heniekkrol Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Zima postraszyła, postanowiłem poszukać czegoś cieplejszego na hmm... cztery litery. Wstępnie zdecydowłem się na spodnie obcisłe ( do tej pory nie jeździłem w obcisłych gatkach stąd pytanie i wątpliwości ) Proszę o opinie użytkowników na temat spodni ROGELLI LOCANA Czy tego typu spodnie sprawdzą sie w temp. -5 do + 10 ? Ewentualnie o jakieś inne propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Mam w zasadzie takie spodnie i szczerze mowiac, jestem srednio zadowolony. Jesli chodzi o komfort cieplny to jest tak sobie, da sie jezdzic w samych spodniach tak do - 10st, zalezy od tego jak dlugo bedziesz jezdzil. Membrana z przodu dosyc fajnie chroni przed wiatrem, ale tyl to w zasadzie taka nieco grubsza lajkra. Niby fajnie bo odprowadza wilgoc, ale troche zimno jest z tylu. Do tego te suwaki tez nie sa zbyt ciekawe, po jakims czasie ciezko chodza, a dzisiaj na wysokosci konca tego suwaka rozdarlem kawelek tej lajkry ( przez mocniejsze pociagniecie suwaka ) i sam suwak tez juz w ogole nie dziala. Na domiar zlego wkladka tez jest beznadziejnie umiejscowiona, jest zabardzo przesunieta do przodu i wkurza podczas jazdy. Chcialbym ale niestety nie moge polecic tych spodni. Moim zdaniem lepiej dolozyc troche i kupic biemme energy - kolega uzywa juz trzeci sezon a spodnie wygladaja nadal tak samo i nic sie z nimi nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Dzięki za opinię. Ze zdjęć wydawały mi się te rogelli grubsze/cieplejsze. Trzeba się w sklepach rozejrzeć i posprawdzać organoleptycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.