Kymakol Napisano 15 Października 2009 Napisano 15 Października 2009 Witam, Jestem zainteresowany kupnem Taigi, więc proszę o opinie użytkowników tych rowerów, zwłaszcza górskich pełnozawiasowców.Możecie coś więcej powiedzieć o tej marce, jak wam się sprawują, a także w jaki sposób staliście się ich właścicielami oraz gdzie je kupiliście.Bezpośrednio w sklepie u naszych zachodnich sąsiadów czy może za pośrednictwem jakiejś strony?Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Tops Napisano 15 Października 2009 Napisano 15 Października 2009 Cały sezon przejeździłem na Tajdze Pro '08 (prosta górna rura) z fabrycznymi upgrade'ami (dokupiłem tylko pedały i wymieniłem zacisk sztycy - fabryczny był na imbus). Kupiony zeszłej zimy jako sztuka powystawowa (mała rysa na lakierze od spodu dolnej rury) - oponki nie miały śladów zużycia:) Spec na bikestats Rowerek dał radę, zrobiłem w sezonie jakieś 4tkm wliczając 10 maratonów i całą Transcarpatię '09. Zaliczył kilka konkretnych lotów i strzałów (zwłaszcza w Beskidach), ale raczej tego nie odczuł. Nie ma co ukrywać, delikatny rowerek do XC to to nie jest. Niemniej waga dość przyzwoita jak na ramę 22'. Ze swojej strony polecam, porządna niemiecka robota (zarówno sama rama, jak i montaż/spasowanie elementów). Wszystkie podzespoły na wysokim poziomie, z dbałością o detale, żadnych tanich (azjatyckich) zapychaczy. Z mojej strony polecam. Jak możesz kupić fulla Tajgi w dobrej cenie, to podziel się adresem sklepu:)
Kymakol Napisano 15 Października 2009 Autor Napisano 15 Października 2009 A sorry zapomniałem dodać, że od początku chodzi o Taigę FS: http://www.steppenwolf-bikes.com/steppenwolf/index.php?StoryID=2§ion=Mountainbikes&subsection=Fullsuspension&articleGet=745 Natomiast co do możliwości zakupu to czy jest w Polsce w ogóle oficjalny dystrybutor i istnieje możliwośc jego zakupu?Bo ja raczej nic nie znalazłem i po zakup wybierałbym się specjalnie do jednego ze sklepów w Niemczech, najszybciej chyba do Hamburga.A gdzie Ty swój kupiłeś?I ten rozmiar 22 pod jaki wzrost Ci pasuje?
Kymakol Napisano 23 Października 2009 Autor Napisano 23 Października 2009 Anybody?Czy temat jednak za mocno oderwany i nieznany forumowiczom?Jeżeli tak to kończę i zamykam posiedzenie.Dziękuje za uwagę.
Rulez Napisano 23 Października 2009 Napisano 23 Października 2009 A co, liczyłeś na wysyp posiadaczy tej niszowej lokalnej firmy (podobnych firm jest w Niemczech pełno) Nic wielkiego sobą nie reprezentują, a rowery sa stosunkowo drogie, więc co niby miało by skłaniać Polaków do ich masowego zakupu ???
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.