manta980 Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Witam pare dni temu zamontowalem set Boplight'a.Słyszalem o nim same plusy ze sztywny i ma ciekawy desing I zgodza sie z tym. W czasie jazdy mostek jest sztywny i kierownica rowniez. Kirownica: Aluminium 7075 T6, podwójnie cieniowana średnica mocowania: 25,4mm szerokość: 560mm waga rzeczywista:149gram Mój odnośnik Mostek: aulminium 7075 T6 Średnica mocowania 25.4mm. Wznios 8 stopni obustronny. Kolor czarny. Waga: 125g Mój odnośnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Ujeżdżam ten set Boplight'a ponad rok i jestem zadowolony. Zestaw jest sztywny, lekki i fajnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Na takim zestawie jeżdżę już przeszło 2 lata - zero problemów, jedynie kierownica już prosi o wymianę, jest porysowana, gdzieś w okolicach mocowania rogów jest wgnieciona lekko. Do tego jeszcze miałem sztycę BOP z setbackiem i też żadnych problemów, co więcej, od początku była używana z redukcją i nic Polecam cena/jakość/wytrzymałość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Ujeżdżam ten set Boplight'a ponad rok i jestem zadowolony. Zestaw jest sztywny, lekki i fajnie wygląda. Zgodzę sie z toba zestaw jest bardzo ładny ale bardziej sportowo wyglada mostek obrócony. A kiedy zaklada sie np: klamki,manetki warto obejmy posmarowac oliwka..Nie bedzie sladów na kierownicy. Oceny: Sztywnosc: 9/10 wyglad: 8/10 tylko wcs jest ładniejsze cena/jakosc: 10/10 Podatnosc na zarysowania kierownicy:7/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 (edytowane) Widzę, że jest na tym forum troszkę osób ujeżdżających ten secik. Boplighta mam kierownice, mostek i gripy pomijając piasty bo w temacie o piastach nie piszemy. Kierownice posiadam z mocowaniem na mostek 31,8mm. Secik bardzo wytrzymały jak na moją wagę, a do tego ładnie się prezentuje. Miałem nieciekawe OTB; rower, który był w powietrzu wylądował na ziemię uderzają rogiem od kierownicy. Po OTB kierownica dosłownie ma delikatny w gniot przy mocowaniu rogu, a sam róg authora niestety nadawał się do wymiany. Oceny Sztywność 10/10 Wygląd 8,5/10 Stosunek jakości do ceny 10/10 No i faktycznie tak jak kolega piszę wyżej podatna na zarysowania kierownica. Edytowane 29 Listopada 2009 przez TocaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi