Skocz do zawartości

[Hamulce] Jakie wybrać i czy się da ?

Rudyg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

jestem kompletnie zielony w tych sprawach więc postanowiłem założyć ten temat :)

Mam rower do streetu (Author EXE 24:00)

Nie ma w nim przedniego hamulca a chciałbym się w niego zaopatrzyć :)

1. Jaki mechaniczny polecacie do ok. 150zł ? Z tego co wiem to do takiego roweru musi być jak najmniejsza tarcza. Czy w ogóle warto taki kupować ? Czy w takim zakresie cenowym podniesie mnie on do stoopie podczas siedzenia ?

2. Czy można go u mnie zamontować ? Przy widełkach mam mocowanie ale jak to jest z kołem ? Jak to się montuje ? Jak już mówiłem jestem zielony ;)

dsc00167g.jpg

dsc00170ul.jpg

Dołączam fotki aby wam ułatwić trochę rozwiązanie mojego problemu :)

Sorry, że taki uwalony ale akurat przyjechałem z trasy :P

Z góry dziękuję i pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

http://allegro.pl/item790454228_avid_bb5_z_tarcza_g2cs_nowa_klamka.html

tu za 100zł masz komplet na 2 koła drugi mozesz sprzedac jak ci nie potrzebny. (+ kilkadziesiąt zł)

http://allegro.pl/item767518619_joytech_piasta_36_otworow_przod_tanio_dirt_fr_dh.html

tutaj za 35 piasta joytech pod tarcze + do tego najtanszy komplet szprych (na początek) ok 10zł

Jak sobie sam poskładasz do kupy to za ok 150 wyjdzie. Sam mam podobna piaste (jak nie taka sama) i w przednim kole mooocno budzetowe szprychy za 10zł(szyuje sie wymiana) i juz ponad 1000km wszystko gra.

Na początek mysle ze bedzie dobre.

Napisano

Jeden kpl.na tył.Tarcza nowa z kpl.srubek+adapter.Klamka Cannondale prawa strona.(zdjecie przedstawia dwa kpl.ale do sprzedania pozostał tylko jeden) Stan okładzin ok.90% czyli prawie nowe.

Tekst z aukcji. Za 100 zł jeden hamulec a nie dwa. I do tego bb5. Nie wiem czy się opłaca...

Lepiej pozbieraj kasę i kup coś porządnego i nie będzie potrzeby wymiany o paru miesiącach. Kup taki sprzęt, aby raz kupiony posłużył Ci przez długi okres, zamiast co jakiś czas kupować nowe trochę lepsze komponenty.

• Mod Team
Napisano

Jeden kpl.na tył....

No fak nie doczytałem bo szybko szukałem aukcji ...

@Rudyg jak jestes zainteresowany mam do sprzedania hamulec magury louise 2000 za ok 80zł(do negocjacji) pełni sprawny nie cieknący swierzo zalany. Jak by co to pisz na PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...