AndrzejM Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Witam. Mam pytanko czy może pojawiły się jakieś ploteczki, pogłoski lub wiadomości na temat przyszłorocznej edycji? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LRBUKOWSKI Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Proponuję powrót do bardziej górskich tras na południu Polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Proponuję powrót do bardziej górskich tras na południu Polski rzeczywiście powinno być też nie co więcej tras na południu ale oczywiście nie wszystkie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 A mi się podobało że były bardziej na północy a to dlatego że mało jest zawodów w tym rejonie a ja daleko mam na południe co oczywiscie wiąze sie z kosztami :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LRBUKOWSKI Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Odległość do pokonania to jest problem związany ze wszystkimi edycjami maratonu SCANDIAMARATON. Z założenia zawody w celu propagowania tego sportu rozgrywane mają być w całej Polsce. Zawsze komuś będzie gdzieś daleko. Z tego powodu absolutna większość uczestników nie bierze udziału w całym cyklu tylko w kilku imprezach najbliżej miejsca zamieszkania. Ja mieszkam zupełnie po środku i zrobienie całego cyklu wiązało się z przejechaniem ponad 4200 km. jeżeli ktoś nie ma sponsorów to jest to całkiem poważny problem. Jednak w edycjach 2008 i 2009 ułożenie miejscowości było dość niesymetryczne. rok temu Szczawno Bielawa i Jelenia Góra dość blisko siebie. W tym roku Gdańsk Olsztyn i Kwidzyń. Może by to jakoś wymieszać, a przede wszystkim może powrócić do tras bardziej mtb ze sporą ilością przewyższeń i odpowiednią dozą drudności a zrezygnować z tras bardziej płaskich i rozbudowanych w kilometrach. Zwiększenie ilości terminów rozgrywania maratonów w jednym roku przy rozżuceniu po całej Polsce może spowodować zwiększenie globalnej ilości uczestników ale głównie jednorazowych a zawęzi grono osób wiernie zaliczających wszystkie edycje. prawdziwi amatorzy nie sponsorowani i nie jeżdżący w barwach teamów będą mieli problem z odwiedzeniem większej ilości imprez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 no tak tylko na południu jest dużo imprez do wyboru a na północy nie ma nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 a jak by skandię podzielić na grupę północna i południową? a potem najlepsza np. setka z różnych dystansów z obu częsci kraju spotkało się w finale? np. cz. północna: np. Gdańsk, Olsztyn, Koszalin, Tczew, Kwidzyn a cz. południowa np. Nałęczów, Kudowa Zdrój, Tarnów, Radom, Bielawa a finał np. gdzieś kolo Warszawy np. w Jabłonnej (tam gdzie była mazovia) to oczywiście przykłady ale czy sam pomysł wam sie pododba?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommy75 Napisano 20 Października 2009 Udostępnij Napisano 20 Października 2009 No dobra, już wiemy co byśmy chcieli i jakie są nasze pragnienia ale wróćmy do sedna pytania: jaka jest rzeczywista przyszłość Skandii? Ktoś wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinnn Napisano 20 Października 2009 Udostępnij Napisano 20 Października 2009 No dobra, już wiemy co byśmy chcieli i jakie są nasze pragnienia ale wróćmy do sedna pytania: jaka jest rzeczywista przyszłość Skandii? Ktoś wie? Witam, coś nieco słyszałem, ale proszę to przyjąć jako plotkę ;-). Mianowicie możliwe, że będzie 9 lub 10 edycji. Miasta, które może wezmą udział w nowej edycji, to oczywiście "plotki", to: Chodzież, Bielawa, Białowieża, Nałęczów, Sopot, Zawiercie, Rzeszów, Białystok, Olsztyn i może Kwidzyń. Ale tak jak mówiłem, gdzieś coś takiego do mnie dotarło, ale podejżewam, że to tylko pierwsza przymiarka na gorąco. Ale jakby nie było, jakiś obraz jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 20 Października 2009 Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Zawiercie bliziutko Mysle że na Jurze to by miało sens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 20 Października 2009 Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Jak ktoś chce się ścigać w górach to niech jedzie do Golonki Niedługo na północy nic nie będzie bo tylko wszyscy chcą by było jak najwięcej "górzystych" imprez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrzejM Napisano 20 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam. A może tak Bytów lub Kościerzyna? W końcu to Bytów to rodzinne strony Czesława Langa. Ciekawe czy organizatorzy czytają forum, bo jeśli tak to może powino się zorganizować konkurs na propozycję miast organizatorów. W końcu to dla nas organizowane są te maratony. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommy75 Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 W porządku, tyle że inicjatywa zawsze musi wyjść od włodarzy miast a takich podobno nie brakuje, na północy też. Stąd rozrzucenie maratonów po całej Polsce. I tak trzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloszek Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Mi się obiło o uszy że w Kwidzynie będzie rozgrywana któraś tam edycja Skandii Maratonu 2010. Ale nie wiem czy tak jak w tym roku ostatnia edycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 4 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 trochę z innej beki; gratulacje dla p. Andrzeja Kaczmarka za wygraną Mazdę! szerokiej drogi panie Andrzeju! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emo Napisano 4 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Na onet.pl jest info. SKANDIA MARATON LANG TEAM 2010 r. rozpocznie się w Chodzieży 24 kwietnia 2010 r., potem Bielawa, Białowieża, Nałęczów, Sopot, Białystok, Olsztyn, Rzeszów i Kwidzyn. Ciekawe tylko w ilu edycjach trzeba będzie się pojawić, aby móc "grać" o główną nagrodę ?! Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzala4 Napisano 5 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Pewnie dwie bedzie można opuścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrzejM Napisano 5 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Znając życie, zapewne jeszcze coś się zmieni. Szkoda tylko, że edycje bez Skody MTB nie odbywają się w soboty. Cholernie ciężko wraca się do domu, a jeszcze ciężej idzie w poniedziałek do pracy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 5 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Emo, możesz zapodać linka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emo Napisano 5 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Emo, możesz zapodać linka? Znalazłam info na stronie skandii: http://www.skandiama...sp?id=159&los=0,4866907 Pewnie wiele się może jeszcze zmienić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 6 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Szkoda, że znów będzie tylko 5 wyścigów Grand Prix MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gigi Napisano 6 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 mam nadzieje,ze do generalki i do losowania wystarczy 6 startow jak to na Poweradzie. wiadomo nie w kazdy weekend mozna wyjechac, zwlaszcza gdzies daleko i jak juz sie pracuje;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specjal Napisano 6 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Yeeeaaah, Skandia w Sopocie. Na pewno się pojawię, zważywszy na fakt, że do startu będę miał jakieś kilkaset metrów Jak dla mnie będzie to chyba główny wyścig w przyszłym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 ale to tylko spekulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emo Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 ale to tylko spekulacje! Jakie spekulacje? Nasze czy Langa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.