maniek0168 Napisano 24 Października 2009 Napisano 24 Października 2009 Mam zamiar kupić jakiś nowy rower do FR/Street/lekkie DH. Na oku mam jak na razie Krossa http://allegro.pl/item785973715_kross_sign_ds_2_rst_space_jump_tarcze_hydraul_hit.html Co sądzicie o tym sprzęcie? Jestem początkujący/"średni". Jeżeli macie jakiś inne propozycje to prosiłbym w cenie tego Krossa. Ważne też aby posiadał przerzutki bo czasem będę potrzebował zrobić jakąś nieco dłuższą trasę.
Grondag Napisano 25 Października 2009 Napisano 25 Października 2009 na początek ten ktoss nie jest zły, ale proszę ci e, nie uprawiaj na tym DH jeśli chcesz zyć- na początku sprzęt jest najbardziej katowany i to może tego nie wytrzymać
maniek0168 Napisano 25 Października 2009 Autor Napisano 25 Października 2009 Rower chcę używać raczej do skakania po niewielkich hopkach. Mówiąc DH miałem na myśli raczej nieco ostrzejszą jazdę po lesie, a nie to co widzi się na filmikach YouTube xD. Chodzi mi też o to żeby rower był przystosowany do nie wielkich wyczynów jak wheelie, jakieś bunny hopy itp.
afly Napisano 25 Października 2009 Napisano 25 Października 2009 Lepszego sprzętu za tą cenę do wymienionych/preferowanych przez Ciebie rzeczy nie znajdziesz, jestem tego pewny, dobrej konstrukcji amortyzator oraz nie takie złe hamulce są dużym plusem tego roweru.
maniek0168 Napisano 25 Października 2009 Autor Napisano 25 Października 2009 OK. Brakuje mi jeszcze trochę kaski ale jak tylko dozbieram to lecę kupić póki tańsze po sezonie Tylko moglibyście mi jeszce powiedzieć jaką ramę byście wybrali na moim miejscu mam trochę ponad 175 cm wzrostu a rama jest dostępna w dwóch rozmiarach 15 i 17 cali. Pytam się bo nigdy nie jeździłem na ramach tej geometrii.
Grondag Napisano 25 Października 2009 Napisano 25 Października 2009 ta im mniejsza tym łatwiej się nauczyć skoków, wheelie i innych,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.