rafalek940 Napisano 12 Października 2009 Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Witam tak jak w temaci poszukuje ramy do 1000 zł wiem wiem temat byl wałkowany ale naprawde czytajac inne tematy nie ide dobra sciezka Wiec tak mam 184 cm i waze 70 kg glownie potrzebuje do maratonow po xc bardzie chcialbym sztywna ale na fulla tez bym sie zgodzil w tym ze cena 1000 zł z tlumiekiem generalnie chcialbym cos tanszego niz 1000 zł ale moze by i 999 zł :P haha na wadze nie zalezy mi bardzo jesli ma byc to sztywna to okolo 1800 gram - 1900 mam amor 100 mm r7 to jaka inf dodatkowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 12 Października 2009 Udostępnij Napisano 12 Października 2009 R7 no niech to moj ulubiony amorek Oto moj typ: Merida Boplight Maraton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2009 widze ze kolega mi tu bardzo lekkie ramki wyslal a jakieies propozycje cenowe troszke tansze ? a moze jakies fulle ? dzieki wielkie kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Października 2009 Udostępnij Napisano 12 Października 2009 O fullu w tej cenie to zapomnij. Taniej to masz Marlina ale musiałbyś się przymierzyć do jakiegoś bika z geometrią Genesis. http://allegro.pl/item776168724_rama_gary_fisher_marlin_19_cali_nowa.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 12 Października 2009 Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Jak nie masz jeszcze amora i zamierzasz kupic to mozesz miec zestaw No saint angel + reba sl/race/team 1500/1600/1700 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2009 mam amor 100 mm r7 to jaka inf dodatkowa pozdro na serio nie znajde fulla ? a uzywke jakas ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipps Napisano 12 Października 2009 Udostępnij Napisano 12 Października 2009 O fullu w tej cenie to zapomnij. Taniej to masz Marlina ale musiałbyś się przymierzyć do jakiegoś bika z geometrią Genesis. http://allegro.pl/item776168724_rama_gary_fisher_marlin_19_cali_nowa.html Ciekawa propozycja z tymi Gary Fisherami. Specyficzna geometria: bardzo długa górna rura nadaje sportową sylwetkę, ale bardzo duża baza kół. W ciasnych zakrętach musi się prowadzić jak czołg... BTW. Teoretycznie bazę kół można by zmienić stosując amortyzator z innym offsetem... Czy jakiś ekspert od amorów mógłby się tu wypowiedzieć i podać jakieś konkretne modele i ich offsety (jakoś nie mogę znaleźć u głównych producentów) bo tak mnie to intryguje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Października 2009 Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Każdy RS od Darta poprzez Torę i Recona do Reby może mieć offset pod Genesis (46mm). W normalnych sklepach ich raczej nie znajdziesz, pozostaje dystrybutor, OEMy albo zagraniczne sklepy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 12 Października 2009 Udostępnij Napisano 12 Października 2009 U dystrybutora nie dostanie, OEM-y też nie - to wersje na zamówienie, produkowane w określonej, limitowanej ilości - najprędzej coś z rozbiórki - podejrzewam trudności w zakupie, oraz sporą cenę (w końcu to exclusiv). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipps Napisano 12 Października 2009 Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Tak patrząc po długościach rur to geometria GF'a przypomina nieco Treka 8500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 12 Października 2009 Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Nieco - ale różnica w długości tylnych widełek (inaczej linii łańcucha) Trek 424 mm (czyli klasycznie) Gary 413 mm jest baaardzo duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Jak chcesz ramę trochę tańszą niż 1000zł to może coś takiego: http://picasaweb.google.pl/adriansocho/BIGSUR# to jest rama mojego kolegi, po wymianie gwarancyjnej, cena będzie około 850zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2009 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=723041364 a taka rama bd git ? do maratonow i xc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Jaka waga/rozmiar tego garego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Ja polecam ramę Cube LTD Race : http://www.allegro.pl/item769190401_cube_ltd_race_disc_nowa_rama_rozm_20_cali.html Taka rama waży około 1800 gram +/- 50 gram w zależności od malowania. No i do amortyzatora 100 mm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Jaka waga/rozmiar tego garego Jak to? Raczej typowe. Poza tym Gary nie stawia na zbicie masy wszelkim kosztem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Jak to? Raczej typowe. Poza tym Gary nie stawia na zbicie masy wszelkim kosztem. Przeciez nie wezme ramy 18'+ dla mojego wzrostu 175cm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Przeciez nie wezme ramy 18'+ dla mojego wzrostu 175cm... http://allegro.pl/item776177217_rama_gary_fisher_marlin_disc_17_5_cala_nowa.html - tu masz 17,5 - jeżdżę na garym w tym rozmiarze, mam 169 cm wzrostu i mi pasi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Przeciez nie wezme ramy 18'+ dla mojego wzrostu 175cm... A to racja, dla Ciebie będzie ciut duża. Ale autor wątku ma te same rozmiary co ja i ta 19" będzie w jego zakresie. A waga nie odbiega znacząco od konkurencji, no chyba że mówimy o jakimś Scott Scale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 http://allegro.pl/item776177217_rama_gary_fisher_marlin_disc_17_5_cala_nowa.html - tu masz 17,5 - jeżdżę na garym w tym rozmiarze, mam 169 cm wzrostu i mi pasi Kowadel nie biore, I tak wezme Angela Saint'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Kowadel nie biore, I tak wezme Angela Saint'a No to przyjemności z jazdy życze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2009 chlopaki macie jeszcze jakies propozycje ? aaa i co sadzicie na tego fulla co poslalem linka wczesniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 chlopaki macie jeszcze jakies propozycje ? aaa i co sadzicie na tego fulla co poslalem linka wczesniej ? Ta rama jest ciekawa ale raczej do All Mountain. Do ścigania się jest moim zdaniem zbyt ciężka, rower byłby zbyt powolny. Nie jestem pewien czy ten damper jest dobrze dobrany do tej ramy - na fotce tej co jest cały rower widać, że środek suportu wypada jakoś dziwnie wysoko - to ma wpływ na zwrotność a także na możliwość podjeżdżania. Rama waży jak napisał prawie 3kg, podczas gdy można kupić sztywne ramy o wadze 1600g i nie są one zbyt drogie (albo niewiele cięższy Gary Fisher którego ja mam na sprzedanie). Niestety to że ta rama jest tania to nie znaczy, że będzie szybka na maratonach. Na pewno będzie się sprawdzała na wycieczkach terenowych ale na szybkiej jeździe może być ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2009 tzw moj rower by wtedy wazył 11,8 wiec ciezki bardzo by nie byl kurde nie wiem co kupic mam jak w tym tygodniu przyjda corrateki bowny to na 99 % kupuje a jak nie to sie zalamie bo za duzo tego jest na rynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Ciekawe pod którym kątem ciekawa??? Zwykły jednozawias, do tego ciężki i malowany. Jak twój bike będzie ważył 11,8kg przy 3kg ramie to ja gratuluję dobrego osprzętu albo zepsutej wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.