Skocz do zawartości

[Amortyzator] RS Recon coil

greg1140

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, pytanie dotyczy tak jak w temacie regulacji skoku w Reconie SL Coil. Istnieje w ogóle możliwość przestawienia skoku w tym modelu? Troszkę już chodziłem po sklepach i pytałem, ale uzyskiwałem różne odpowiedzi... teraz mam 80mm skoku i chciałbym wyciągnąć go na 100mm o ile się da, bo słyszałem że jest taka możliwość jak i również że to nie możliwe... :(

Napisano

no właśnie nie do końca, gadałem w sklepie z gościem który twierdził że może jedynie da się go wyciągnąć jeżeli jest powietrzny a coila to już w ogóle ;) A jak patrzałem na allegro to nie którzy piszą że da się go wyciągnąć w serwisie, a na innych aukcjach zaś skok tylko 80 bądź 100 bez możliwości regulacji

Napisano

Według informacji na stronie dystrybutora, Recon SL ma regulację skoku All-Travel. Czyli jest możliwa zmiana skoku, konieczne do tego jest rozebranie amortyzatora.

We wcześniejszych rocznikach wyglądało to tak, że zespół sprężyny miał podkładkę o długości 50 mm. Wstawienie podkładki 30 mm (pewnie dałoby sięskrócić starą) dawało skok 100 mm, natomiast usunięcie podkładki - 130 mm. Nie wiem niestety, czy tak samo wygląda to w Twoim Reconie SL.

EDIT:

A jednak nie, na stronie Harfy jest wersja Solo Air, a wersji ze sprężyną tam nie ma. Który to rocznik?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...