Gość Gość Napisano 30 Stycznia 2006 Napisano 30 Stycznia 2006 Dostalem dzis list ze sklepu... a w srodku hak. Tyle ze po raz kolejny od innej ramy! Ciekawe czy kolesie ze sklepu wyjda z tego z twarza....
Spider Napisano 30 Stycznia 2006 Napisano 30 Stycznia 2006 Dorzuć lepiej troche kasy i kup SRAM Rocket w MkBike za 199 zł. Bedizesz mieć manetki lepsze od xt, w promocyjnej cenie. Nie kupię ,poniewa cierpię na chroniczny brak kasy ,oraz mam osprzęt shimano ,ze srama to tylko kaseta 5.0 i łańcuch...w planach. Sory za OT
Gość BikerFG Napisano 31 Stycznia 2006 Napisano 31 Stycznia 2006 Dostalem dzis list ze sklepu... a w srodku hak. Tyle ze po raz kolejny od innej ramy! Ciekawe czy kolesie ze sklepu wyjda z tego z twarza.... normalnie wspolczucie, ciekawe ile ludzi juz ich odwiedzilo osobiscie po takich numerach
Gość Gość Napisano 2 Lutego 2006 Napisano 2 Lutego 2006 Kolesie ze sklepu okazali sie jednak uczciwi. Wplacili mi z gory na konto rownowartosc ramy plus koszta przesylki w obie strony. Rame odeslalem. Tak wiec, nie stracilem na tym nic poza czasem. Gdyby cala historia dziala sie w sezonie to szlag by mnie trafil, a tak pozostal tylko niesmak... Czy kupowac u nich czy nie, pozostawiam indywidualnemu osadowi. Teraz zaczynam sie rozgladac za inna rama. trzmiel
MarcinN Napisano 5 Lutego 2006 Napisano 5 Lutego 2006 Kurde coś tu jest nie tak jak dla mnie, ponieważ mimo przewagi złych opinii są też skrajnie dobre. Próbowałem się w tym dopatrzeć jakichś prawidłowości(np.wszystkie amory źle przesłane), ale jakoś tego nie widzę. Może właściciel ma rozdwojenie jaźni i z przyjaznego sprzedawcy( ) zamienia się w utrapienie rowerzysty( :twisted: ). Naprawdę nie wiem co z nimi jest nie tak, może wy macie jakiś pomysł. Pozdrawiam.
lukarski Napisano 6 Lutego 2006 Napisano 6 Lutego 2006 gwarancja nie podbita i bez podpisu sprzedawcy a przede wszystkim bez paragonu jest nie ważna
Jastrzomb Napisano 8 Lutego 2006 Napisano 8 Lutego 2006 Z moich doswiadczen z Nimi powiem ze maja balagan i nie zawsze wysylaja co zamowiles ale sa uczciwi. Wzialem udzial w aukcjii allegro z amorem XCR 120mm, a przyslali 100 mm. Wiec zadzwonilem i w grzecznej rozmowie ustalilismy ze albo mi go wymienia albo oddadza kase. No i zrobili przelew, lacznie z kosztami wysylki w obie strony.
Paviarotti Napisano 9 Lutego 2006 Napisano 9 Lutego 2006 Kupilem zestaw 3x pedały i potem jeszcze 2xDuro. Ogólnie OK, ale kontakt do bani, w ogole sie dogadać nie mozna przez gg i przez maile (co innego telefon - po prostu sprzedawcy zmieniaja sie nie do poznania ) no i gwarancji nie dają producenta tylko swoją z logiem "Extreme Shop" wiec zamiast jechac bezposrednio do dystrubutora jak ktos ma blisko to trzeba do nich słac.
Gość BikerFG Napisano 10 Lutego 2006 Napisano 10 Lutego 2006 no i gwarancji nie dają producenta tylko swoją z logiem "Extreme Shop" wiec zamiast jechac bezposrednio do dystrubutora jak ktos ma blisko to trzeba do nich słac. tak, tylko ciekawe jak z realizacja gwarancji... ja wole sie nie przekonywac na szczescie amor zakupionu u nich poki co chodzi bez problemow.
Paviarotti Napisano 10 Lutego 2006 Napisano 10 Lutego 2006 Dlatego nie katujcie sprzetów od Extreme Shopu bo nie wiadomo jak u nich z gwarancją
beady Napisano 10 Lutego 2006 Napisano 10 Lutego 2006 Cholerka, teraz juz jestem skołowany, nie mam pojęcia gdzie dokonać zakupu. Planowałem w tym sklepie zakupić pedały wpinane, a może nawet buciki, oooojjjjjj będzie ciężko. Jednak moją nadzieją pozostaje www.cyklotur.com.pl. Wydaje mi się, żę oni są OK>>>>>>
mbike Napisano 10 Lutego 2006 Napisano 10 Lutego 2006 Może właściciel ma rozdwojenie jaźni i z przyjaznego sprzedawcy( ) zamienia się w utrapienie rowerzysty( :twisted: ). Naprawdę nie wiem co z nimi jest nie tak, może wy macie jakiś pomysł. Pozdrawiam. Witam A może jest ich kilku ? Albo jednemu zależy na renomie (np. właściciel), a drugiemu nie (np. marnie opłacany pracownik). pozdrawiam Adi
bankai Napisano 10 Lutego 2006 Napisano 10 Lutego 2006 A czy ktos kupowal rower caly przez internet? Jak to wyglada formalnie i technicznie? czy przed zaplata kurierowi moge sprawdzic czy sprzet jest wporzadku i taki jak ma byc? bo inwestowac pare 1000 zl w ciemno to juz hardcore dla prawdziwych twardzieli:D
wiruq Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 A czy ktos kupowal rower caly przez internet? Jak to wyglada formalnie i technicznie? czy przed zaplata kurierowi moge sprawdzic czy sprzet jest wporzadku i taki jak ma byc? bo inwestowac pare 1000 zl w ciemno to juz hardcore dla prawdziwych twardzieli:D ja kupowałem... najpierw trochę z kolesiem pogadałem... potem omówiłem przesyłkę i rabacik dostałem. Przesyłkę dostałem bardzo szybko. Zapłaciłem kurierowi... i obejrzałem rower. W przypadku nowego to oczywiscie mamy gwarancje wiec żaden problem z wadami itp...
klusek Napisano 18 Marca 2008 Napisano 18 Marca 2008 Moj pierwszy kontakt z tym forum, ale dobrze ze takie jest, bo mozna ponarzekac na sprzedawcow. kupowalem u nich amorka. Mialo byc wszystko w porzadku- cena, gwarancja- super okazja. Jak sie okazalo amorek po miesiacu ma takie luzy, ze piasty novateca takich nie łapią, gwarancja jest swistkiem, ktorym moge sobie pomachac na dowizdenia, bo chcialem zalatwic reklamacje z oficjalnym importerem, a okazalo sie, ze amorek pochodzi z jakiegos nieznanego zrodla i reklamacja przepada. Oczywiscie kontakt ze sklepem nijaki, ale widze, ze to normalka, bo inni tez przez to przechodza. Mialem kupowac jeszcze osprzet, ale dalem sobie spokoj, pogadalem z Arnikiem (ukłony) i dostalem calkiem przyzwoite ceny, a przynajmniej wiem, ze bede mogl spokojnie reklamowac to co kupilem. Osobiscie jak was nie stac na placenie po dwa razy za to samo, to lepiej nie kupujcie tutaj.
tobo Napisano 20 Maja 2008 Napisano 20 Maja 2008 ZDECYDOWANIE ODRADZAM EXTREME SHOP!!!! moj kolega czeka juz 2 mesiace na zalatwienie awarii fusina w ramie epo. a ja dzis zmierzylem skok w arsenie am 2008 wg sugesti bendusia i wyszlo ze daleko mu do 150 mm.... fatalna informacja, opis i zdjecia na stronie poisona. błedne dane, nieaktualne.
Martinii Napisano 21 Maja 2008 Napisano 21 Maja 2008 Takze potwierdzam, ze maja kompletny burdel na stronach - inne informacje na stronie sklepu, inne na stronie poisona, inne podaja przez telefon. Polecam przed kazdym zakupem dzwonic do nich i pytac, bo tylko tak dostaniemy prawdziwa informacje. O ile obsluga jest kompetentna....
bendus Napisano 21 Maja 2008 Napisano 21 Maja 2008 Akurat w sprawie Arsena AM 2008 dzwoniłem do extreme-shop'u dokładnie 19.IV, na trzy dni przed zakupem i usłyszałem "skok 150mm" (co nie jest zgodne z prawdą - wczoraj sam zmierzyłem).
aqcharek Napisano 12 Lipca 2008 Napisano 12 Lipca 2008 Ja kupiłem tam rower ;] wtedy na allegro mieli zero komentarzy bo dopiero weszli na rynek internetowy .. Polecam ten sklep ponieważ udzielają tam fachowej porady . np dzis zadzwoniłem tam i dopytałem sie o olej do amorka .. panienka przez telefon wszystk fajnie wytłumaczyła i Gitara
jmc Napisano 4 Września 2008 Napisano 4 Września 2008 Mam z tym z sklepem jak najgorsze doświadczenia. Szczyty niekompetencji i nieznajomości swojej własnej oferty (czytaj: co innego oferują na stronie, a co innego przysyłają). Zakupiłem u nich ramę on-line (mniejsza o typ, bo mogła by to być kryptoreklama), która - według opisu przedmiotu i załączonego zdjęcia na stronie sklepu - była ramą WYŁĄCZNIE po tarcze i taką też włożyłem "do koszyka". Dodam, że innej ramy tego producenta w ofercie nie było. A dostałem ramę innego typu (pod V-brake'i), bo tej której zamówiłem wcale sklep nie posiadał. I jeszcze panowie z extreme-shopu mieli pretensję, że nie określiłem, jaka to ma być rama. Po kiego więc zamieścili szczegółowy opis przedmiotu i zdjęcie, skoro domagają się dodatkowego uszczegółowienia. Ramę natychmiast odesłałem. Ale to jeszcze nic. Machnął bym ręką na nich zaraz po zwrocie wpłaconej należności. Niestety, już tydzień trwa z mojej strony wysyłka monitów o zwrot pieniędzy przy jednoczesnym wymyślaniu przez panów z extreme-shop wciąż nowych przeszkód, które opóźniają wypłatę. Extreme-shop? Nigdy więcej!
KtośTam Napisano 4 Września 2008 Napisano 4 Września 2008 na allegro umieszcają zawsze taki zapis: Wystawiamy komentarze zgodne z otrzymanymi co w wolnym tłumaczeniu oznacza: fikasz? nie podoba się? masz jakieś obiekcje? coś nie tak? spadaj palancie! patrz na moje komentarze! tysiące były zadowolone, a ty debilu czego? my się nie mylimy!
GdyniaBiker Napisano 5 Września 2008 Napisano 5 Września 2008 Wiem, że to częste, a pozatym nie dotyczy większych pieniędzy, ale kupiłem kierownicę, która miała ważyć 140g, co mogło być realne, bo prosta i tylko 3,5* gięcia, no i jak się można było spodziewać, w rękach czuć, że to jest ze 200 pewnie... Jak mówię nic szczególnego, ale nie nawidzę takiego zakłamania Tak to bym wziął inną i porzadniej podgiętą.. Nie po to się opisuje przedmiot do cholery, żebym ja musiał szukać w sieci zdjęć na wadze i opisów użytkowników
ouzo Napisano 5 Września 2008 Napisano 5 Września 2008 zwroc kiere z tytulu niezgodnosci z umowa, masz do tego jak najbardziej prawo
GdyniaBiker Napisano 5 Września 2008 Napisano 5 Września 2008 Wiesz, kosztowała niedużo - z 4 dychy, a najwyżej by mi zwrócili pieniądze. Nie warto biorąc pod uwagę, ile czasu bym stracił, a musiałbym jeszcze kupić nową kierownicę.. Mój rower do ideału jest na razie daleki i mam większe problemy, więc tą kierę przeżyję Ale zapamiętam to..
frezer Napisano 14 Października 2008 Napisano 14 Października 2008 Są może jakieś nowsze opinie na temat zakupu rowerów? Obawiam się trochę tego, że żądają zapłaty z góry. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.