Skocz do zawartości

[sklep internetowy] extreme-shop czy jest sprawdzony?

B@rtek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kupiłem u nich amor ~1/4 ceny taniej niż gdzie indziej (do tego stery też taniej niż u wszystkich innych). Doszedł dość szybko. Nie pamiętam ile ale mniej więcej tak ile przeciętnie trwa dostarczenie paczki.

Wszytko było w porządku. Nie musiałem reklamować więc nie wiem jak wygląda reklamacja.

• 2 miesiące temu...

Znam EXTREME-SHOP ze złej strony. Kolega kupiłe od nich rower. Rama pękła,a z gwarancją były kosmiczne jaja. Najpierw mówili że nie doszła do nich żadna rama (pocztą) chociaż minęło sporo czasu, później coś kręcili. W końcu przysłali nową ramę, ale wszystko trawało prawie pół sezonu...

Wystrzegam się zakupów u nich

No i dlaczego zawsze tak jest, że jak już człowiek zdecydowany coś kupić to wpadnie na taki temat jak ten i ma dylemat.. :icon_wink: Kupowałem już u nich raz Torę 318 SA. Odbiór osobisty więc nie było problemu. Wszystko fajnie. Tym razem jednak chce kupić od nich kolejny amorek. Czasu żeby tam zajechać i odebrać nie mam, a cena jest tak konkurencyjna, że szkoda nie kupić jak mam nazbieraną kasę. Najbardziej w tym wszystkim martwi mnie przelew, bo wolałbym za pobraniem. Tak jednak nie chcą wysłać. Kontakt w sumie całkiem ok. Trochę się sami mieszają w tym co sprzedają, ale ceny mają dobre. Gwarancja niby 24 miesiące u nich w sklepie na podstawie paragonu a pierwszy serwis gwarancyjny normalnie w autoryzowanym punkcie RSa. Chociaż z gwarancjami to jest różnie różniście. Teraz mam amorek kupiony prosto od gregorio a stosunek do klienta pod względem gwarancji mają najgorszy z jakim się spotkałem dotychczas..

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witam,

ja też odradzam Extreme-shop. Dokonałem pierwszego i ostatniego zakupu w tym sklepie.

A było to tak...

Zakupiłem kasetę Shimano LX HG70 (na stronie dalej nie ma opisu czy to 11-32 czy 11-34), ale nic. Towar zamówiłem poprzez kuriera. Paczka jednak nie dochodziła więc zacząłem dopytywać się co się dzieje. Okazało się że:

1- choć sklep wymaga podanie numeru kontaktowego (który przyda się właśnie kurierowi by ustalić czas doręczenia) to nie podaje go kurierowi bo jak mi odpisano z tego sklepu nie mają takiego obowiązku

2- choć chciałem kasetę w wersji 11-32 akurat dostałem 11-34, na moje zwrócenie uwagi, że w opisie nie było o tym informacji (a ja sam spodziewałem się, że sklep dopyta się o jaką wersję chodzi) dostałem odpowiedź, że sam mogłem się dopytać - może i tak, ale nie zmienia to faktu, że info na stronie jest niepełna

3- posiadają inne błędne informację na stronie choćby taką, że wysyłają kurierem POCZTEX a naprawdę DPD - przyda się jakbym sam szukał paczki, ale numer paczki, nazwę kuriera dostałem po 9 dniach od wysłania paczki, oczywiście sam musiałem się dowiedzieć.

4- a już najbardziej wkur$#%#ło mnie to, w jakim stylu odpowiadają. Kilka lat temu jakiś 2003 rok byłem w ZUSie... to coś w tym stylu, że to ja się mylę a sklep wiele rzeczy może ale nie musi. Nic nie szkodzi, że jakby chcieli to znacznie usprawniłoby obsługę.

Już poprosiłem wielmożności o usunięcie mojego konta z tego sklepu.

PS. Jak ktoś już wcześniej wspomniał bardzo polecam sklep Cult-bikes - praktycznie z części zakupionych u nich złożyłem pierwszy rower. Zawsze rzetelnie, szybko i pewnie. Teraz troszkę zmienili ofertę, ale na pewno u nich zakupię kolejny amortyzator. Inny sklep jaki polecam to MK Bike

Na początku stycznia kupiłem Juicy5 - gdy w końcu dotarł, okazało się, że dołączony adapter jest pod mniejszą tarczę ;P Zadzwoniłem, wysłałem, dostałem odpowiedni. Niby odbyło się to bez większych kłopotów, ale mimo wszystko cała operacja trwała ostatecznie ponad miesiąc.

Wystawiamy komentarze zgodne z otrzymanymi - to jest śmieszne. W tej sytuacji powinni otrzymać co najwyżej neutralny komentarz, ale nie chcę mieć bałaganu u siebie przez ich brak kompetencji.

• 3 tygodnie później...

Ja u nich zakupiłem nowego rs sida i jestem jak najbardziej zadowolony fakt został odebrany osobiście ale dostałem wszystko oprócz pudła mimo że został zdjęty z nowego roweru ;) i jakoś nie było żadnych problemów a i z zamieniłem pare zdań ze sprzedawcą który wg mnie był kompetentny :rolleyes:

hmmm.... a maja w dobrej cenie siodlo ktorego szukam

ale komentarze daja duzo do myslenia hmm...

OT

co do wystawiania komentarzy - allegro mogloby troch isc z duchem czasu i wziac przyklad z ebay, gdzie ochrona kupujacego jest na zupelnie (wyzszym) poziomie

Porażka. Na stronie jest rama Nox eclipse za 850zł. Bardzo kusząca cena. Zadzwoniłem do sklepu i dowiedziałem się, że ceną na stronie mam sie nie sugerowac (O_O') bo jest rzadko aktualizowana i że aktualna cena wynosi 1150zł. Śmieszne... Co jak bym kupił ja ze strony? tez by mi wystawili rachunek 1150? :|

Jeżeli strona jest ich oficjalną i ogólnie dostępną ofertą handlową to na jakiej podstawie oni mówią że masz się nie sugerować ?!

Cena 850zł za ramę i już, chyba że pod ceną albo na tej konkretnej stronie produktu jest wypisany jakiś wyjątek...

Śmieszni są, jak oni jeszcze prosperują ?!

Jak takie opinie chodzą...

To i ja coś dodam:

Zakupiłem poprzez ich stronę siodło tune speedneedle. Było napisane żeby przed przelaniem pieniędzy skontaktować się w sprawie dostepności. Zanim się skontaktowałem, zauważyłem że maja w ofercie również białe, którego szukałem. Więc pisze do nich czy posiadają białe i czy jest możliwość zmiany zamówienia. Przez 2 dni cisza... "I dostaje: oczywiście, że mamy. Które wysyłamy?" Chciałem się upewnić, że białe to skóra, a nie alcantara, ale odpowiedzi już nie dostałem... Tylko info że zamówienie wysłane. Po 2 dniach dochodzi siodło. Czarne!!! Piszę do nich raz, drugi.... Czy możliwa wymiana, że prosiłem o białe itd... Olali i powiedzieli nie. Fajnie traktują klientów. Banda je....ych ignorantów!!!!

Kupilem u nich rame. Zadzwonilem zeby upewnic sie co i jak. Pan w telefonie powiedzial, ze w komplecie dostane hak przerzutki i zacisk sztycy. Rama przyszla bez zacisku sztycy, z hakiem, ale bez srubek potrzebnych do jego przykrecenia, a rachunek bez zadnych pieczatek i podpisu dostalem na zupelnie inna rame... :)

hahaha Martinii :D:icon_mrgreen: tego jeszcze nie było :002: :002: :002:

ale zauważcie, że mimo tego partactwa (nazywajmy rzeczy po imieniu :P ) to oni jeszcze coś sprzedają... no mają monopol na rynku z ramami poisona i fajne ceny..... qrde zeby tak im zrobić konkurencje, zatrudnić kompetentne osoby to byłby biznes :thumbsup:

ostatnio kupiłem u nich widelec (niestety pazerność na niższą cenę - czułem że mnie to zgubi :P )

sprzęt nie działał tak jak należy - stawiałem raczej na złe zaolejowanie sprzętu a nie na uszkodzenie.

po rozmowie z pracownikiem sklepu już wiedziałem, że rozsądniej będzie samemu poszukać rozwiązania - bo wg podanej informacji "sami rozbierzemy albo zawieziemy do Niemiec" już widziałem oczami wyobrażni niekompetentnego extremshopowego kretyna który szuka czego znaleźć nie jest w stanie. koleś twierdził że widelec ugina się dwuetapowo bo jest NIEDOTARTY (co wg mnie było krańcowym idiotyzmem - jak pokazała interwencja w bebechy przeprowadzona przez Wigwam). gdybym zdecydował się na reklamację pewnie do dziś sprzętu bym nie uwidział oczami memi. dwa do zera na niekorzyść extreme shopu.

ich podejście świadczy o totalnym olewactwie klienta, zapewne z nadmiaru zarabianych pieniędzy i posiadania monopolu na część swojego asortymentu.

oczywiście można się z nimi szarpać także na drodze prawnej - pytanie tylko czy ma się w takim przypadku na to ochotę, bo nie zawsze chodzi tylko o pieniądze ale często o potrzebę korzystania ze sprzętu. a wtedy nawet jeśli prawo jest po naszej stronie i tak jesteśmy stratni.

Gość R3surrection

"na wszystkie reklamacje odpowiadamy pozytywnie , tylko nie każdy potrafi to w ludzki sposób załatwić , czy byłby pan bardzo miły dla osoby szantażującej Pana w bardzo nieelegancki sposób?

Czy wziął Pan pod uwagę ilu klientom zaginęły paczki i ile razy wysyłaliśmy drugą na swój koszt ?

Naprawdę nie sposób wszystkim dogodzić , ale staramy się , dlatego dzięki za uwagę. Jak miałbyś więcej sugesti daj znać , a zamawiając coś u nas możesz liczyć na ciekawy gratis ( inni forumowicze też). Naprawde dokładamy starań.

Pozdrawiam

""

R3surrection a o co chodzi?? to jest mail od ex shopu czy też Ty piszezs w ich imieniu?? yyy???

Tobo masz racje, te kilka złotych więcej nie jest ważne jeśli potrzebuje się sprzęt "na już" i bezproblemowo. No niestety, transakcje z tą firmą to etap testowania cierpliwości....

z resztą nie trudno się domyślić, że skoro zamówienie klienta jest mylone, niekompletne itd. to jaka atmosfera musi być w firmie! pomieszanie z poplataniem po prostu miszmasz nie do wyobrażenia, no i do tego potrójna robota z zamianami, dosyłaniem itd itd zamiast za 1 razem załatwić transakcje, to przeciąga się ona w dziesiątki dni i jest kilkakrotnie "odgrzewana" :P ekonomia firmy na niskim poziomie :P no tylko ten monopol ich ratuje... oj inaczej byloby kiepsko

nie chciałby kto stworzyć ze mną konkurencji?? ;) dofinansowanie z UE, podszlifowanie niemieckiego i biznes jak marzenie..... :)

widzę, że jestem wyjątkiem, ale ja mam wyłącznie pozytywne spostrzeżenia dotyczące Extreme-Shopu - zamówiłem u nich w zeszłym roku Schwalbe Nobby Nic komplet, mieli najlepszą cenę, transport błyskawiczny, towar 1. klasa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...