Skocz do zawartości

[kontuzja] Skręcone kolano

gedi

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś miesiąc temu skręciłem kolano, dostałem nogę w gips i smarowałem maścią. Lekarz mówił ze rehabilitacja jest niepotrzebna. Chicałbym wzmocnić jakoś to kolano, znacie może jakieś ćwiczenia które mi w tym pomogą? Będę mógł dalej jeździć na rowerze w dh\fr?

Czesc:)

Najlepsze bedzie systematyczne cwiczenie.. :thanks:

Polcam robic przysiady tylko delikatnie mała instrukcja.Rozłoz nogi zeby byly rownolegle do barków i opuszczaj zadek :) do 90 stopni.

Kup sobie skakanke i poskacz... lekko jezdzij na rowerze.Kup gume i przełoz przez stope i rozciagaj.Bedziesz mogl wrocic do jazdy ale kiedy je wzmocnisz.NIE POLECAM juz sie pchac w lasy za duze obciazenie..Opisze taka historie.

Gram zawodowo w basket mam w druzynie kolege ktory mial martwice kolana i nie mogl chodzic biegac nic....mial to w d..e poszedl na mecz wszedl zaczal biegac i sie wywalil poplakal sie i pojechal do szpitala.A teraz załuje ze nie cwiczyl na ta noga.. wiec naprawde cwicz sobie codziennie po 30 minut i po 2 tygodniach do miesiaca bedziesz mial wyniki ;)

Miałem dawno temu skręcone poważnie kolano, lata temu. Dziś nie mam żadnych problemów z jazdą na rowerze. Czuje je zawsze, ale co dziwne słabsze i często bolące jest drugie. Moja rada to nie forsuj się za szybko, możesz mieć złudne wrażenie że jest już wszystko ok i zrobić sobie coś naprawdę poważnego.

Ja po roku od skręcenia, na sali grając w siatkówkę byłem bliski od powtórki, czułem jak kolana lata na boki. Wtedy wyluzowałem i kolano dziś mam silne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...