bj208 Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 witam sprawa wygląda tak, że przymierzam się do kupna używanego amorka SR Suntour Epicon, pytanie z mojej strony: jeżeli kupię ten amorek ze skokiem 140 a będę chciał go przestawić na 120 lub 100 czy będzie to jakimś większym problemem? czy można gdzieś dostać te podkładki czy może można je sobie spokojnie samemu dorobić ? osoby które miały jakieś doświadczenia związane ze zmianą skoku w tym modelu proszę o odpowiedzi pozdrawiam:)
afly Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 A wystarczyło spojrzeć 6 tematów w dół http://www.forumrowerowe.org/topic/59809-amortyzator-suntour-epicon/ albo skorzystac z wyszukiwarki
bj208 Napisano 19 Października 2009 Autor Napisano 19 Października 2009 jasne najlepiej nic konkretnego nie powiedzieć i skrytykować. pytania, które zadałem- zadałem najprawdopodobniej zadałem gdyż nie znalazłem na nie odpowiedzi nieprawdaż? proponuję samemu się puknąć w głowę przed napisaniem takiego posta- nie pomoże on na pewno a może tylko zdenerwować pozdro MIMO wszystko
afly Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 jasne najlepiej nic konkretnego nie powiedzieć i skrytykować. pytania, które zadałem- zadałem najprawdopodobniej zadałem gdyż nie znalazłem na nie odpowiedzi nieprawdaż. sami się puknijcie w głowę ;/ nie pomoże to ok ale jeszcze zdenerwuje ehh Chodzi o to że jest już temat poświecony temu amortyzatorowi więc jaki sens jest zakładać kolejny! A po drugie jest odpowiedz w tamtym temacie na twoje pytanie poczytaj wypowiedzi użytkownika durnykot bo chyba pisze własnie o możliwości zmiejszenia skoku w tym o to amortyzatorze, a ewentualnie napisac do niego pw z pytaniem o szczegóły problemu nie zrobi?
bj208 Napisano 19 Października 2009 Autor Napisano 19 Października 2009 głównie chodzi mi o sprawę podkładek , no jejku przecież wiem, że skok da się regulować i będę prawdopodobnie to robił; chodzi o te podkładki: czy można je gdzieś kupić np na necie czy może można je sobie spokojnie samemu dorobić ? tyle
Mod Team durnykot Napisano 20 Października 2009 Mod Team Napisano 20 Października 2009 głównie chodzi mi o sprawę podkładek , no jejku przecież wiem, że skok da się regulować i będę prawdopodobnie to robił; chodzi o te podkładki: czy można je gdzieś kupić np na necie czy może można je sobie spokojnie samemu dorobić ? tyle Zapytaj się w Eurobike ( importer Suntoura) o możliwość kupna- chociaż czarno to widzę. Dorobić można wszystko- kwestia wymiarów i doboru materiału, aczkolwiek materiał w mojej opinii jest sprawa drugorzędną. Szczerze mówiąc, nie kupiłbym Epicona używanego ze skokiem 140 mm- sama wielkośc skoku sugeruje ,że amorek mógł miec cieżkie życie. Chyba,że masz mozliwość dotknięcia i wypróbowania amorka przed zakupem.
bj208 Napisano 21 Października 2009 Autor Napisano 21 Października 2009 można tylko zmienić skok a wysokość amora pozostaje ta sama tak ??
bj208 Napisano 21 Października 2009 Autor Napisano 21 Października 2009 aha to dobrze dzięki bo nie byłem pewien
blair7 Napisano 29 Października 2009 Napisano 29 Października 2009 Zmiana skoku zmienia wysokosc amora, mysle ze bez problemu mozna zastapic oryginalne podkladki i ustawic sobie skok taki jaki nam trzeba. Oryginalne podkladki maja 2 cm i na pewno mozna zmieniac skok w przedziale 80-140 mm. Niezgadzam sie z opinia ze jesli amor ma 140 mm skoku to odrazu musialbyc katowany
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.