Skocz do zawartości

[spinka] Jaką kupić?

Zidentyfikowany

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Zastanawiam się jaką spinkę kupić do łańcucha SRAM PC 38, 8 rzędowy.

Sam już nie wiem, w necie się naczytałem o różnych modelach.

Mnie interesuje taka która nie rozepnie się podczas drogi sama, bo taką już miałem.

I jak to jest? Ile rozpięć/spięć powinna przejść taka spinka?

:)

na pewno 20 razy była ruszna, jej konstrukcja wygląda na trwałą, tzn że nie powinno dojść do jej rozpięcia jeżeli wszystko będzie ok, rownież wyeliminowałbym przynajmniej do przebiegu 6k km możliowśc jej pęknięcia itp, jedyna ewentualnośc że przy częstym zdejmowaniu/zakładaniu materiał będzie zabardzo zmęczyny i spinka puści, ale to tylko jak będziesz za bardzo ją odchylał przy zakladaniu i sciąganiu łańcucha co raczej nie grozi. Porównanie mam z jakimś Sram`em za 3,90zł , wipermann jest łatwiejszy w rozpieciu i jeszcze mi się nie rozpiał co w sramie mi się zdarzyło.

kurde sam już nie wiem co kupić

Spinki jakoś strasznie drogie nie są, wipermana cenie za łatwosc rozpiecią, kup dwie (jakie są dostępne w twoim sklepie), jedną woź ze sobą i będzie ok :)

Ja korzystam obecnie z tego wippermana http://img316.imageshack.us/img316/811/spinka3xq.jpg

Ja używam spinki srama powerlink srebrną do łańcucha 8 rzędowego i jestem mega zadowolony. Ani razu sie nie rozpięła, a łańcuch rozpinałem już co najmniej 30 razy. Swobodnie można rozpinać rękoma. Nie wymaga żadnego wysiłku przy rozpinaniu / spinaniu tak jak np w przypadku spinek kmc. Polecam

Używam złotych spinek srama, które dostałem jako gratis do zakupionego 4000km temu łańcucha i jeszcze nie zdarzyło mi się zgubić lub mieć problemy ze spięciem/rozpięciem spinki. W sumie przez ten cały czas używam tylko jednej (druga leży jako zapasowa), rozpinałem ją 20-30 razy i wciąż jest cacy.

Ja także używam spinki Sram Power Link. Nigdy nie miałem z nią problemów i szczerze mówiąc nie wiem jak ona może sama się rozpiąć... Rozpinana była pewnie z 50 razy i nie ma żadnych luzów. Jeździ już na drugim łańcuchu i nadal wygląda jak nowa. Przy zakupie wziąłem 3 sztuki- myślałem, że będzie się szybciej zużywała, a jak na razie te dwie leżą grzecznie w piwnicy. Cenię te spinki- w przeciwieństwie do np. Shimanowskich (jak dla mnie porażka) za łatwość rozpięcia.

Pozdrawiam. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...