Skocz do zawartości

[rękawiczki] Jakie wybrać ?

Mucios

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Ja jakiś czas temu odkryłem super rękawiczki w Castoramie ;). Kosztują 20 zł są w kolorze czerwono-czarnym i wygladają jak bardzo markowe rękawiczki rowerowe. Posiadają wzmocnienia na wewnętrznej częsci dłoni. Kumpel, który na motorze zdzierał średnio 2-3 pary na sezon w tych przejechał cały i dalej są ok. Nie pamiętam nazwy modelu ale są dość charakterystyczne więc powinieneś znaleźć. Jak będę miał chwile to wrzucę fotki.

Pozdrawiam

Napisano

Witam,

Oto obiecane zdjęcia rękawiczek z Castoramy. Jeżeli szukacie ekonomicznej wersji to naprawdę są ok.

post-124860-1255377097,75_thumb.jpg

post-124860-1255377230,25_thumb.jpg

Pozdrawiam

a powiedz kolego cos wiecej ... jaki material ? czy chronia przed wiatrem czy sa cieple

wszystko co sie da. takie wynalazki sa czasami serio bardzo praktyczne :down:

eeee ogolnie sie przyjelo ze castorama raczej nie jest typowym miejscem odziezowym :D

mam szukac towaru roboczego czy sa one tam eksponowane jako co ? ;)

Napisano

Rękawice przetestowane. Są bardzo ciepłe, nie przepuszczają wiatru i wilgoci. Wygodne. Na +10st ciut za ciepłe, polecam od +5 w dół. Jedyny minus to tak jak we wszystkich produktach z niższej półki - odprowadzanie potu.

Napisano

a powiedz kolego cos wiecej ... jaki material ? czy chronia przed wiatrem czy sa cieple

wszystko co sie da. takie wynalazki sa czasami serio bardzo praktyczne ;)

:yes:

Witam,

Co do materiału to ciężko mi się wypowiedzieć bo nie mam już metek z rekawiczek, ale raczej nie są to oddychalne materiały z najwyzszej półki ;). Natomiast moge powiedzieć, że materiał jest bardzo wytrzymały na uszkodzenia mechaniczne a wykonanie rękawiczek też jest solidne. Do wiosenno-jesiennego jeżdżenia są ok zimą ich jeszce nie testowałem ale wydaje mi się że na mrodzie nie dadzą rady bo nie są ocieplone. Mają wzmocnione powierzchnie na dłoniach i wkładki anywibracyjne.

Co do znalezienia ich w Castoramie to są, o ile dobrze pamiętam, na dziale z kosiarkami lub piłami. Znajdziesz na pewno są dośc charakterystyczne.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

w tej cenie to trudno bedzie ci cos znalezc... ale polecam 661 comp na krotki czas jazdy sa idealne poprostu zsiadasz z roweru i czujesz sie jak nowo narodzony ja moje kupilem na zakopianskiej w isportcie za 89 zl

Napisano

Tydzień temu we wrocławskim Decathlonie kupiłem za 49 PLN takie: http://www.decathlon.com.pl/PL/r-kawiczki-zimowe-czarne-49670736/

Rękawiczki były w promocji w komplecie ze polarową czapką: http://www.decathlon.com.pl/PL/czapka-wielofunkc-z-membran-97338213/

Promocja co najmniej korzystna :) Nie wiem czy w innych sklepach również obowiązuje podobna promocja.

O samych rękawiczkach niewiele mogę powiedzieć, po 1 użyciu były ok.

• 1 rok później...
Napisano

Forensiców nie znam, ale mam dwie pary Jackalów i powiem, że wykonanie pierwsza klasa. Bardzo fajny materiał, nic na odwal nie jest uszyte. Nie wiem jak się sprawują podczas jazdy, bo mam nówki i jeszcze nie używałem ich. Podobno Sombrio robi wytrzymałe rękawiczki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...