manta980 Napisano 17 Października 2009 Napisano 17 Października 2009 Witam!! Zastanawiam sie nad tym amorkiem czy sie opłaca i jak on pracuje?? Wiem było juz troche tych tematów na forum ale ciezko mi znich cos wywnioskowac. Epicon Potrzebuje amorka pod v-ki i bez manetki bo taniej:) Byłbym wdzieczny za opinnie....
Arek03170 Napisano 17 Października 2009 Napisano 17 Października 2009 http://www.forumrowerowe.org/topic/35879-amortyzatorsuntour-epicon-lod/ ten test powinien odpowiedzieć na twoje pytanie.
manta980 Napisano 17 Października 2009 Autor Napisano 17 Października 2009 Dzieki ale czytałem to juz ze 2 razy a znacie moze jakies sklepy w ktorych ten amor wystepuje w mniejszej cenie?
Mod Team durnykot Napisano 17 Października 2009 Mod Team Napisano 17 Października 2009 Dzieki ale czytałem to juz ze 2 razy a znacie moze jakies sklepy w ktorych ten amor wystepuje w mniejszej cenie? Zrezygnuj z manetki- wersja LOD u tego samego sprzedawcy -469 pln, ewentualnie kup tego http://allegro.pl/item785859849_sr_suntour_epicon_l_o_d_120mm_z_pivotami_mod_2008.html i poświęć godzinkę na zmianę skoku do 100 mm - masz 100 pln w kieszeni. Zmiana skoku jest pokazana krok po kroku na stronie suntoura.
manta980 Napisano 17 Października 2009 Autor Napisano 17 Października 2009 Wielkie dzieki ale jestes pewien za da sie go na 100 przerobic?? I bedzie roznica w pracy?
Mod Team durnykot Napisano 18 Października 2009 Mod Team Napisano 18 Października 2009 Wielkie dzieki ale jestes pewien za da sie go na 100 przerobic?? I bedzie roznica w pracy? Miałem Epicona ( w sumie jeszcze go mam, tylko na półce), przejechał ponad 6000 km, rozbierałem go co jakieś trzy-cztery miesiące ( czyszczenie, smarowanie, odrobina świeżego oleju) i jestem pewien,że można. Kwestia dołożenia plastikowego dystansu pod sprężynę - tu nalezy zapytać importera o możliwość kupienia dystansu. Różnicy w komforcie pracy nie ma- no, może był troszkę czulszy.
manta980 Napisano 18 Października 2009 Autor Napisano 18 Października 2009 Mój odnośnik A co powiecie o tym amorku?
c1ach Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 Nie warto, w tej cenie Suntoury biją tego Marzocchi na łeb. Jak już z Marcoka to szukaj używanego Mx pro. Za 30 zł więcej masz Epicona 2009, który zbiera bardzo pochlebne opinie
daid Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 Podepnę się pod temat, ponieważ planuje zakupić ten amorek może ktoś napisać czy różnią się poszczególne wersje epicona:DA, LOD, RLD i RL (od najtańszej do najdroższej wg allegro). Obecnie jeżdżę na RST Gila T8, który jest fabrycznie, montowany do Treka 4300 disc.
Mod Team durnykot Napisano 20 Października 2009 Mod Team Napisano 20 Października 2009 Podepnę się pod temat, ponieważ planuje zakupić ten amorek może ktoś napisać czy różnią się poszczególne wersje epicona:DA, LOD, RLD i RL (od najtańszej do najdroższej wg allegro). Obecnie jeżdżę na RST Gila T8, który jest fabrycznie, montowany do Treka 4300 disc. Aby się dowiedziec, musisz zainstalowac na swoim kompie takie tajne, trudno dostepne oprogramowanie, które udziela odpowiedzi na takie pytania. W tajemnicy Ci zdradzę,że nazywa sie Google- ale nie mów nikomu. Jednak,żebyś nie mial żalu DA- tylko regulacja tłumienia LOD- blokada skoku na goleni i regulacja tłumienia RL- blokada skoku z manetki RLD- regulacja tłumienia i blokada skoku z manetki Jest jeszcze wersja XC-TAD- zmiana skoku z manetki ( to jest wersja najdroższa )Tematów o Epiconie była juz masa- tak trudno poszukać?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.