Skocz do zawartości

[licznik] sigma bc 1106 bezprzewodowy nie działa

goozyo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Licznik jest nowy. Po zamontowaniu na ekranie monitorka kompletnie nic się nie zmienia podczas jazdy. Zamontowałem wszystko krok po kroku zgodnie z instrukcją. Sensory przy widelcu i szprysze wydają się być idealnie ustawione...czy ktoś ma pojęcie co może być nie tak?

Napisano

Nie to nie kwestia przycisku na nadajniku - ten model nie ma tam żadnego przycisku. Po przystawieniu nadajnika blizej sensora znajdujacego sie na szprysze wszystko jest ok. Po prostu mam za duza odleglosc miedzy golenią widelca a szprychą. Muszę skombinować jakąś przedłużkę - można coś takiego gdzieś dostać?

Napisano

Ewentualnie można obrócić nadajnik na goleni. Jest mocowany na gumce, więc nie z tym żadnego problemu, aby przesunąć go bliżej koła. Nie musi być zamocowany prostopadle do osi roweru.

Mocowałem go już na różnych amorach i w szosie na płaskiej goleni - nigdy nie miałem takiego problemu, aby nie łapał impulsu z magnesu.

Napisano

Schwefel musisz sobie kabelek w pancie zagumkowac :D

gooyzo skoro to tak wyglada to upewnij sie ze przypadkiem nie sprawdza czasu dla WS1 bo masz czujnik na WS2 a to chyba ma roznice ;P

Napisano

Suma sumarum działa ale musiałem umieścić sensor prawie przy piaście żeby zatrybiło. Coś ma słaby zasięg ustrojstwo. Dziękóweczka!

Napisano

mam takie pytanie, czy licznik 1106 DTS (przykład) może zadziałać jeśli wkręcę go w podstawkę ale przewodową? np taką do 1106 ale w wersji kablowej.

Pytam bo kolega zakładający temat ma chyba jednak licznik w wersji kablowej.

Napisano

ile???

Ja mam całkiem niedługo ten licznik, mam na nim przejechane ok 2000km, ale sądzę, że przyszły sezon też pociągnie. Co ty z nim robisz? Grasz na nim w węża albo tertis? ;)

Napisano

sam jestem zaskoczony:D

Ale chyba jest to wina złych baterii. Jak miałem GP to działał nawet 2000km, ale teraz kupiłem jakieś tanie to szybko się rozładowują.

PS: chodzi o baterie w nadajniku DTS

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dałem sensor wyżej i do tego okazało się że miałem jakieś felerne baterie z allegro. Teraz jest ok! Na bateriach alkalicznych dużo dłużej działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...