greg1140 Napisano 18 Października 2009 Napisano 18 Października 2009 Witam, pytanie dotyczy tak jak w temacie regulacji skoku w Reconie SL Coil. Istnieje w ogóle możliwość przestawienia skoku w tym modelu? Troszkę już chodziłem po sklepach i pytałem, ale uzyskiwałem różne odpowiedzi... teraz mam 80mm skoku i chciałbym wyciągnąć go na 100mm o ile się da, bo słyszałem że jest taka możliwość jak i również że to nie możliwe...
greg1140 Napisano 18 Października 2009 Autor Napisano 18 Października 2009 no właśnie nie do końca, gadałem w sklepie z gościem który twierdził że może jedynie da się go wyciągnąć jeżeli jest powietrzny a coila to już w ogóle A jak patrzałem na allegro to nie którzy piszą że da się go wyciągnąć w serwisie, a na innych aukcjach zaś skok tylko 80 bądź 100 bez możliwości regulacji
bodziekk Napisano 18 Października 2009 Napisano 18 Października 2009 Według informacji na stronie dystrybutora, Recon SL ma regulację skoku All-Travel. Czyli jest możliwa zmiana skoku, konieczne do tego jest rozebranie amortyzatora. We wcześniejszych rocznikach wyglądało to tak, że zespół sprężyny miał podkładkę o długości 50 mm. Wstawienie podkładki 30 mm (pewnie dałoby sięskrócić starą) dawało skok 100 mm, natomiast usunięcie podkładki - 130 mm. Nie wiem niestety, czy tak samo wygląda to w Twoim Reconie SL. EDIT: A jednak nie, na stronie Harfy jest wersja Solo Air, a wersji ze sprężyną tam nie ma. Który to rocznik?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.