Skocz do zawartości

[rehabilitacja] Złamanie w łokciu

nota

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Miałem złamaną rękę w łokciu. Nie mam już gipsu więc nadszedł czas na rehabilitacje. Macie jakieś sposoby jak najszybciej wrócić z ręką do formy?

Dodam, że mam druty (popręg Webbera jeśli dobrze pamiętam)i będę je musiał wyciągnąć za kilka miechów. Wiecie jak to wygląda? Znowu będę musiał mieć potem rehabilitację? Wiem, ze są to pytania do specjalisty - pytałem w szpitalu ale guzik się dowiedziałem, wiec mam nadzieję, ze może chociaż Wy mi coś rozjaśnicie w tym temacie.

Napisano

Jezeli jestes z Poznania to masz pod reka kilku niezlych specjalistow ortopedow. Ja mialem powazny wypadek ze swoim lokciem w zeszlym roku i choc jestem z Wroclawia to leczylem sie wlasnie w Poznaniu (2 operacje). Jezeli masz jakiekolwiek obawy co do swojego lokcia to polecam odwiedziny w Rehasporcie u doktora Lubiatowskiego. Na miejscu moga tez zalecic ci jak powinna wygladac rehabilitacja. Lokiec po unieruchomieniu jest cholernie wrednym stawem do rehabilitacji, wiec warto skonsultowac sie ze specjalista.

Napisano

Nie wiem jak wygląda wyciąganie drutów z łokcia, z kości obojczyka wyglądało to tak, że dostałem miejscowe znieczulenie i "doktór" wyciągnął druty szczypcami, jak mniemam twoje dtuty są ze sobą połączone, więc sprawa będzie trochę bardziej skomplikowana.

• 1 rok później...
Napisano

A spróbuj prosto do rehabilitanta, ja mialem problemy z kostką, odnowiłem starą kontuzje i też mnie "drutowali" ale chodze teraz na rehabilitacje do gabinetu w Gdańsku na ul Lendziona, cwicze regularnie tam i w domu i już dochodze do siebie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...