobne wrażenia przymierzając inne kaski, a szukałem długo i ten mi pasuje idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Ja mam Giro Indicator i choć nie jest on idealny (nie jest też taki zły jak myslałem na początku ) ma dość podłużny kształt . Efekt wizualny wzmacnia sposób malowania . OK 200 zł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chattab Napisano 29 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2009 No więc tak - na placu boju zostały następujące, mniej lub bardziej nietypowe, kaski: * MET Crackerjack * Rudy Project Slinger * Giro Indicator * Lazer Revolution * Shain BK90 * Selev Matrix (KTM Edition) Znajdą się tu jacyś użytkownicy któregoś z powyższych cacek? Któryś z nich jest szczególnie "be" lub "cacy" PS. Dodatkowy plus dostają kaski w kolorze pomarańczowym lub czerwonym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 29 Października 2009 Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Indicator Giro to całkiem typowy kask - przynajmniej w swojej klasie cenowej . Jak wspomniałem nie jast idealny ale za 200 zł trudno wymagać cudów. Miałem kask wyższej klasy i dlatego na początku trochę mnie irytował ( np efektywnośc wentylacji ). Jednak większość użytkowników go chwali - poszukaj na forum . Po roku użytkowania twierdzę że da się w tym jeździć . Tylko nie kupuj w internecie - kask koniecznie trzeba przymierzyć , obwód głowy to nie wszystko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.