deemax Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Tak jak w temacie. Kupiłem 2 kompletne zestawy hs55 na tył i chcę je przerobić na zestaw do roweru dla dziewczyny. Czy klamka SHIMANO z tego linka http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=39013 bedzie pasować do zacisków hs55? oba systemy pracują na mineralnym ale nie wiem jak z wężami. pozdrawiam deemax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 20 Października 2009 Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Tak jak w temacie. Kupiłem 2 kompletne zestawy hs55 na tył i chcę je przerobić na zestaw do roweru dla dziewczyny. Czy klamka SHIMANO z tego linka http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=39013 bedzie pasować do zacisków hs55? oba systemy pracują na mineralnym ale nie wiem jak z wężami. pozdrawiam deemax Ja właściwie nie rozumiem idei, te hamulce Shimanowskie już są takie tanie (poniżej 150zł za klamkę z zaciskiem i przewodem) że chyba nie ma co kombinować. Sprzedaj Luizy i kup np w CR nowe M486, M485, M575 i ciesz się dobrą pracą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deemax Napisano 20 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Chce tak zrobic bo obie klamki kupie za 27£ z wysylka 0£ bo mieszkam w UK. Cale nowe hamulce to wydatek rzedu 60-80 £ na Ebay. Wiec klamki wyjda taniej A poza tym to do roweru dziewczyny - ja jezdze na Strokerach Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października 2009 O ile sie nie myle zacisk HS 55 jest jedno tłoczkowy a shimanowskie sa dwu tłoczkowe. Jak masz koncówki oddzielne do zacisku i do klamki to problemu nie bedzie + oliwki nowe. CO do działanianie tez nie powinno być problemow ale doczytaj jakie sa srednice tłoczkow w tych klamkach. Jezeli róznica jest za duza to mogło by sie okazac ze mimo wcisniecia klamki do konca tłoczek nie dojdzie tyle ile trzeba a sam mam taki zacisk magury i wiem ze przy minimalnie falujacej tarczy czasami ciezko to poustawiac. Plus jest taki ze w tym zacisku recznie sie ustawia odległosć klockow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deemax Napisano 22 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Puklus: dzięki. właśnie o taką odpowiedź mi chodziło Ale temat sam się rozwiązał - kupiłem zestaw El Camino i jak przyjdą to zrobię porównanie - Stroker Ryde - El camino - Louisa - najgorsze w moim subiektywnym odczuciu pójdą na ebay - a pozostałe 2 pary do bika mojego i dziewczyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Zważ na to ze jak to bedą nowe hample to musisz je podocierac czyli ok 200km zrobic. Generalnie przy zmianie klamek to im mniejszy tłoczek to wieksza siła i mniejszy skok tłoka w zacisku i odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deemax Napisano 23 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2009 wszystkie 3 zestawy używane więc pewnie już dotarte choć w stanie idealnym. na razie klamek w magurze nie zmieniam - przetestuję na tych co mam - 2 lewe klamki z dłgimi przewodami na tył ( w angli jest odwrotnie), a potem się zobaczy czy warto pchać się w magurę czy zostać z hayesami. ps. louisa ma zacisk 2 tłoczkowy i brak ręcznej regulacji klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.