szatan21292 Napisano 12 Października 2009 Napisano 12 Października 2009 Witam. zamierzam kupić jakieś siodełko do roweru mtb , rower waży 10.9kg i dość szybko chudnie więc fajnie jak by i siodełko było do 280g max. Aktualnie używam jakiegoś żelowego ( 450g), i gdy próbowałem jeździć na innych siodełkach to zawsze bardzo bolały mnie plecy albo 4 litery . Podsumowując proszę was o porade jakie siodełko według was jest wygodne i lekkie, osobiście myslałem nad tiogą spyder.
manta980 Napisano 12 Października 2009 Napisano 12 Października 2009 A kolor i cena? Bo to sa wazne punkty przy szukaniu.. pzdr...
szatan21292 Napisano 13 Października 2009 Autor Napisano 13 Października 2009 Najelpiej czarne a co do ceny to się dostosuje
madek Napisano 13 Października 2009 Napisano 13 Października 2009 np. selle italia c2 gel flow (~260g) albo troche drozsze SLR XP (~170g) - mam i polecam, wygodniejsze od C2 akurat dla mnie.
Bikorexia Napisano 13 Października 2009 Napisano 13 Października 2009 W takim razie SppedNeedle. Droższe i odrobinę lżejsze już nie są generealnie zbyt wygodne. Oczywiście pomijając trochę bardziej specyficzne anatomie.
Sol Napisano 13 Października 2009 Napisano 13 Października 2009 Tioga Spyder mówisz - sprawdź czy się mieścisz w limicie wagowym i czy to prawda co piszą w sieci, że producent zaleca wymianę co sezon. Tak czy inaczej dość częste są opinie o tym, że pękają, więc przemyślałbym zakup potrójnie. W przedziale wagowym, o który mówisz, wybór jest spory, więc musiałbyś go sam zawęzić do kilku modeli żeby dostać konkretniejszą radę. Która nota bene i tak może być do kosza, bo raczej nikt nie ma identycznego tyłka z twoim . W każdym razie mój typ to Fizik Gobi XM. Nie polecam SI Thoor Gel Flow - da się je wprawdzie znośnie ustawić, ale się porozlatywało w paru miejscach po jednym sezonie. Poza tym nigdy nie odczułem jego rzekomo świetnych amortyzacyjnych właściwości.
pawel1315 Napisano 13 Października 2009 Napisano 13 Października 2009 A masz może spodenki kolarskie w wkładką ?? Dzięki niej ból stanie się mniej odczuwalny
szatan21292 Napisano 13 Października 2009 Autor Napisano 13 Października 2009 No jak nie mam jak mam Ja osobiście wyciągnełem wniosek, ze siodełka przeważnie te lżejsze są bardziej sztywne przez co mniej komfortowe. Ich konstrukcja prawie się nie ugina pod ciężarem 4 liter Ale to tylko moje przemyślenia a apropo zawężenia wyboru siodełek do kilku modeli, to miałem jeszcze na oku selle italia Shiver gel flow.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.