Skocz do zawartości

[amortyzator] Suntour Epicon - zmiana skoku

bj208

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

sprawa wygląda tak, że przymierzam się do kupna używanego amorka SR Suntour Epicon,

pytanie z mojej strony: jeżeli kupię ten amorek ze skokiem 140 a będę chciał go przestawić na 120 lub 100 czy będzie to jakimś większym problemem? czy można gdzieś dostać te podkładki czy może można je sobie spokojnie samemu dorobić ?

osoby które miały jakieś doświadczenia związane ze zmianą skoku w tym modelu proszę o odpowiedzi

pozdrawiam:)

Napisano

jasne najlepiej nic konkretnego nie powiedzieć i skrytykować.

pytania, które zadałem- zadałem najprawdopodobniej zadałem gdyż nie znalazłem na nie odpowiedzi nieprawdaż?

proponuję samemu się puknąć w głowę przed napisaniem takiego posta- nie pomoże on na pewno a może tylko zdenerwować:) pozdro MIMO wszystko

Napisano

jasne najlepiej nic konkretnego nie powiedzieć i skrytykować.

pytania, które zadałem- zadałem najprawdopodobniej zadałem gdyż nie znalazłem na nie odpowiedzi nieprawdaż.

sami się puknijcie w głowę ;/ nie pomoże to ok ale jeszcze zdenerwuje ehh

Chodzi o to że jest już temat poświecony temu amortyzatorowi więc jaki sens jest zakładać kolejny! A po drugie jest odpowiedz w tamtym temacie na twoje pytanie poczytaj wypowiedzi użytkownika durnykot bo chyba pisze własnie o możliwości zmiejszenia skoku w tym o to amortyzatorze, a ewentualnie napisac do niego pw z pytaniem o szczegóły problemu nie zrobi?

Napisano

głównie chodzi mi o sprawę podkładek , no jejku przecież wiem, że skok da się regulować i będę prawdopodobnie to robił; chodzi o te podkładki: czy można je gdzieś kupić np na necie czy może można je sobie spokojnie samemu dorobić ? tyle

• Mod Team
Napisano

głównie chodzi mi o sprawę podkładek , no jejku przecież wiem, że skok da się regulować i będę prawdopodobnie to robił; chodzi o te podkładki: czy można je gdzieś kupić np na necie czy może można je sobie spokojnie samemu dorobić ? tyle

Zapytaj się w Eurobike ( importer Suntoura) o możliwość kupna- chociaż czarno to widzę. Dorobić można wszystko- kwestia wymiarów i doboru materiału, aczkolwiek materiał w mojej opinii jest sprawa drugorzędną.

Szczerze mówiąc, nie kupiłbym Epicona używanego ze skokiem 140 mm- sama wielkośc skoku sugeruje ,że amorek mógł miec cieżkie życie. Chyba,że masz mozliwość dotknięcia i wypróbowania amorka przed zakupem.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zmiana skoku zmienia wysokosc amora, mysle ze bez problemu mozna zastapic oryginalne podkladki i ustawic sobie skok taki jaki nam trzeba. Oryginalne podkladki maja 2 cm i na pewno mozna zmieniac skok w przedziale 80-140 mm. Niezgadzam sie z opinia ze jesli amor ma 140 mm skoku to odrazu musialbyc katowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...