gtxk Napisano 20 Października 2009 Napisano 20 Października 2009 Miałem wybrać MTE SSC P7, ale czytając posty na forum mam wątpliwości podobno producent oszukuje ile w tym prawdy ? Szukam latarki taktycznej która może również służyć jako oświetlenie dla roweru, jakość bardzo wysoka, cena max 500 zł, powinna również oślepiać.
Rulez Napisano 21 Października 2009 Napisano 21 Października 2009 Latarka ma stumień swietlny, któty za cholere nie sprawdza się w rowerze
Biniu Napisano 22 Października 2009 Napisano 22 Października 2009 Latarka ma stumień swietlny, któty za cholere nie sprawdza się w rowerze Ciekawe na jakiej podstawie wygłaszasz tak autorytarne sądy? Zaręczam ci ,że latarka tego typu jak w pierwszym poście doskonale sprawdza sie na rowerze, i nie opieram swej opini jak ty na teoretyzowaniu ale na praktyce. Pozdrawiam
Miecho87 Napisano 22 Października 2009 Napisano 22 Października 2009 Zgadzam się. Moja praktyka oparta na żarówkach halogenowych, mówi, że standardowe 38 stopni stożka światła to za dużo i z chęcią przyjąłbym żarówkę o kącie 8 lub 10 stopni. Przy czym i tak najlepsze byłoby połączenie jednej żarówki / diody z szerokim kątem i jednej z wąskim.
Kaspro Napisano 22 Października 2009 Napisano 22 Października 2009 Miałem wybrać MTE SSC P7, ale czytając posty na forum mam wątpliwości podobno producent oszukuje ile w tym prawdy ? Szukam latarki taktycznej która może również służyć jako oświetlenie dla roweru, jakość bardzo wysoka, cena max 500 zł, powinna również oślepiać. na allegro możesz kupić coś takiegohttp://allegro.pl/item791380371_bocialarka_2_1_na_ssc_u2_uchwyt_row_lad_aut_fv.html najpierw kupiłem sigme za 850zł a potem zobaczyłe u kumpla jego z allegro. Sprzęt naprawdę wart zainteresowania.
czarnykruk Napisano 28 Października 2009 Napisano 28 Października 2009 gtxk, a projekt Raven widziales? http://swiatelka.pl/viewtopic.php?t=2294
nodun Napisano 28 Października 2009 Napisano 28 Października 2009 Wszystko super, tylko nie moge odnalezc ceny takiego cudenka?
arroyo Napisano 28 Października 2009 Napisano 28 Października 2009 Znalazłem informację, że RAVEN kosztował niecałe 600pln i posiadał moc 900LM. Aktualnie latarka RAVEN2 jest mocniejsza od Lupine Betty 14 o mocy 1500LM i cenie $1200.
czarnykruk Napisano 28 Października 2009 Napisano 28 Października 2009 Znalazłem informację, że RAVEN kosztował niecałe 600pln i posiadał moc 900LM. Aktualnie latarka RAVEN2 jest mocniejsza od Lupine Betty 14 o mocy 1500LM i cenie $1200. Dokladna cena modelu RAVEN2 zostanie ustalona i podana w listopadzie, bedzie ona ulamkiem ceny Betty. Pierwsza partia bedzie w cenie zblizonej do ceny modelu RAVEN1 PRO.
tor23 Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 Dokladna cena modelu RAVEN2 zostanie ustalona i podana w listopadzie, bedzie ona ulamkiem ceny Betty. Pierwsza partia bedzie w cenie zblizonej do ceny modelu RAVEN1 PRO. Okazało się, że RAVEN to ściema, zablokowali mu konto na swiatelka.pl, gdzie piszą,że kogoś w konia zrobił - radzę uważać z zakupem !!!
DominikM Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 tor23, raven 2 to nie ściema, ściemą jest to co zrobiono na światełkach - administrator wyeliminował projekt, który mu się nie podobał z tych czy innych względów i przyjdzie mu za to słono zapłacić przed sądem cywilnym. Niestety, ale forum swiatelka jak sie okazalo sie okazalo nie jest dokonca bezinteresowane i niektore rzeczy widac tam nie wszystkim sie podobaja. Dzisiaj zostalem usuniety z forum swiatelka bez zadnej informacji, bez rozmowy z Administracja forum i nie moge ani sie zalogowac ani odpisac nt. insynuacji ktore tam sie pojawily. Jak widac post nr 1 na swietelkach (najwieksza czytalnosc, ponad 50000 odslon) o moim nowym skromnym minikomercyjnym projekcie nie zbyt sie podobal i zostal takze usuniety. Szkoda, bo bylo tam ponad 300 wiadomosci napisanych przez wiele osob, ktore mi kibicowaly badz byly zainteresowane. Wszystkie zamowione lampki u mnie przez email i przez strone lumont.pl zostana wyslane zgodnie z zamowieniami. Tymi juz zlozonymi i tym dopiero skladanymi. Na chwile obecna do konca kwietnia zrezygnowalem z wiekszosci mojego zarobku i zaoferowalem 30% znizki z tytulu zamowienia w przedplatach. W ostatnich dniach miala zostac dodana na stronie lampek mozliwosc zamawiania przez przelew, jednak dopiero w nadchodzacy weekend mialem znalezc czas na wykonanie tego. Zdjecia lampki mialy zostac tak jak pisalem tam wykonane przez profesjonaliste w nadchodzacym tygodniu i wrzucone na strone. W obecnej sytuacji kiedy wyglada na to, ze zostalem zlinczowany pstrykne sam kilka zdjec i pokaze, ze nie macie sie o co martwic. Dominik widzial podzespoly do lampki, zostal takze zaproszony przeze mnie do wspolpracy przy finalizacji tego projektu, tak abysmy mogli w tym roku razem pokazac Wam kolejne realizacje wykonane przez wroclawska ekipe. Odnosnie stawianych mi zarzutow -- faktura za moduly oswietleniowe zakupione poza forum przez jednego z moderatorow zostala wystawiona, wyslana i doreczona. Odbylo to sie rzeczywiscie po terminie z roznych przyczyn o ktorych dobrze byloby wiedziec zanim sie kogos blotem obrzuci. Autor softu (df, Flagiusz) do nowej lampki Raven, mimo ustalania kolejnych terminow, nie wywiazal sie z ustalen W ZWIAZKU Z CZYM zlecilem odplatnie wykonanie tego samego softu komu innemu, takze nie ma tu mowy o mojej niesolidnosci czy falszu. Wybaczcie, dzis juz nie bede pisal ani tu zagladal, bo kosztuje mnie to naprawde zbyt duzo nerwow, a spolecznosc forum swiatelka (gdzie bylem moderatorem z ponad 700 napisanymi postami i dzialem Newsy, ktory w glownej mierze prowadzilem) okazala sie byc tak falszywa. Maciek
tor23 Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 No to jestem ciekawy wyroku sądu, o ile dojdzie do rozprawy, bo antyreklama jest spora po przeczytaniu wątku na wspomnianym forum.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.