katorihanzo Napisano 22 Października 2009 Napisano 22 Października 2009 Cześć! 1.Mam problem z moim axonem , prawie wogóle nie wybiera nierówności , a poza tym bardzo wolno "wraca" gdy go docisnę i jest bardzo twardy. Ma 160 km przebiegu , nigdy nie był otwierany. 2.Mam 80 kg , wyjąć elastometr , może to coś pomoże ? Pozdrawiam Oskar
Mod Team durnykot Napisano 23 Października 2009 Mod Team Napisano 23 Października 2009 Wyjęcie elastomera może sprawic,że amorek będzie czulszy nierówności, ale będzie łatwiej go dobić- jesli chcesz się w to bawić , to proponuję odcinac po np. 1 cm elastomera i wykonac jazdę próbną. Opisane przez Ciebie zjawisko twardości i wolnego powrotu może wskazywac na uszkodzenie tłumika, lub blokady ( co w zasadzie na jedno wychodzi)- nie jest to powiązane z elastomerem. Niestety , uszkodzenia tłumików w starych Axonach nie są czymś nowym. Możesz wyjąć tłumik i spróbować- ale na sucho , w domu. Aha- tłumik w Twoim Axonie jest nierozbieralny. Własnie mi się przypomniało- sprawdź ,jak masz ustawiona blokadę na amorku- odczep linke blokady i zobacz,czy cos sie zmieniło. Może masz za mocno napięta linkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.