Skocz do zawartości

[trening] przed walka

bros

Rekomendowane odpowiedzi

Boksem jako tako sie nie interesuje, jednak wiadomo, ze walka dwoch swietnych polskich piesciarzy przyciaga ciekawskich. Mnie rowniez ;) W jednymz wywiadow znalazlem taka wypowiedz:

Andrzej Gołota też będzie znakomicie przygotowany wydolnościowo. Do treningów pięściarskich dołożył wytrzymałościowe, przejeżdżając każdego tygodnia przynajmniej 150 kilometrów na rowerze. Odwalił też w minionym tygodniu 100-mil w jeden dzień, a trenuje z nie byle kim, bo z Andrzejem Mierzejewskim.

Zawsze uwazalem piesciarzy (szczegolnie tych dobrych) za osoby swietnie przygotowane pod wzgledem wytrzymalosciowym. Kilkadziesiat minut skakania przerywanymi naglymi zrywami w celu zadania ciosu jednak daje o sobie znac. No i wlasnie zastanawiam sie jak do tego przygotowania kondycyjnego ma sie powyzszy cytat ... 150km tygodniowo ? Przeciez to niewiele

Boksem jako tako sie nie interesuje, jednak wiadomo, ze walka dwoch swietnych polskich piesciarzy przyciaga ciekawskich. Mnie rowniez :P W jednym z wywiadow znalazlem taka wypowiedz:

Andrzej Gołota też będzie znakomicie przygotowany wydolnościowo. Do
treningów pięściarskich dołożył wytrzymałościowe, przejeżdżając każdego tygodnia
przynajmniej 150 kilometrów na rowerze. Odwalił też w minionym tygodniu 100-mil w
jeden dzień, a trenuje z nie byle kim, bo z Andrzejem Mierzejewskim.

Zawsze uwazalem piesciarzy (szczegolnie tych dobrych, zawodowych, zarabiajacych miliony) za osoby swietnie przygotowane pod wzgledem wytrzymalosciowym. Kilkadziesiat minut skakania przerywanymi naglymi zrywami w celu zadania ciosu jednak daje o sobie znac. No i wlasnie zastanawiam sie jak do tego przygotowania kondycyjnego ma sie powyzszy cytat ... 150km tygodniowo ? Przeciez to niewiele, tym bardziej zeby uzyskac wysokie tetno (a takie zapewne maja przez wiekszosc walki) trzeba jechac dosc dynamiczniea wtedy km leca szybko. No i sam wybor roweru jako bazy do budowania wytrzymalosci. Bieganie chyba jednak znacznie lepiej by sie tutaj sprawdzilo? Albo tradycyjna skakanka.

Sam nigdy nie trenowalem boksu. Nie wiem jak to wyglada w praktyce i jak duza baze wytrzymalosciowa trzeba posiadac. Gdyby nie wspomniane nazwisko Pana Andrzeja Mierzejewskiego to pomyslalbym, ze ten trening to takie nie wiadomo co... Co Wy o tym sadzicie? Moze wiecie jak taki trening wyglada? Chetnie bym poczytal.

P.S. do moderatorow:

niestety podczas pisania pierwszego postu przychodzacy sms zezloscil moja myszke w wyniku czego 'wcisnela' przycisk dodaj odpowiedz. Potem (za pewne ze wzgledu na 10min limit) nie moglem juz edytowac swojego postu. Prosze o usuniecie pierwszego postu w tym watku albo tekstu na jego poczatku (jezeli posty sie polacza). Jak temat zostanie usuniety to tez sie nie obraze i zaloze nowy :P Przepraszam za balagan.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...