Skocz do zawartości

[trenażer] Opona 26x ... ?

Anemia221

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam zamiar kupić w tym tygodniu trenażer - "ROTO trenażer Record"

Mam ogółem 450zł do wykorzystania także jak macie jakieś pomysły bądź zamienniki(o ile coś jest lepszego w tej cenie) to piszcie.

Jednak ogółem moje pytanie brzmi jaką oponę powinienem kupić pod moje koło 26, aktualnie mam z tyłu Schwalbe Smart Sam 2.1, wydaje mi się, że nie będzie pasować.

Jaka opona była by odpowiednia?

Czy na jeden sezon 'trenażerowy' jedna opona starczy, czy raczej zużyje się w ciągu miesiąca?(zakładając, że sezon 'trenażerowy' trwa listopad-styczeń)?

dodatkowo czy powinienem wiedzieć o jakichś ważnych sprawach odnośnie podłączania roweru, ustawiania trenażera?

Napisano

mysle ze lepiej dopłacic do elite mag alu concept no chyba ze masz jakieś sprawdzone opinie o tym roto i chcesz zaoszczedzic te pare złoty ale wydaje mi sie ze chyba lepiej będzie kupic cos z tacx'a albo elite'a. sam chyba go kupie jak nic nie bedzie ciekawego z uzywek na allegro.

co do opony to oczywiście powinienes kupic opone dedykowaną pod trenażer, tacx i continental ma takie oponki, w tym sklepie co podałem link do allegro na pewno mają takie ale ceny niestety nie są zachęcające :/ inne wyjscie to kupić opone na szose 26 ale z tego co czytałem to szybciej sie zużywają a na oponie z bieżnikiem podobno hałas jest nie do wytrzymania,

Napisano

nie lepiej dopłacic i kupic tacxa lub elite .... nie znam tej firmy moze i dobra, jezeli chodiz o oponke ja mam oponke tacxa 26 x 1.25 duzo ludzi poleca tu opony contintal pod trenazer. Opona pod trenzaer jest długo wytrzymała inna guma czy jakos tak no i jest cicha. Opone trzeba napompomowac jak w intrukcji tacx pisza 6 atmosfer. Pamietaj by pod przednie koło dac np ksiazke telefoniczna :blink: by wyrównac poziom ja kupiłem tacxa podkładke.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ważne żeby ta opona miała szosowy bieżnik i nie była szersza niż 1,5 :mellow:

Jak dużo kasy na nią nie chcesz wydawac to na trenażer starczy np. Kenda Kwest jej rozm. 26x1,5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...