kllnTToOn Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam. Po małych zmianach w moim rowerze chciałbym go wam przedstawić. Kolejne zmiany w przyszłym roku wiążą się one z dużym kosztem więc wymiana ich nie będzie szybka. Nie obwijając w bawełnę : Bar Ends: (Rogi) - BOPLight 61g Bar Plugs: (Korki do kierownicy) - BOPlight 2g Brakes: (Hamulec przedni i tylny) - Tektro Al. 320 332g Brake Levers: (Klamki Hamulcowe) - zintegrowane Cables: (Pancerze i linki)- Clark's 104g Cassette: (Kaseta) - Shimano Deore XT CS-M770 11/32 264g Chain: (Łancuch) - Shimano CN-HG DEORE 'tuned' 268g Crankset: (Korby + Suport) - Shimano Deore SLX 48 - 36 - 26 960g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Shimano Alivio fd-m18 152g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - Shimano XTR RD-M960 208g Fork: (Widelec + gwiazdka) - RST CAPA T5 2150g Frame: (Rama + hak + 4 śrubki stalowe + piwoty ) - Author KInetic 06' 1916g Grips: (Gripy) - BOPlight 43g Handlebar: (Kierownica) - BOPlight Team XL 154g Headset: (Stery + miski w ramie) - Cane Creek VP-A45AC 84g Pedals: (Pedały) - Author 'tuned' 250g / Exustar E-PM 25 275g Seat: (Siodło) - Selle Italia SLR XP WHITE z czarną skórą 191g Seatpost: (Sztyca) - UNO Kalloy 30.2mm x 350mm 319g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) - BBB Carbonstrangler 24g Shifters: (Manetki) - Shimano Deore ST-M510 420g Skewers: (Zaciski koł) - Author Industry 115g Spacers: (Podkładki pod mostek) - No-name carbon 5mm + No-name alu 5mm + KCNC 5mm 10g Stem: (Mostek) - BOPlight Team XL 100mm 122g Tires (Front & Rear): (Opona przednia i tylna) - Continental Race King 2.2 1200g Top Cap: (Top cap) - BOPlight + stalowa śruba 17g Tubes: (Dętki) - MAXXIS FLY WEIGHT 194g Wheel Front: (Koło przednie) 1000g Wheel Rear: (Koło tylne) 1234g Misc : (Inne) Lampka Tylna Smart 43g + Lampka przednia Cat Eye 135 91g RAZEM w rowerowym wyszło 11850g + Lampki 11984g ZDJĘCIA WIECZOREM ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Skąd wziął się RST Capa, przecież seryjnie była Gila. Tak czy siak amortyzator kłóci się z kasetą i xtr'em z tyłu. Rama 19? Koła seryjne? bo chętnie bym się dowiedział ile moje ważą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Z ciekawosci zapytam na czym polegal tuning lancucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Osprzętowy miszmasz, trochę deore, nieco slxa, jest też xtr oraz alivio a całość zatrzymuje się na tektro... brzmi to wszystko jak rower składany budżetowo dla najsprawniejszej pracy przy niskich kosztach, ale jestem ciekaw jak się to prezentuje wizualnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Z ciekawosci zapytam na czym polegal tuning lancucha? Biorąc pod uwagę cudzysłów, obstawiam, że na skróceniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Z głową to ten rower złożony nie jest - nie ukrywajmy. Nie wiem czy jest sens cokolwiek w niego pakować, tzn w bazę - którą jest rama. Nie lepiej pozbierać na jakiegoś BOPlight'a, No-Sainta te kilka stówek i mieć względny spokój ?! Skoro to jest łańcuch Deore i tyle waży to ile ma ogniw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Tuning łańcucha polegał nie na skróceniu lecz na "zdarciu lakieru ?" wrzuciłem go do kwasu który miał go oczyścić ze wszytskiego co na nim było ale kwas okazał się nie ten i wyżarł mi lakier dlatego dałem że tuned bo wcześniej ważył z jakieś 4-5 gram więcej ;p Rama 19" koła seryjne Od nowości była Capa (gila z tego co wiem jest teraz). waga koł była podana z opaskami ritcheya które bodajże ważyły 26g para Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Boplighta , No Sainta nie bierz!!! No chyba, że jesteś LEKKI... Zresztą myślę, że pewnie jeszcze chciałbyś na tej ramie pojeździć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Ważę 61kg przy 179cm wzrostu lekkich części się nie boje, ale ramę to jak na razie zostawiam. Pierw koła, Amortyzator, Hamulce, potem będę się martwił o ramę... ale to w odległej przyszłości... Zachwilę foto jak na razie 2 bo net mi tak muli... że siema A co do Wax-a ten rower jeszcze nie jest w pełni złożony, więc jak powiem że jest już end to wtedy powiesz mi czy jest złożony z głową czy nie... nie wiem ile ogniw ma łańcuch ale jak wrzucę 3/1 czyli 48z/32z to normalnie chodzi więc stawiam 112 ogniw chociaż pewnie się mylę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 268g przy 112...troche za lekko, xtr ma taka wage przy 108, no cyba ze ten kwas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Nie no, na pewno w roczniku 2006 była Gila, wiem bo miałem A zamiast wymiany ramy doradzałbym wymianę amora. Dlaczego? Rama to zysk tylko na wadze (no i satysfakcja, niech wam będzie ), a amor to podobny zysk wagowy + znaczne polepszenie komfortu jazdy i przyczepności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 jak na razie 2 bo net mi tak muli... że siema A co do Wax-a ten rower jeszcze nie jest w pełni złożony, więc jak powiem że jest już end to wtedy powiesz mi czy jest złożony z głową czy nie... Chciałbym tylko przypomnieć, że tu dużo było zapowiadane, a mało zrobione. Od czerwca rower się w ogóle nie zmienił, części są dobierane tak jak politycy na swoje stanowiska... . Pomyśl trzeźwo i zadaj sobie pytanie czy warto walczyć o każdy gram na łańcuchu przy ponad 2kg kołach i RST ? Rama, ramą... Niedźwiedź - zapomniałeś o sztywności nowej ramy, wadze, geometrii...itp. - takie małe szczególiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2009 a czy ja mówię że te kółka i amortyzator zostają na zawszę ? amortyzator wymienię jak kolega kupi nowego i starego sprzeda mi, ale od razu be musiał kupić hamulce bo amortyzator jest tylko pod tarcze, to natomiast wiąże się z kupnem (złożeniem kół)... i tak dalej i tak dalej... a Ja chcę wymienić RAZ A PORZĄDNIE i nie kupować teraz np. hamulców v-brake-ów i wydawać 200zł żeby siła była lekko mocniejsza i zgubie parę gram, żeby za 3 miesiące je wymienić, składać kół "przejściowych" żeby je zaraz wymienić bo wg. mnie jest to bezsensu. Takie bezsensowne wydawanie pieniędzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Pijesz do tego co Ci wczoraj pisałem, tylko nie napisałem Ci tego, że koła przejściowe (pod tarcze + tarcze) będę miał za darmo... . Rób co chcesz, oby z głową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2009 ano i nie mówiłeś tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Jak czytam o zyskiwaniu pojedyńczych gramów to w głowie mi sie kreci. Przecież to jest bezsensowne! I do tego czyjeś mądrosci- masakra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 26 Października 2009 Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Niedźwiedź - zapomniałeś o sztywności nowej ramy, wadze, geometrii...itp. - takie małe szczególiki. Geometria ramy jest ok, 71* kąta główki górna rura 589mm w poziomie (dla 19'), na sztywność też nie narzekam. O wadze nie zapomniałem, przecież właśnie o niej pisałem Pozostanę przy swoim zdaniu, że zdecydowanie lepiej wymienić tutaj amora niż ramę. No i koła, rama najwcześniej na 3 miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 26 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2009 łańcuch ma 108 ogniw + spinka sram gold troche się pomyliłem bo o 4 ogniwa małe poprawki RAMA AUTHOR KINETIC 19" + PIVOTY + 4 ŚRUBKI + HAK 1916,6 g AMORTYZATOR RST CAPA T5 + PIVOTY + SZYSZKA 2150,0 g STERY CANE CREEK BOPLIGHT 84,0 g WKŁAD SUPORTU ZINTEGROWANY 98,0 g KORBA SLX FC-M660 620,0 g TARCZE KORBY 48t - 36t - 26t + ŚRUBKI 239,4 g PRZERZUTKA PRZÓD ALIVIO FD-M18 151,7 g PRZERZUTKA TYŁ XTR RD - M961 208,0 g KASETA XT CS-M770 11T - 32T 264,0 g ŁAŃCUCH DEORE + SPINKA SRAM GOLD 268,9 g LINKI I PAŃCERZ CLARK'S 104,3 g MANETKI DEORE ST-M510 436,2 g KLAMKI DEORE ST-M510 HAMULEC PRZÓD TEKTRO AL. 380 + KLOCKI AUTHOR 166,2 g HAMULEC TYŁ TEKTRO AL. 380 + KLOCKI TEKTRO 175,6 g TARCZE HAMULCOWE KEINE PIASTA PRZÓD AUTHOR INDUSTRY 144,0 g PIASTA TYŁ AUTHOR INDUSTRY 310,0 g OBRĘCZE ALEXRIMS DM 18 1240,0 g SZPRYCHY STAINLESS STEEL + NYPLE STEEL 515,0 g OPONA PRZOD CONTINENTAL RACE KING 2,2 600,0 g OPONA TYŁ CONTINENTAL RACE KING 2,2 600,0 g DĘTKI MAXXIS FLY WEIGHT 194,8 g PEDAŁY AUTHOR TUNED 250,0 g KIEROWNICA BOPLIGHT TEAM 154,4 g KORKI KIEROWNICA BOPLIGHT 3,9 g MOSTEK BOPLIGHT TEAM 122,3 g PODKŁADKI KCNC 5mm + ALU 5mm + CARBON 5mm 9,8 g ROGI BOPLIGHT TEAM 61,0 g SIODEŁKO SELLE ITALIA SLR XP WHITE "BAD TUNED" 191,1 g SZTYCA UNO KALLOY 319,5 g GRZYBEK BOPLIGHT CARBON 17,1 g GRIPY BOPLIGHT 40,0 g ZACISK SZTYCY BBB CARBONSTRANGLER 24,0 g ZACISKI KÓŁ AUTHOR INDUSTRY 115,3 g OPASKI NA OBRĘCZ MAXXIS 36,0 g KOSZYK NA BIDON KEINE RAZEM: 11831,1 g Jutro przyjdą pedały a 3 Listopada koszyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 29 Października 2009 Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Klinton jaki koszyk zamówiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 29 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2009 przyszły pedały i ważą 276,4g ładnie wyglądają kupiłem jako nowe dostałem używki Elite Patao Carbon - koszyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Biedactwo.... Allegro nie można zawsze ufac Co do koszyka - założyłeś już? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Coś mało pilnujesz swojego tematu Gdzie napisane że zmieniłeś szczęki w hamulcach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 hehe dopiero teraz wszedłem na kompa zmiania szczęk z tektro 320al na tektro 823al - większa siła hamowania i wkońcu odbijanie klamki + lepsze klocki + zmniejszona waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Plany na najbliższa przyszłość: koła: Boplight X430(mam) + XT 765 centrerlock(mam przód) + sapim laser Amortyzator: Manitou R7 Super 80mm Hamulce: jakieś tektro na sam początek tarcze: nie wiem (doradźcie coś)... jakieś inne propozycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 3 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Tracze Dartmoory Nano A mówiłeś że chcesz też Accenty(piły)- 160mm ładnie wygladają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.