Jasiek7557 Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Jakie polecacie klocki bo moje niedlugo sie zetra i przydalyby sie nowe glownie jezdze jak jest ladna pogoda czasem jak pada deszcz maja byc przynajmniej tak dobre jak te oryginalnie montowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KeicamRider Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam. Także miałem vki TEKTRO i jedyne co mi się nie podobało w nich to że gdy było upalnie to nie blokowało koła, hamowanie się bardzo rozciągało. Gdy było zimno nie było problemu, świetnie hamowały lecz gdy był upał ... Wiec postanowiłem je wymieć Panowie z serwisu polecili mi Klocki MTB Author ABS-3CC są świetne ! Jak wyjechałem z serwisu i całkiem zapomniałem że mam nowe klocki to mało co przez kierownice nie przeleciałem ( był upał ), tak mocno złapały że aż byłem zaskoczony. Teraz zmieniłem na HAYES HFX 9 zobaczymy jakie bedą efekty. Ale powracając do tematu to bardzo polecam bo są tanio i naprawdę świetnie hamują. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek7557 Napisano 24 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Dzieki za odpowiedz.Widze ze teraz jezdzisz na tarczowkach ile kosztowala cie wymiana? Bo u mnie to bardziej oplaca sie kupic nowy rower z tarczowkami niz tarczowi oddzielnie xD. Co do blokowania kola to chyba dobrze bo jak blokujesz kolo to ci sie opona szybko zdziera a tak to nie . Ale co do upalnych dni i blokowania kola to z tego co pamietam to nie mialem z tym problemow. Mam pytanie ktora wersje tych klockow kupiles? Bo znalazlem dwie: link1 link2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KeicamRider Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Jeszcze nie jeżdże, ale komplet już mam w domu przod 203 tył 180. Odnośnie upalnych dni to pierwszym razem stało mi się gdy wracałem z wycieczki 50 km ( na 40 poczułem że hamulce coś nie łapią zbytnio ). Odnośnie blokowania koło to zgodzę się. Też nie blokuje bo żal opon, ale lubie miec pewność że gdy znajdę się w sytuacji extremalnej bez problemu zatrzymam rower. Odnośnie klocków to są te za 35,90 zł. Naprawdę są świetne ! Na pewno się nie zawiedziesz ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek7557 Napisano 24 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Jeszcze nie jeżdże, ale komplet już mam w domu przod 203 tył 180. Odnośnie upalnych dni to pierwszym razem stało mi się gdy wracałem z wycieczki 50 km ( na 40 poczułem że hamulce coś nie łapią zbytnio ). Odnośnie blokowania koło to zgodzę się. Też nie blokuje bo żal opon, ale lubie miec pewność że gdy znajdę się w sytuacji extremalnej bez problemu zatrzymam rower. Odnośnie klocków to są te za 35,90 zł. Naprawdę są świetne ! Na pewno się nie zawiedziesz ! Hmm to ile kosztowala cie modernizacja? Bo w moim przypadu wyszloby to tak 600 zl jak nie wiecej. Kola bym musial kupic nowe i hamulce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba788 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam! Jestem na forum pierwszy raz ale mam nadzieję, że ktoś mi pomorze. W moim roweru czas na wymianę klocków, ale niewiem jakie wstawić to mojej prerii, a hamulce to Tektro MT-14. Proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 http://www.forumrowerowe.org/topic/60003-klocki-hamulcowe-do-v-brake-tektro-mt-14/ proszę bardzo. temat sprzed 3 tygodni... tu też możesz nieco poczytać: http://forum.pclab.pl/t483148.html Umiejętność korzystania z wyszukiwarek jest bardzo mile widziana na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.