gedi Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Jakiś miesiąc temu skręciłem kolano, dostałem nogę w gips i smarowałem maścią. Lekarz mówił ze rehabilitacja jest niepotrzebna. Chicałbym wzmocnić jakoś to kolano, znacie może jakieś ćwiczenia które mi w tym pomogą? Będę mógł dalej jeździć na rowerze w dh\fr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Rehab na pewno byłby bardzo pomocny, w jakim stanie są wiązadła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gedi Napisano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2009 nic nie było zerwane, żadnej artroskopii nie było, po prostu zostało zrobione prześwietlenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Czesc:) Najlepsze bedzie systematyczne cwiczenie.. Polcam robic przysiady tylko delikatnie mała instrukcja.Rozłoz nogi zeby byly rownolegle do barków i opuszczaj zadek do 90 stopni. Kup sobie skakanke i poskacz... lekko jezdzij na rowerze.Kup gume i przełoz przez stope i rozciagaj.Bedziesz mogl wrocic do jazdy ale kiedy je wzmocnisz.NIE POLECAM juz sie pchac w lasy za duze obciazenie..Opisze taka historie. Gram zawodowo w basket mam w druzynie kolege ktory mial martwice kolana i nie mogl chodzic biegac nic....mial to w d..e poszedl na mecz wszedl zaczal biegac i sie wywalil poplakal sie i pojechal do szpitala.A teraz załuje ze nie cwiczyl na ta noga.. wiec naprawde cwicz sobie codziennie po 30 minut i po 2 tygodniach do miesiaca bedziesz mial wyniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gedi Napisano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Wielkie dzięki czyli najlepiej teraz sobie ćwiczyć do marca a potem w las za jakiś czas napisze co i jak z kolanem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Miałem dawno temu skręcone poważnie kolano, lata temu. Dziś nie mam żadnych problemów z jazdą na rowerze. Czuje je zawsze, ale co dziwne słabsze i często bolące jest drugie. Moja rada to nie forsuj się za szybko, możesz mieć złudne wrażenie że jest już wszystko ok i zrobić sobie coś naprawdę poważnego. Ja po roku od skręcenia, na sali grając w siatkówkę byłem bliski od powtórki, czułem jak kolana lata na boki. Wtedy wyluzowałem i kolano dziś mam silne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Wielkie dzięki czyli najlepiej teraz sobie ćwiczyć do marca a potem w las za jakiś czas napisze co i jak z kolanem Spoko jak masz jakies pytania co do miesni lub cwiczen ktore powinienes robic to napisz chetnie odpowiem Miłej pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 gedi, ta kontuzja lubi się odnawiać, tak że bez szaleństw. Ja bym przeszedł się mimo wszystko do lekarza rehabilitanta, który nauczy cię odpowiednich ćwiczeń mających wzmocnić mięśnie i przeprowadzi właściwą rehabilitację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.