ulvgar Napisano 26 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 w sumie ulvgar ty chyba jesteś z południa, a ja z północy Nie wiem po czym to wywnioskowałeś Lubawa-Gdynia więc też mam wszędzie daleko Co do obecnego kalendarza to masz rację. Wtedy było dwa razy po trzy maratony pod rząd dlatego uważam, że teraz lepiej to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 26 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 nie ma ideału ale jest na pewno lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scren Napisano 27 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Każdy kalendarz jest dobry.Albo się jedzie albo nie.Zawsze trudno objechac wszystkie edycje,ale ważne żeby było ich więcej i w całej Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 I lipa, Skandię mogę już sobie odpuścić jako priorytet, czyli walkę o generalkę, bo przez zjazdy na studiach nie będzie mnie aż na 3 edycjach. Żeby to były najdalsze to bym przebolał (Bielawa, Nałęczów), ale jest to Białowieża, Sopot i Olsztyn, czyli prawie-moje-okolice A wystarczyło by wszystkie edycje były przesunięte o 1 weekend do przodu a nie byłoby mnie tylko w (najdalej ode mnie położonej) Bielawie. Zgadzam się tu z GiantMike'em, przy tak małej ilości edycji jaka jest w Skandii ilość startów do generalki w liczbie 6 czy 7 to istny hardkor. To już (nasza wielce lubiana ) Mazovia miała 6 startów do generalki przy 13 edycjach! Zaniżona ilość startów tym bardziej powinna być w maratonie objazdowym. Sprowadzenie jej liczby do połowy + 1 już by urządzało (tym bardziej że aby starać się o generalkę trzeba być w Rzeszowie). A tak, w moim przypadku albo wybiorę inny cykl (choćby Legia MTB Maraton której dwie edycje kolidują ze Skandią i to mam znacznie bliżej) , albo nie będę zbytnio się starać na Skandii i już. Zobaczę jak to u nich jest, ale podniecać się nie będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LRBUKOWSKI Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Kalendarz imprez 2010 25.04 - Chodzież 16.05 - Bielawa 23.05 - Białowieża 30.05 - Nałęczów 13.06 - Olsztyn 27.06 - Sopot 12.09 - Białystok 26.09 - Rzeszów nowa ramówka ze strony skandiamaraton wtorek 1 grudnia g 9.05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Przecież już o tym pisaliśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 ulvgar, Sopot i Olsztyn zamieniły się datami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Faktycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Jakby nie było i tak komuś nie będzie pasowało. Plan startów jest tak ułożony aby zgrać to z TdP i nie ma co się dziwić. Mr Lang nie rozdwoi się i nie będzie na dwóch imprezach w jednym czasie. Rok w rok impreza rowerowa Skandia Maraton przyciąga nowych amatorów dwóch kółek i to jest pocieszające. Moim zdaniem jeśli ktoś startuje dla przyjemości i sprawdzenia się to nie ważne w jakich cyklach maratonów startuje, bo liczy się tylko zdrowa rywalizacja i jak najlepszy wynik dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 a kiedy jest dokładnie TdP?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 TdP ma być rozegrany między 1.08 a 07.08 Tour de Pologne 2010: Etap 1 - 01.08.2010 (niedziela): Sochaczew – Warszawa Etap 2 - 02.08.2010 (poniedziałek): Rawa Mazowiecka – Radom Etap 3 - 03.08.2010 (wtorek): Jędrzejów – Katowice Etap 4 - 04.08.2010 (środa): Sosnowiec – Ustroń-Równica Etap 5 - 05.08.2010 (czwartek): Tychy – Cieszyn Etap 6 - 06.08.2010 (piątek): Jastrzębie-Zdrój – Bukowina Tatrzańska Etap 7 - 07.08.2010 (sobota): Nowy Targ – Kraków Chyba że coś się zmieni jak w Skandii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrzejM Napisano 24 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku 2010 do spotkania na trasach Scandii 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 wzajemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Dzięki za życzenia i również życzę wszystkiego dobrego i udanych startów w 2010 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 ciekawe, kiedy będzie nowa strona internetowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrzejM Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Mam propozycję dla organizatorów. Przy okazji tworzenia tras i map,warto by pomyśleć o dodaniu planu dojazdu na zawody oraz parkingi gdzie można zostawić samochód. Brak takich danych powoduje,że większość z nas jedzie za strzałkami a tam brak miejsca na parkowanie i tworzą się zatory. Przecież dla bikerów przejechanie paruset metrów nie stwarza problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo111 Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 popieram..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek2 Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 wątpię by coś takiego zaświtało w ich głowach, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartas1993 Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Zgadzam sie cos przydaloby sie z tym zrobic . Jestem mieszkancem Chodzieży i co roku widze jak ludzie przyjezdzajacy nieco pozniej maja problem ze znalezieniem miejsca dla swojego autka a miejsca wyznaczone (w tym przyapdku boisko przy szkole nr 1. ) jest zapelnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrzejM Napisano 21 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witam. Było na forum, że w pierwszej dekadzie marca będzie zaktualizowana strona Scandii. Zaglądam co chwila i jedyną zmianę jaką zauważyłem to brak linka do "forumrowerowe" Czy ktoś coś wie na ten temat? Za miesiąc pierwsza edycja i cisza jak makiem zasiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
progrand Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Pierwsza informacja na temat trasy maratonu w Białymstoku i dystansów. Znam układającego trasę, te tereny ma w małym palcu więc możecie być pewni, że łatwo nie będzie, przecinki o których mowa w tekście to kilkanaście interwałowych podjazdów po leśnych ścieżkach. Większość trasy w zakrytym gęstym lesie. Start z centrum miasta, meta w miejskim lesie Pietrasze, polana gdzie dzień wcześniej odbędzie się GrandPrix. http://www.rowerowy.bialystok.pl/index.php?art=1172 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrzejM Napisano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Nowa stronka jest ok. Ale tak przeglądałem to wszystko i widzę,że w tym roku w ramach Scandii nie będzie mistrzostw branżowych. Trochę szkoda. Chyba, że coś się wyklaruje w ostatniej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypriano Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Ze zmian, to jeszcze rzuciło się w oczy rozbicie klasyfikacji generalnej dla Medio i Grand Fondo. Dodatkowo Medio będzie miało niebieskie numery (GF czarne), więc pewnie wybór dystansu "w locie" odpada. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamL Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Nowa stronka jest ok. Ale tak przeglądałem to wszystko i widzę,że w tym roku w ramach Scandii nie będzie mistrzostw branżowych. Trochę szkoda. Chyba, że coś się wyklaruje w ostatniej chwili. Wyrażnie jest to ujęte e Regulaminie, a dodatkowo jakbyś chciał następnym razem pojechać GrandFondo to musisz zmienić chip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.