Skocz do zawartości

[ rama ] Merida tfs 900 , co myslicie o tej ramie ?

Tomcinkowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Posiadam ta ramke i jestem b.zadowolony.Wizualnie b.ladna. Sztywna,czego wiecej chciec.Jedyna rzecz do ktorej mozna sie przyczepic to podatnosc na roznego rodzaju otarcia.No ale jak sie jezdzi to czasem sie cos zarysuje :)

Napisano

Dziekuje za odpowiedz ;) A moglbys troche wiecej napisac co do lakieru ? bo ona ma pare odpryskow ;p czy to jest normane ? POZDRO !!!

Przypuszczam ze wiele zalezy jak sie uzytkuje rower.Czy sie jezdzi po kamieniach,szutrze itp.

U mnie odpryskow poki co niema.Zaobserwowalem jednak troche drobnych rys.Ogolnie rama po paru miesiacach uzytkowania wyglada przyzwoicie.To jest tylko lakier i aluminium wiec nie bedzie wygladac caly czas jak produkt ze sklepu :)Widzialem ramy innych producentow i Merida nie ma sie co wstydzic.

Napisano

OK przekonales mnie do tej ramy :) Również uważam że na tle innych firm Merida jest bardzo korzystną ofertą :) Dzisiaj kupie Meride TFS 900 niebieska rozmiar 18 :) 4 małe odpryski bez rys za 500 zl B)Mam nadzieje ze przynajmniej 3 lata nie bede musial sie martwic o rame :) Jak już kupić to coś porządnego i markowego ;) Bardzo dziękuje za opis tej ramki :P jeżeli jeszcze cos ciekawego i istotnego Wiesz o tej ramie o BARDZO PROSZE o podzielenie sie z mną :thanks: POZDRO

Napisano

OK przekonales mnie do tej ramy :) Również uważam że na tle innych firm Merida jest bardzo korzystną ofertą :) Dzisiaj kupie Meride TFS 900 niebieska rozmiar 18 :) 4 małe odpryski bez rys za 500 zl B)Mam nadzieje ze przynajmniej 3 lata nie bede musial sie martwic o rame :) Jak już kupić to coś porządnego i markowego ;) Bardzo dziękuje za opis tej ramki :P jeżeli jeszcze cos ciekawego i istotnego Wiesz o tej ramie o BARDZO PROSZE o podzielenie sie z mną :thanks: POZDRO

Kupilem tez 18 w wersji bialej(-: tyle ze nowke w zime za 770zl.Na rame jest chyba 5 lat gwarancji.Nie wiem czy nie lepiej dolozyc te 200 pare do nowej?

Napisano

Używam tej ramy od ponad 2 lat i jestem bardzo zadowolony:) Sztywna, dobry lakier (jeden odprysk, ale z mojej winy ponieważ uderzyłem w nią klamką hamulcową). Bardzo podoba mi się geometria (a co najlepsze mam 188 cm, a jeżdżę na 18" i jest bardzo wygodnie, a pozycja nadal jest sportowa). Rama jest bardzo mocna. Jedynym minusem jest to, że do najlżejszych nie należy, ale nadwagi też nie ma.

Napisano

Bede kopiowal powyzsze wypowiedzi.

Czyatałem,słyszałem o tej ramie wiele dobrego,że sztywna i ma dobra sportowa geometrie.

Jednak wiekszosc pisze ze jest podatna na zarysowania.Ale mysle ze połowa tych rys i odprysków to wina riderów.Nie dbaja o sprzet i dlatego takie sa wyniki.Ogolnie mysle ze rama warta swoich pieniedzy. :D

Jezeli moze masz dojscie do katalogu meridy to polecam przeczytac dzial o testowaniu i produkcij ram.Naprawde ciekawy artykuł :D

Pozdrawiam...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...