Tomcinkowiec Napisano 17 Października 2009 Napisano 17 Października 2009 Witam Mam możliwość kupna ramy Meridy TFS 900 , co myślicie o tej ramie ? słyszałem że jest to całkiem niezła rama do xc a to mi sie podoba jako że jestem nowy oficjalnie WITAM WSZYSTKICH !!!
bobiik Napisano 17 Października 2009 Napisano 17 Października 2009 Witam. Posiadam ta ramke i jestem b.zadowolony.Wizualnie b.ladna. Sztywna,czego wiecej chciec.Jedyna rzecz do ktorej mozna sie przyczepic to podatnosc na roznego rodzaju otarcia.No ale jak sie jezdzi to czasem sie cos zarysuje
Tomcinkowiec Napisano 18 Października 2009 Autor Napisano 18 Października 2009 Dziekuje za odpowiedz A moglbys troche wiecej napisac co do lakieru ? bo ona ma pare odpryskow ;p czy to jest normane ? POZDRO !!!
bobiik Napisano 18 Października 2009 Napisano 18 Października 2009 Dziekuje za odpowiedz A moglbys troche wiecej napisac co do lakieru ? bo ona ma pare odpryskow ;p czy to jest normane ? POZDRO !!! Przypuszczam ze wiele zalezy jak sie uzytkuje rower.Czy sie jezdzi po kamieniach,szutrze itp. U mnie odpryskow poki co niema.Zaobserwowalem jednak troche drobnych rys.Ogolnie rama po paru miesiacach uzytkowania wyglada przyzwoicie.To jest tylko lakier i aluminium wiec nie bedzie wygladac caly czas jak produkt ze sklepu :)Widzialem ramy innych producentow i Merida nie ma sie co wstydzic.
Tomcinkowiec Napisano 18 Października 2009 Autor Napisano 18 Października 2009 OK przekonales mnie do tej ramy Również uważam że na tle innych firm Merida jest bardzo korzystną ofertą Dzisiaj kupie Meride TFS 900 niebieska rozmiar 18 4 małe odpryski bez rys za 500 zl B)Mam nadzieje ze przynajmniej 3 lata nie bede musial sie martwic o rame Jak już kupić to coś porządnego i markowego Bardzo dziękuje za opis tej ramki jeżeli jeszcze cos ciekawego i istotnego Wiesz o tej ramie o BARDZO PROSZE o podzielenie sie z mną POZDRO
bobiik Napisano 18 Października 2009 Napisano 18 Października 2009 OK przekonales mnie do tej ramy Również uważam że na tle innych firm Merida jest bardzo korzystną ofertą Dzisiaj kupie Meride TFS 900 niebieska rozmiar 18 4 małe odpryski bez rys za 500 zl B)Mam nadzieje ze przynajmniej 3 lata nie bede musial sie martwic o rame Jak już kupić to coś porządnego i markowego Bardzo dziękuje za opis tej ramki jeżeli jeszcze cos ciekawego i istotnego Wiesz o tej ramie o BARDZO PROSZE o podzielenie sie z mną POZDRO Kupilem tez 18 w wersji bialej(-: tyle ze nowke w zime za 770zl.Na rame jest chyba 5 lat gwarancji.Nie wiem czy nie lepiej dolozyc te 200 pare do nowej?
miskov17 Napisano 18 Października 2009 Napisano 18 Października 2009 Merida daje 2 lata gwarancji na cały rower
Tomcinkowiec Napisano 18 Października 2009 Autor Napisano 18 Października 2009 Ale ta meridka jet nowa ale ma właśnie te małe odpryski :)Dzieki temu jest o ponad 200 zl tańsza No myślę że się opłaca
WojteK# Napisano 18 Października 2009 Napisano 18 Października 2009 Używam tej ramy od ponad 2 lat i jestem bardzo zadowolony:) Sztywna, dobry lakier (jeden odprysk, ale z mojej winy ponieważ uderzyłem w nią klamką hamulcową). Bardzo podoba mi się geometria (a co najlepsze mam 188 cm, a jeżdżę na 18" i jest bardzo wygodnie, a pozycja nadal jest sportowa). Rama jest bardzo mocna. Jedynym minusem jest to, że do najlżejszych nie należy, ale nadwagi też nie ma.
Tomcinkowiec Napisano 18 Października 2009 Autor Napisano 18 Października 2009 Ah te odpryski XD ale cena tej ramy też nie jest ogromna ;p myślę ze waga jest w miarę ok ja mam 18tke przy 171 cm ;p czyli nie pogrdził bym 17tka ;p POZDRO !
manta980 Napisano 18 Października 2009 Napisano 18 Października 2009 Bede kopiowal powyzsze wypowiedzi. Czyatałem,słyszałem o tej ramie wiele dobrego,że sztywna i ma dobra sportowa geometrie. Jednak wiekszosc pisze ze jest podatna na zarysowania.Ale mysle ze połowa tych rys i odprysków to wina riderów.Nie dbaja o sprzet i dlatego takie sa wyniki.Ogolnie mysle ze rama warta swoich pieniedzy. Jezeli moze masz dojscie do katalogu meridy to polecam przeczytac dzial o testowaniu i produkcij ram.Naprawde ciekawy artykuł Pozdrawiam...
trucho Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 a czy np. HFS jest duzo lepsza propozycja od TFS czy nie warto dopłacać??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.