Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] jakie do 550 zł?

bogus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Taa chyba na bazarku u ruskich ? Chyba, że miałeś na myśli używki.

W SLX, jak i w J7 w raz ze zużywaniem się klocków wystarczy przekręcić pokrętło regulacji klamki od maxa do min i same się wyregulują ;)

Mati,skąd takie rewelacje? Nie pytam o J7, bo nie mam, ale ty chyba znasz jakąś dodatkową funkcje pokrętła regulacji odległości klamki w SLX. Jesli tak, to prosze o wytłumaczenie jak chłopu na miedzy.

• Mod Team

Wykonaj to sobie sam, jeżeli się nie mylę też masz SLX i zobacz :(

Mati,jeśli dobrze zrozumiałem Twoje przesłanie, to zmieniając skok klamki, zmieniam położenie klocka względem tarczy ( oddalam lub zbliżam). Poszedłem za twoją radą i sprawdziłem. I wiesz co? Mylisz się. Zmiana skoku klamki nie ma wpływu na odległość klocka od tarczy- co zresztą byłoby bez sensu.

W SLX ( i nie tylko) kompensacja odległości klocka od tarczy następuje , można by powiedzieć, automatycznie. Regulacja, o której piszesz nie ma nic do tego. Zresztą z klamką zbliżoną maksymalnie do kierownicy jeździ się fatalnie.

• Mod Team

Dzięki jeszcze raz za wszystkie odpowiedzi.

Durnykot ma racje kiedyś bawiłem się tym pokrętłem i nie zmienia ono odległości klocków od tarczy.

P.S. SLX to droga zabawa jak za tą klasę, J3 będę miał nowe za 370 zł z tarczami 185/160 i adapterami, a SLX z tarczami to ponad 600 zł.

Mati,jeśli dobrze zrozumiałem Twoje przesłanie, to zmieniając skok klamki, zmieniam położenie klocka względem tarczy ( oddalam lub zbliżam). Poszedłem za twoją radą i sprawdziłem. I wiesz co? Mylisz się. Zmiana skoku klamki nie ma wpływu na odległość klocka od tarczy- co zresztą byłoby bez sensu.

W SLX ( i nie tylko) kompensacja odległości klocka od tarczy następuje , można by powiedzieć, automatycznie. Regulacja, o której piszesz nie ma nic do tego. Zresztą z klamką zbliżoną maksymalnie do kierownicy jeździ się fatalnie.

Fakt mój bład. Z klamką ustawioną maxymalnie blisko kierownicy jeździ się fatalnie. Jest strasznie miękka i sflaczała. Ale zauważ jedną rzecz. Po "operacji" którą ja opisałem klamka staje się delikatnie twardsza :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...