Skocz do zawartości

[amortyzator] Suntour Epicon

manta980

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!

Zastanawiam sie nad tym amorkiem czy sie opłaca i jak on pracuje??

Wiem było juz troche tych tematów na forum ale ciezko mi znich cos wywnioskowac.

Epicon

Potrzebuje amorka pod v-ki i bez manetki bo taniej:)

Byłbym wdzieczny za opinnie....

• Mod Team
Napisano

Dzieki ale czytałem to juz ze 2 razy a znacie moze jakies sklepy w ktorych ten amor wystepuje w mniejszej cenie?

Zrezygnuj z manetki- wersja LOD u tego samego sprzedawcy -469 pln, ewentualnie kup tego

http://allegro.pl/item785859849_sr_suntour_epicon_l_o_d_120mm_z_pivotami_mod_2008.html

i poświęć godzinkę na zmianę skoku do 100 mm - masz 100 pln w kieszeni.

Zmiana skoku jest pokazana krok po kroku na stronie suntoura.

• Mod Team
Napisano

Wielkie dzieki ale jestes pewien za da sie go na 100 przerobic??

I bedzie roznica w pracy?

Miałem Epicona ( w sumie jeszcze go mam, tylko na półce), przejechał ponad 6000 km, rozbierałem go co jakieś trzy-cztery miesiące ( czyszczenie, smarowanie, odrobina świeżego oleju) i jestem pewien,że można. Kwestia dołożenia plastikowego dystansu pod sprężynę - tu nalezy zapytać importera o możliwość kupienia dystansu.

Różnicy w komforcie pracy nie ma- no, może był troszkę czulszy.

Napisano

Podepnę się pod temat, ponieważ planuje zakupić ten amorek :thumbsup: może ktoś napisać czy różnią się poszczególne wersje epicona:DA, LOD, RLD i RL (od najtańszej do najdroższej wg allegro). Obecnie jeżdżę na RST Gila T8, który jest fabrycznie, montowany do Treka 4300 disc.

• Mod Team
Napisano

Podepnę się pod temat, ponieważ planuje zakupić ten amorek :) może ktoś napisać czy różnią się poszczególne wersje epicona:DA, LOD, RLD i RL (od najtańszej do najdroższej wg allegro). Obecnie jeżdżę na RST Gila T8, który jest fabrycznie, montowany do Treka 4300 disc.

Aby się dowiedziec, musisz zainstalowac na swoim kompie takie tajne, trudno dostepne oprogramowanie, które udziela odpowiedzi na takie pytania. W tajemnicy Ci zdradzę,że nazywa sie Google- ale nie mów nikomu.

Jednak,żebyś nie mial żalu

DA- tylko regulacja tłumienia

LOD- blokada skoku na goleni i regulacja tłumienia

RL- blokada skoku z manetki

RLD- regulacja tłumienia i blokada skoku z manetki

Jest jeszcze wersja XC-TAD- zmiana skoku z manetki ( to jest wersja najdroższa )Tematów o Epiconie była juz masa- tak trudno poszukać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...