Skocz do zawartości

[hamulce] klamka shimano M486 + zacisk Magura Louise HS55

deemax

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie. Kupiłem 2 kompletne zestawy hs55 na tył i chcę je przerobić na zestaw do roweru dla dziewczyny. Czy klamka SHIMANO z tego linka

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=39013 bedzie pasować do zacisków hs55? oba systemy pracują na mineralnym ale nie wiem jak z wężami.

pozdrawiam

deemax

Tak jak w temacie. Kupiłem 2 kompletne zestawy hs55 na tył i chcę je przerobić na zestaw do roweru dla dziewczyny. Czy klamka SHIMANO z tego linka

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=39013 bedzie pasować do zacisków hs55? oba systemy pracują na mineralnym ale nie wiem jak z wężami.

pozdrawiam

deemax

Ja właściwie nie rozumiem idei, te hamulce Shimanowskie już są takie tanie (poniżej 150zł za klamkę z zaciskiem i przewodem) że chyba nie ma co kombinować. Sprzedaj Luizy i kup np w CR nowe M486, M485, M575 i ciesz się dobrą pracą.

• Mod Team

O ile sie nie myle zacisk HS 55 jest jedno tłoczkowy a shimanowskie sa dwu tłoczkowe. Jak masz koncówki oddzielne do zacisku i do klamki to problemu nie bedzie + oliwki nowe.

CO do działanianie tez nie powinno być problemow ale doczytaj jakie sa srednice tłoczkow w tych klamkach. Jezeli róznica jest za duza to mogło by sie okazac ze mimo wcisniecia klamki do konca tłoczek nie dojdzie tyle ile trzeba a sam mam taki zacisk magury i wiem ze przy minimalnie falujacej tarczy czasami ciezko to poustawiac. Plus jest taki ze w tym zacisku recznie sie ustawia odległosć klockow :D

Puklus: dzięki. właśnie o taką odpowiedź mi chodziło :P Ale temat sam się rozwiązał - kupiłem zestaw El Camino i jak przyjdą to zrobię porównanie - Stroker Ryde - El camino - Louisa - najgorsze w moim subiektywnym odczuciu pójdą na ebay - a pozostałe 2 pary do bika mojego i dziewczyny :)

wszystkie 3 zestawy używane więc pewnie już dotarte :) choć w stanie idealnym. na razie klamek w magurze nie zmieniam - przetestuję na tych co mam - 2 lewe klamki z dłgimi przewodami na tył ( w angli jest odwrotnie), a potem się zobaczy czy warto pchać się w magurę czy zostać z hayesami.

ps. louisa ma zacisk 2 tłoczkowy i brak ręcznej regulacji klocków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...