Skocz do zawartości

[rama] do 1000 zł :)

rafalek940

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :thumbsup:

tak jak w temaci poszukuje ramy do 1000 zł :P

wiem wiem temat byl wałkowany ale naprawde czytajac inne tematy nie ide dobra sciezka :P

Wiec tak mam 184 cm i waze 70 kg glownie potrzebuje do maratonow po xc

bardzie chcialbym sztywna ale na fulla tez bym sie zgodzil w tym ze cena 1000 zł z tlumiekiem

generalnie chcialbym cos tanszego niz 1000 zł ale moze by i 999 zł :P :P haha

na wadze nie zalezy mi bardzo jesli ma byc to sztywna to okolo 1800 gram - 1900

mam amor 100 mm r7 :) to jaka inf dodatkowa

O fullu w tej cenie to zapomnij.

Taniej to masz Marlina ale musiałbyś się przymierzyć do jakiegoś bika z geometrią Genesis.

http://allegro.pl/item776168724_rama_gary_fisher_marlin_19_cali_nowa.html

Ciekawa propozycja z tymi Gary Fisherami. Specyficzna geometria: bardzo długa górna rura nadaje sportową sylwetkę, ale bardzo duża baza kół. W ciasnych zakrętach musi się prowadzić jak czołg...

BTW. Teoretycznie bazę kół można by zmienić stosując amortyzator z innym offsetem... Czy jakiś ekspert od amorów mógłby się tu wypowiedzieć i podać jakieś konkretne modele i ich offsety (jakoś nie mogę znaleźć u głównych producentów) bo tak mnie to intryguje :)

chlopaki macie jeszcze jakies propozycje ;) ? aaa i co sadzicie na tego fulla co poslalem linka wczesniej ? :)

Ta rama jest ciekawa ale raczej do All Mountain. Do ścigania się jest moim zdaniem zbyt ciężka, rower byłby zbyt powolny. Nie jestem pewien czy ten damper jest dobrze dobrany do tej ramy - na fotce tej co jest cały rower widać, że środek suportu wypada jakoś dziwnie wysoko - to ma wpływ na zwrotność a także na możliwość podjeżdżania. Rama waży jak napisał prawie 3kg, podczas gdy można kupić sztywne ramy o wadze 1600g i nie są one zbyt drogie (albo niewiele cięższy Gary Fisher którego ja mam na sprzedanie). Niestety to że ta rama jest tania to nie znaczy, że będzie szybka na maratonach. Na pewno będzie się sprawdzała na wycieczkach terenowych ale na szybkiej jeździe może być ciężko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...