Skocz do zawartości

[amortyzator] Pompowanie amortyzatora - czy można kompresorem

Polon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam pytanie, czy przedni amortyzator można pompować kompresorem na stacji?

Amor to axon...

A... I może jaka pompka nadaje się do amortyzatora + dętek (3 rodzaje zaworów), do tego jeszcze jest przyczepiana na rower (chociaż to nie aż tak istotne)?

Z góry dzięki ;]

Napisano

W skrócie: "Takie rzeczy to tylko w Erze"

Wątpię czy uda się dojść do wentyla w amortyzatorze zwykłą pompką, przewodem od kompresora jeszcze ale będzie ciężko napompować do takiego ciśnienia, dodatkowo kompresory na stacjach mają chyba zabezpieczenie przed nagłym wzrostem ciśnienia (kiedyś pompowałem koło to trzeba było na raty bo wyskakiwał błąd). Podsumowując; do amorka kup pompkę np GYIO a do dętek jakiegoś Authora uniwersalnego czy Beto (zwykle mają w zestawie uchwyty pod koszyk), ewentualnie coś lepszego w zależności od funduszy.

Napisano
  W dniu 22.10.2009 o 21:10, _-Paweł-_ napisał:

W skrócie: "Takie rzeczy to tylko w Erze"

Wątpię czy uda się dojść do wentyla w amortyzatorze zwykłą pompką, przewodem od kompresora jeszcze ale będzie ciężko napompować do takiego ciśnienia, dodatkowo kompresory na stacjach mają chyba zabezpieczenie przed nagłym wzrostem ciśnienia (kiedyś pompowałem koło to trzeba było na raty bo wyskakiwał błąd). Podsumowując; do amorka kup pompkę np GYIO a do dętek jakiegoś Authora uniwersalnego czy Beto (zwykle mają w zestawie uchwyty pod koszyk), ewentualnie coś lepszego w zależności od funduszy.

Też tak myślę jak Ty odnosnie tego ciśnienia. Poza tym trudniej skorzystać z manometru. No i ostatnie - rzadko który kompresor jest wyskalowany we właściwej jednostce ;)

Do opon kupiłem dwa miesiące temu pompkę stacjonarną w Lidlu za 30zł, póki co mogę polecić.

Napisano

"GYIO" - co to takiego? Na allegro, ani w google nie ma czegoś takiego...

Fundusze bardzo ograniczone, powiedzmy, że 30-50zł na pompkę do amortyzatora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.