Skocz do zawartości

[rower] Jaki MTB do ok 3500 zł

Bekartwojny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zamierzam kupić rower do XC hardtail do ok 3500 zł. Myślałem nad giantem xtc 2 ale ogólnie już nic nie mogę znaleźć, co myślicie o krossie level a8 ? Zależałoby mi nad najlepszym rowerem za te pieniądze. Mam wzrost 175 cm, nogi 88 cm, waga 70 kg. Ogólnie to mierzyłem rower gianta xtc 3 18 cali i wydaje mi się że rama jest za mała sztyca od siodełka maksymalnie musiała być wysunięta (sądze że to ze względu na długie nogi w stosunku do wzrostu). Sądze więc że potrzebuje rower na ramie 20 cali. Proszę o jakieś konkretne propozycje i porady. Dzięki

Napisano

Gdyby było tak jak mówisz , to potrzebowałbyś rower z odpowiednio krótką górną rurą i rozmiarem 19/20 cali.

Jednak przy wzroście 175 cm , XTC 18 cali za mały ? Wydaje się to nie możliwe , ale jeżeli przymierzyłeś to musi tak być .

Napisano

Czesc podam ci pare fajnych linków:

1.Cube

Rower ciekawy stylistycznie,osprzet przyzwoity ale amorek nie zachwyca w tej cenie mozna znalesc pare lepszych bików

2.Northtec

Osprzet xt :yes: i amorek juz lepszy TORA mozesz znalesc recenzje na forum.

3.Kona

Fajna rama i osprzet gorszy od Northtec'a

4.wheller

Piekna rama i dobry amor

5.Jakis składak na dobrym osprzecie

6.Mój faworyt.... :)i r7 :)

7.Mój 2 faworyt wart swojej ceny:)

Napisano

Ciekawostka: ten olsh alien z linku nr 5 to dokładnie ten sam osprzęt co kross A8 z linku nr 7, tyle tylko że zmieniona rama i +400pln do ceny. Innymi słowy: ktoś przełożył ramę i policzył sobie za nią 400pln ponad cenę A8

Napisano

Ciekawostka: ten olsh alien z linku nr 5 to dokładnie ten sam osprzęt co kross A8 z linku nr 7, tyle tylko że zmieniona rama i +400pln do ceny. Innymi słowy: ktoś przełożył ramę i policzył sobie za nią 400pln ponad cenę A8

Wcześniej ten sam allegrowicz oferował seryjnego A2 2008 właśnie z takim malowaniem ramy, myśle że i tym razem to jest Kross Level A8 seryjny ze zmienionym malowaniem, 400zł płaci się za "indywidualny" wzór, rame podpisaną własnym imieniem i nazwiskiem ;).

Napisano

Ach, faktycznie, kształty ramy dokładnie jak levele na 2009 rok, czyli taki kross pod przykrywką dla osób którym nie podoba się nazwa, przy czym mają wydać 400pln za lakier. Nieźle.

Napisano

Kellys Mystery - wygląda spoko pomijając brak tarczówek (nie znam się wiec nie wiem czy to jest duży minus)oraz rozmiar ramy 21" (sądze że na mój wzrost (175 cm) jest to rama za duża), Kross level a8 - rzeczywiście cena kusząca ale nie wiem jak z rozmiarem 18" (rower giant xtc musiał mieć maksymalnie wysuniętą sztyce żebym pedałując miał wyprostowane nogi i sprzedawca w sklepie powiedział że mam dosyć długie nogi (88 cm) i potrzebowałbym rozmiar większy czyli 20"

Widzę że ogólnie ciężko wybrać cokolwiek i podnoszę budżet do max 3800 zł, może coś fajniejszego się znajdzie. Jak będę w poznaniu postaram się przymierzyć krossa 18" i będę w stanie stwierdzić czy rama nie jest za mała. Licząc kalkulatorem rozmiaru ramy Biomechanicalcyclingv8english.xls wyszło mi przy długości nóg 88 cm,że rama powinna mieć 19,4" .

(link do kalkulatora: http://antonyl.brinkster.net/beatnik/Biomechanicalcyclingv8english.xls ) Proszę o jakieś propozycje i porady. Dzięki

ten Rockrider 8.2 wygląda ciekawie. Amortyzator i osprzęt rewelacyjny ale co z ramą ?. Troszkę drogi ale może warto poczekać na posezonową obniżkę albo model na rok 2010. Proszę o jakieś propozycje. Dzięki

Napisano

Dzięki wielkie za pomoc, jutro śmigam do poznania do decathlona zobaczyć tego rockridera 8.2 , Mam nadzieję, że będą mieli odpowiedni rozmiar ramy. Pozdrawiam.

I chyba lepszego wyboru nie mogłes dokonać ;)

Napisano

Rockeridera 8.2 nie ma w calej polsce, ewentualnie jest "S" na poludniu kraju.

"L" stoi tylko teoretycznie w lublinie, bo jest sprzedana juz od sierpnia.

Przerabialem ten temat ;P

Napisano

to że w poznaniu nie ma to zauważyłem, jutro mam zamiar zadzwonić i może coś załatwie, ale informacja że nie ma rozmiaru L w całej Polsce to nie jest zbyt dobra informacja :/ Mam nadzieje, że dadzą rade skądś ściągnąć ten rower. Pozdrawiam

Napisano

Jakby udało Ci się znaleźć tego rockridera to bierz ramę L. Jeżdże na 8.1 mam 180cm rozmiar L i jest super.

Wg. strony Decathlona jest jedna L-ka we Wrocławiu ;) Innych nie sprawdzałem.

Napisano

Witam, jednak było po co się wybierać do Poznania do Decathlona bo dostałem rockrider 8.2 rozmiar L od ręki (pomimo rzekomego braku w Poznaniu) , trafiłem też na kompetentnego sprzedawce wiec sobie troche pogadaliśmy. Sądzę, że jak za tą cenę lepszego roweru nie mogłem kupić. Jeszcze raz dzięki za pomoc i do zobaczenia na szlaku rowerowym. Pozdro :(

Napisano

Jedyne co udało mi się utargować to jakieś spodenki rowerowe gratis, druga sprawa, że nie było kierownika działu rowerowego bo jest na urlopie wiec nie było za bardzo z kim się targować, i po trzecie ten rower ma podobno bardzo niską marże wiec sądzę że i tak za wiele nie dałoby się zejść z ceny. Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...