Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] deore 2010

almaster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Nie długo zawitają u mnie w domu deorki 2010 na tył. Mam dylemat. Jaką wziąć do nich tarczę? Jakie mają one klocki? Ja sam nie umiem ocenić, bo się na klockach nie znam. I czy w razie czego, mogę wziąć accenta blade?

Napisano

almaster bardzi cię proszę jak przyjdzie do ciebie ta hydraulika to napisz coś o niej czy opłaca się ją wziąć itp bo też jestem nią zainteresowany. Sorki za OT

Napisano

Każdą tarczę można, tylko amor musi wytrzymać i trzeba mieć odpowiedni adapter.

Jednak z tego co czytałem, to hamulce Shimano nie wykorzystują całej powierzchni trącej w blade'ach...

Napisano

Jedyna zaleta zywicznych jest ich cisza i wspolpraca z alu tarczami, i to chyba tyle...

semi lub metalic daja zdecydowanie roznice, ktos moze powiedziec ze tarcze zużywaja sie szybciej, oszczednosc albo performance...

przerabialem to na xtr, k18 i teraz na r1 brakuje mi brutalnoci metalicznych klockow, czekam zeby je zajechac i wrzucic metal.

Napisano

stary a skad mamy wiedziec jaki zestaw klockow ktos ci sprzedaje, w takiej sytuacji zapytaj sprzedawce, standardowo shimano daje/dawalo mieszanke klocki metaliczne i zywiczne, zobacz strone shimano

nie wiesz co kupiles? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...