Zidentyfikowany Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Cześć. Zastanawiam się jaką spinkę kupić do łańcucha SRAM PC 38, 8 rzędowy. Sam już nie wiem, w necie się naczytałem o różnych modelach. Mnie interesuje taka która nie rozepnie się podczas drogi sama, bo taką już miałem. I jak to jest? Ile rozpięć/spięć powinna przejść taka spinka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Kup Wippermann'a i będziesz zadowolony. Chyba jedna z lepszych spinek. Nie powinna się rozpinać. A co do wytrzymałości no to nie wiem dokładnie, ale kilkadziesiąt no to bez żadnych obaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 19 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2009 jakies inne propozycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Również korzystam z Wippermana i jestem zadowolony polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 19 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Również korzystam z Wippermana i jestem zadowolony polecam. ile razy już zdejmowałeś/zakładałeś łańcuch na tej spince? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 na pewno 20 razy była ruszna, jej konstrukcja wygląda na trwałą, tzn że nie powinno dojść do jej rozpięcia jeżeli wszystko będzie ok, rownież wyeliminowałbym przynajmniej do przebiegu 6k km możliowśc jej pęknięcia itp, jedyna ewentualnośc że przy częstym zdejmowaniu/zakładaniu materiał będzie zabardzo zmęczyny i spinka puści, ale to tylko jak będziesz za bardzo ją odchylał przy zakladaniu i sciąganiu łańcucha co raczej nie grozi. Porównanie mam z jakimś Sram`em za 3,90zł , wipermann jest łatwiejszy w rozpieciu i jeszcze mi się nie rozpiał co w sramie mi się zdarzyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Ja tych spinek nie uzywałem co koledzy wyzej.. Mój łancuch szczzepiony był SRam-owska spinka ludzie chwala sobie wyroby tej firmy.Moj naped chodzi juz dobre tysiace a tej spince i trzyma zero luzów.I jeszcze ten złoty kolor mm...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 19 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2009 kurde sam już nie wiem co kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Kup jedna i druga pojezdzil po 500km na sztuke napisz recenzje i zobaczysz ktore pozniej bedzie warto kupowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 19 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2009 w grę wchodzi jeszcze: KMC złota i SRAM Power Link Tyle że ta SRAM Power Link raczej odpada bo taką właśnie zgubiłem raz. A miała dopiero przebieg 250km i 2 rozpięcia za sobą... także nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 kurde sam już nie wiem co kupić Spinki jakoś strasznie drogie nie są, wipermana cenie za łatwosc rozpiecią, kup dwie (jakie są dostępne w twoim sklepie), jedną woź ze sobą i będzie ok Ja korzystam obecnie z tego wippermana http://img316.imageshack.us/img316/811/spinka3xq.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikercwa Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Ja miałem z 5 różnych spinek żadna się nie rozpięła. Kupuj pierwszą którą dostaniesz w sklepie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Z takim podejsciem to powodzenia!!!........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 19 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Ja miałem z 5 różnych spinek żadna się nie rozpięła. Kupuj pierwszą którą dostaniesz w sklepie/ pffff... daruj sobie koleś. Kupię Wippermanna, a na zapas SRAM-a albo KMC, zobaczę jeszcze. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Ja używam spinki srama powerlink srebrną do łańcucha 8 rzędowego i jestem mega zadowolony. Ani razu sie nie rozpięła, a łańcuch rozpinałem już co najmniej 30 razy. Swobodnie można rozpinać rękoma. Nie wymaga żadnego wysiłku przy rozpinaniu / spinaniu tak jak np w przypadku spinek kmc. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Używam złotych spinek srama, które dostałem jako gratis do zakupionego 4000km temu łańcucha i jeszcze nie zdarzyło mi się zgubić lub mieć problemy ze spięciem/rozpięciem spinki. W sumie przez ten cały czas używam tylko jednej (druga leży jako zapasowa), rozpinałem ją 20-30 razy i wciąż jest cacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3aran Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Ja także używam spinki Sram Power Link. Nigdy nie miałem z nią problemów i szczerze mówiąc nie wiem jak ona może sama się rozpiąć... Rozpinana była pewnie z 50 razy i nie ma żadnych luzów. Jeździ już na drugim łańcuchu i nadal wygląda jak nowa. Przy zakupie wziąłem 3 sztuki- myślałem, że będzie się szybciej zużywała, a jak na razie te dwie leżą grzecznie w piwnicy. Cenię te spinki- w przeciwieństwie do np. Shimanowskich (jak dla mnie porażka) za łatwość rozpięcia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Stosuje dwie złote spinki SRAM'a. Przebieg ok 12 kkm Zero problemów Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 W sumie to ja też posiadam złotą spinkę SRAM'a i nie mam żadnych problemów. Nigdy się sama nie rozpięła. Zamierzonych rozpięć miała już kilkanaście. Wszystko bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2009 zdecydowałem się na wippermanna koleś sprzedaje na allegro za 6,50 od sztuki aukcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Mam tą spinkę ale do napędu 9 rzędowego i jestem szczerze powiedziawszy zadowolony. Bezproblemowe spinanie i rozpinanie łańcucha. Polecam pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.