Mod Team durnykot Napisano 30 Listopada 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Taa chyba na bazarku u ruskich ? Chyba, że miałeś na myśli używki. W SLX, jak i w J7 w raz ze zużywaniem się klocków wystarczy przekręcić pokrętło regulacji klamki od maxa do min i same się wyregulują Mati,skąd takie rewelacje? Nie pytam o J7, bo nie mam, ale ty chyba znasz jakąś dodatkową funkcje pokrętła regulacji odległości klamki w SLX. Jesli tak, to prosze o wytłumaczenie jak chłopu na miedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Wykonaj to sobie sam, jeżeli się nie mylę też masz SLX i zobacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 30 Listopada 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Wykonaj to sobie sam, jeżeli się nie mylę też masz SLX i zobacz Mati,jeśli dobrze zrozumiałem Twoje przesłanie, to zmieniając skok klamki, zmieniam położenie klocka względem tarczy ( oddalam lub zbliżam). Poszedłem za twoją radą i sprawdziłem. I wiesz co? Mylisz się. Zmiana skoku klamki nie ma wpływu na odległość klocka od tarczy- co zresztą byłoby bez sensu. W SLX ( i nie tylko) kompensacja odległości klocka od tarczy następuje , można by powiedzieć, automatycznie. Regulacja, o której piszesz nie ma nic do tego. Zresztą z klamką zbliżoną maksymalnie do kierownicy jeździ się fatalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Dzięki jeszcze raz za wszystkie odpowiedzi. Durnykot ma racje kiedyś bawiłem się tym pokrętłem i nie zmienia ono odległości klocków od tarczy. P.S. SLX to droga zabawa jak za tą klasę, J3 będę miał nowe za 370 zł z tarczami 185/160 i adapterami, a SLX z tarczami to ponad 600 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Mati,jeśli dobrze zrozumiałem Twoje przesłanie, to zmieniając skok klamki, zmieniam położenie klocka względem tarczy ( oddalam lub zbliżam). Poszedłem za twoją radą i sprawdziłem. I wiesz co? Mylisz się. Zmiana skoku klamki nie ma wpływu na odległość klocka od tarczy- co zresztą byłoby bez sensu.W SLX ( i nie tylko) kompensacja odległości klocka od tarczy następuje , można by powiedzieć, automatycznie. Regulacja, o której piszesz nie ma nic do tego. Zresztą z klamką zbliżoną maksymalnie do kierownicy jeździ się fatalnie. Fakt mój bład. Z klamką ustawioną maxymalnie blisko kierownicy jeździ się fatalnie. Jest strasznie miękka i sflaczała. Ale zauważ jedną rzecz. Po "operacji" którą ja opisałem klamka staje się delikatnie twardsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Hamulce już zamówione, liczę na to że dojdą przed świętami. Dzięki jeszcze raz za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.