Mucios Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Jako, że powoli nadchodzi czas na wymianę kasety i łańcucha chciałbym prosić was o pomoc, co wybrać. 1)kaseta slx+łańcuch lx 2)kaseta xt+łańcuch xt Nie jestem jakimś zawodowcem czy nie wiadomo kim, i pytanie czy zestaw xt bedzie mi potrzebny, prosze o wasze opinie na temat tych produktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 kaseta xt bedzie lepsza od slx - poprostu wyzszy model. Jeżeli masz rower na takim osprzęcie i stać cię to czemu by nie kupić lepszej kasety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Jak nie masz piasty z aluminiowym bębenkiem to wszystko jedno czy kupisz SLXa czy XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 13 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października 2009 A co ma do tego alu bębenek skoro SLX i XT mają bodajże pięcio-ramienny pająk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Mają dużo, bo to coś z SLXa ciężko nazwać pająkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 2)kaseta xt+łańcuch xt wybrałbym ten set lepiej beda dzialac a mam pytanie a moze odpowiadalby ci łancuch xtr i kaseta xt?? Bo chyba jak sie nie myle roznica w cenie jest tylko 10zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Łańcuch XTR jest chyba tylko dodatkowo ocynkowany, dzięki czemu nie rdzewieje przy wilgotnej, mokrej pogodzie. Nie mniej moim zdaniem jeśli często jeździmy rowerem i dbamy o łańcuch to tej rdzy na XT też nie będzie. Między łańcuchami od Deore do XTR w rozciąganiu nie ma dużej różnicy. Porównywałem Deore do XTR i wyciągnięcie po 2 tyś km było takie samo, rower używany w szosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 26 Października 2009 Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Jak dla mnie kaseta XT, łańcuch deore(możesz mieć prawie dwa w cenie jednego XT). Jeśli kryterium wagowe nie jest istotne i nie masz alu bębenka to kaseta deore też byłaby całkiem dobra(stosunek cena /trwałość). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.