Skocz do zawartości

[rower] Rockrider 5.2 czy Northtec Cayon II

wikingo71

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Pytanie jak w temacie. Zastanawiam się nad kupnem któregoś z w/w rowerów(proszę mnie nie pytać dlaczego akurat te. Po prostu te przypadły do gustu mi i mojemu portfelowi) i mam dylemat, który wybrać.

Z góry mowie, że nie interesują mnie wypowiedzi typu "Weź Kross...", "Weź Meride...", czy "To co wymieniasz to g***o...". Bo jako bywalec kilku forów wiem, że znajdą się i tacy, którzy z chęcią by tak napisali.

Teraz do rzeczy. Roweru będę używał w mieście, co jednak nie znaczy, że będzie miał lekko. Kiedy się śpieszę(a śpieszę się często) to nie będzie dla roweru litości. W terenie jeżdżę nieco rzadziej i nieco łagodniej, co jednak też nie oznacza, że trafiwszy na np. jakąś wyboistą stromiznę będę rower znosił.

Podsumowując. Który z tych rowerów będzie bardziej wytrzymały(rama, zawieszenie, koła) oraz, który ogólnie jest lepszy.

Pozdrawiam serdecznie,

PS: Gdyby padło na Northtec Cayon II to pojawia się kolejne pytanie. V-Brake czy D-Brake(osobiście sama idea tarczówek na tylnej osi jakoś mnie odstręcza)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...