Skocz do zawartości

[kask] (Nie)typowy kształt

Chattab

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Czeka mnie zakup pierwszego kasku w życiu. Przymierzałem już kilka różnych modeli, ale mam wrażenie, że w każdym wyglądam jak w przepołowionej łupinie orzecha, albo jak motocykliści w PRL-u (załączony obrazek). Szukam więc czegoś nietypowego - mniej "okrągłego", a bardziej "opływowego" i "aerodynamicznego" (oczywiście bez przesady, kaski do czasówek odpadają). Coś takiego jak MET Predatore, tylko trochę tańszego. Do wydania mam max 300 zł (mile widziane mniej). Czy któryś z kasków Lazera (np. Magma lub Devil) spełni moje oczekiwania? A może coś innego?

post-118574-1256462016,79_thumb.jpg

No więc tak - na placu boju zostały następujące, mniej lub bardziej nietypowe, kaski:

* MET Crackerjack

* Rudy Project Slinger

* Giro Indicator

* Lazer Revolution

* Shain BK90

* Selev Matrix (KTM Edition)

Znajdą się tu jacyś użytkownicy któregoś z powyższych cacek? Któryś z nich jest szczególnie "be" lub "cacy"

PS. Dodatkowy plus dostają kaski w kolorze pomarańczowym lub czerwonym ;)

Indicator Giro to całkiem typowy kask - przynajmniej w swojej klasie cenowej . Jak wspomniałem nie jast idealny ale za 200 zł trudno wymagać cudów.

Miałem kask wyższej klasy i dlatego na początku trochę mnie irytował ( np efektywnośc wentylacji ). Jednak większość użytkowników go chwali - poszukaj na forum . Po roku użytkowania twierdzę że da się w tym jeździć . Tylko nie kupuj w internecie - kask koniecznie trzeba przymierzyć , obwód głowy to nie wszystko .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...