Zidentyfikowany Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Mocowanie zrobię sobie podobnie do twojego. Tylko ja chcę mieć nakrętkę od wewnątrz, mam nadzieje że da radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Ciekaw jestem, jak by wypadła w porównaniu z Mactroniciem za mniej więcej tą samą cenę.. Mnie też to ciekawi.. może ktoś ma możliwość porównać? Jakoś nie ufam podawanym parametrom tych lampek,bo w kolejnych aukcjach podawane są coraz lepsze parampetry, przy tym samym zasilaniu i takim samym czasie świecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 (edytowane) Co do wersji z XP-G na pokładzie to zgodzę się że może ona mieć około 270 lumenów ale na pewno długo z ta wartością nie pociągnie bo w tej latarce nie ma nawet drivera. Tak więc ze spadkiem napięcia będzie spadać jasność. Dodatkowo zapewne chłodzenie diody jest do bani... Proszę tabela lumenów dla XP-G bin R4 Edytowane 1 Grudnia 2009 przez Pichu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Mnie też to ciekawi.. może ktoś ma możliwość porównać? Na podstawie zdjęć ze strony Dominika i doświadczeń ze swoją lampką w wersji 150lm mogę śmiało powiedzieć, że x2000 jest lepsza pod względem jazdy w środku nocy mrocznym lasem Mactronic miażdży za to x2000 pod względem długości świecenia, jest bardziej ekonomiczna i niezawodna (chyba każdy kto kupi taką samoróbkę prędzej czy później zmodyfikuje mocowanie, przełącznik albo jeszcze coś innego). Jeśli nie lubisz kombinować i dodatkowo śmigasz na szosie oraz nie chce Ci się ładować baterii to Mactronic będzie wygodniejszą w użytkowaniu lampką, choć dającą mniej światła fredzio - bocialarka daje moim zdaniem bardziej rozproszone światło dlatego ciężko porównać. W x2000 jest dość wyraźna granica światła po bokach, ale do oświetlenia niezbyt szerokiej szosy (coś szerokości uliczki osiedlowej) wystarczy, o leśnych ścieżkach nie wspominając. No i nie zapominajmy, że bocialara kosztuje 200 zł, a nasze lampki są nawet 3 razy tańsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 (edytowane) Ktoś szybciej polecił baterie Eneloopy. Pierwszy raz słyszałem taką nazwę firmy. Muszę kupić jakieś akumulatorki AAA. Jakie z tych mi polecicie? A może jeszcze inne? Ja już sam nie wiem jakie wybrać. Energizer 1000mAh za 22zł Duracell 1000 mAh za 23zł SANYO ENELOOP 800 mAh za 22,90zł SONY 1000 mAhza 38,90zł GP 1000 mAh za 29,99zł Wszystkie zestawy to opakowanie po 4szt. edit: chodzi oczywiście o baterie które najdłużej potrzymają w x2000 Edytowane 1 Grudnia 2009 przez Zidentyfikowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 (edytowane) Czy ktoś byłby w stanie przerobić Mactronica na ogniwa Li-Ion 18650? Mnie naprawdę zadowala światło z Mactronica (zwłaszcza, gdy mam na kierownicy dwie takie lampki), nawet w wymagającym terenie, ale tylko, gdy akumulatorki są naładowane. Chociaż c1ach uznał za główną zaletę Mactronica właśnie ekonomiczność, to ja jednak byłbym za dodatkową poprawą tego parametru. Edytowane 1 Grudnia 2009 przez Flash3M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 (edytowane) Flash3m a jest w tym Mactronicu miejsce na ogniwo o długości 65mm?? Ktoś szybciej polecił baterie Eneloopy. Pierwszy raz słyszałem taką nazwę firmy. Muszę kupić jakieś akumulatorki AAA. Jakie z tych mi polecicie? A może jeszcze inne? Ja już sam nie wiem jakie wybrać. Energizer 1000mAh za 22zł Duracell 1000 mAh za 23zł SANYO ENELOOP 800 mAh za 22,90zł SONY 1000 mAhza 38,90zł GP 1000 mAh za 29,99zł Wszystkie zestawy to opakowanie po 4szt. edit: chodzi oczywiście o baterie które najdłużej potrzymają w x2000 Te eneloopy, tamte co podałeś mają tylko 800mAh. Te mają 2000mAh http://allegro.pl/item824746686_sanyo_eneloop_4x_aa_nowa_generacja_krk.html Edytowane 3 Grudnia 2009 przez Pichu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Flash3m a jest w tym Mactronicu miejsce na ogniwo o długości 65mm?? Hehe, no tak, zapomniałem o tym małym drobiazgu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredzio Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 (edytowane) Te eneloopy, tamte co podałeś mają tylko 800mAh. Te mają 2000mAh http://allegro.pl/item824746686_sanyo_eneloop_4x_aa_nowa_generacja_krk.html Eneloopy 2000mAh nie pasują do X2000, bo to są AA a nie AAA. Są jeszcze Sanyo Advanced 1000 http://allegro.pl/item834208906_akumulatorki_sanyo_advanced_r03_aaa_1000_importer.html A odnośnie swojej Lampy x2000, ja z niej zrezygnowałem. Głównie przez mocowanie, które prawie zawadzało o mostek, przy przełączaniu lampka potrafiła się poruszyć. Mam giętą kierownicę, musiałem przesuwać hamulce itp a i tak wyszło to średnio. W międzyczasie reaktywowałem mocowanie swojej Sigma Cubelight II, i jest to moja podstawowa lampa [wraz z małą diodówką służącą do sygnalizowania pozycji]. A patent na mocowanie Sigmy [tam też są takie ząbki jak w mocowaniu X2000], po prostu wkręciłem mały wkręt i trzyma super. Cubelight świeci ładnie szerokim światłem. Jeśli myślałbym o zmianie na inną lampę to już tylko coś typu bocialarki. Edytowane 3 Grudnia 2009 przez fredzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 chyba kupię zachwalane Sanyo. I raczej te z większą pojemnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Tak, po przeczytaniu całości , aż się ciśnie słowo - badziew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morox Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Tak, po przeczytaniu całości , aż się ciśnie słowo - badziew Masz trochę racji Ja nie narzekam bo odkupiłem ją za symboliczną cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Tak, po przeczytaniu całości , aż się ciśnie słowo - badziew Ej, nieprawda. Ja jestem zadowolony z mojej latarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Tak, po przeczytaniu całości , aż się ciśnie słowo - badziew A czego sie spodziewałeś po produkcie Chińskiej Republiki Ludowej??? Jest tani, świeci całkiem całkiem ale wiadome jest, że jakość wykonania będzie do kitu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Spodziewałem się, że to będzie badziew ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thound Napisano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Cześć Wam Tak przeglądałem sobie allegro, w poszukiwaniu lampki przedniej i natrafiłem na takie coś. http://allegro.pl/item837142975_latarka_cree_r4_270lm_zoom_3_aaa_uchwyt_nowa.html 100PLN... 270lm hmm nic więcej nie potrzeba. Tylko pytanie. Miał ktoś z was z takim czymś styczność?jakieś opinie? Czy lepiej zainwestować 250PLn w sprawdzoną już bocialatarkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Recenzja podobnego modelu i cała dyskusja nad sensem jej kupna: http://www.forumrowerowe.org/topic/59969-oswietlenie-latarka-rowerowa-x2000-z-zoomem-z-allegro/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 6 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Połączyłem tematy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Cześć Wam Tak przeglądałem sobie allegro, w poszukiwaniu lampki przedniej i natrafiłem na takie coś. http://allegro.pl/item837142975_latarka_cree_r4_270lm_zoom_3_aaa_uchwyt_nowa.html 100PLN... 270lm hmm nic więcej nie potrzeba. Tylko pytanie. Miał ktoś z was z takim czymś styczność?jakieś opinie? Czy lepiej zainwestować 250PLn w sprawdzoną już bocialatarkę? Ja mam. Jak dla mnie bomba za takie pieniądze. Za jakiś czas kupuję drugą taką. Za 100zł nie znajdziesz nic lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynio Napisano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Dobra jest widziałem ją w "akcji" i wieczorem pięknie oświetla las a kiedy w tym lub innym lesie jest śnieg to już rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Szczerze mówiąc to dziwię się ludziom, którzy kupują lampkę o rzekomej mocy 270 lumenów zasilaną z trzech paluszków AAA...ciekawe ile to pociągnie na jednych bateriach Co do mocowania - moje trzyma się jak dotąd nieźle. Trzeba lekko i umiejętnie zapinać latarkę , wtedy ząbki się nie wyrabiają aż tak. Przełącznik po lekkiej naprawie działa dobrze, ale chyba zmienię go na coś bardziej pewnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzik123 Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Ja posiadam te lampe: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.25149 Jakby ktos chcial to tez moge napisac recenzje ewentualnie komus pomoc sciagnac Witam serdecznie, bardzo fajna lampa- cena ok 250 zeta. Planuje kupić takie dwie,moja pasja to jazda nocą, ale do rzeczy potrzebuję pomocy żeby te lampy ściągnąć ! Mój ''anglik''jest tak słaby, że szkoda gadać. Daj znać, jeżeli mi pomożesz ! Myślałem o zasilaniu lamp, może jakiś akumulator żelowy lub coś innego (gabaryty nie wchodzą w grę)mam kufer, także jest gdzie go zainstalować. Czekam na odpowiedź, narka !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Swego czasu były te lampki na allegro. EDIT: Nawet są 2 http://www.allegro.pl/item1048482854_potega_ssc_p7_high_power_lamp_900_lumenow.html http://www.allegro.pl/item1042288170_ssc_p7_najmocniejsza_900_lm_uchwyt_na_kask.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigcreative Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Naprawiłem To przełącznik był winien. Musiałem go rozebrać (a jednak się da, i to na części pierwsze), wyjąć z obudowy i poprawić styki, teraz już jest dobrze. Tobie się udało rozebrać włącznik na części pierwsze ale ja niestety nie mogę. Boje się, że po próbie spenetrowania go zostaną mi w dłoni połamane elementy;)Jedyne co udało mi się wykręcić to ta biała nakrętka widoczna na poniższym zdjęciu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ef3da3eab1769d7f.html Po odkręceniu tej białej nakrętki zastaje mnie taki widok: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4c952bf449ede6ce.html I tu moja prośba...co dalej zrobić by to rozebrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Przełącznik jest w takim jakby czarnym pudełeczku wciśniętym w metalową obudowę. Musisz go mocno wypchnąć czymś od drugiej strony, innej metody nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi