AdMiNiStRaToRGM Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Witam chcialbym sie dowiedziec ktory z DJ jest najlepszy czyli dobra praca ladne tlumienie i wytrzymalosc. Jak cos to mozecie podawac od razu linki do aukcji . Interesuje mnie tez czy bd musial kupic piaste Qr20 czy jakos tak . I ,tutaj zalezy mi na osobaxch ktore posaidaja ten amorek, czy dobrze sprawuje sie w DH bo w koncu jest do DJ i street-u. Jak cos to mozecie porownac jego prace z XCM to moj na nieszczescie obecny amorek.Pozdrawiam P.S Czy istnieje DJ 4 ??. Jak tak to mozecie jego tez opisywac
Mephistofeles Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 DJ4 istnieje, ale to wersja oem, dodawana do złożonych rowerów, na dodatek to złom gorszy od Duro. Trójka jest już lepsza, ale jak miałbym kupować DJ to tylko między 1 a 2 bym wybierał. Ja bym kupił rocznik 09, bo za######iście wygląda . Jeździłem na DJ3 i praca jest taka sobie, po prostu amortyzuje skok, czyli tak jak ma być, ale bardzo przy tym muli. Nie polecam. Najlepszy oczywiście DJ1, rura sterowa i golenie aluminiowe itd. W przypadku 1 musisz mieć piastę na sztywną oś, 2 i niżej dostaniesz na haki 9mm.
AdMiNiStRaToRGM Napisano 11 Października 2009 Autor Napisano 11 Października 2009 Nom to chyba kupie DJ 1 2007 r Zalezy mi na jakosci a nie na wygladzie Nie rozumiem co masz na mysli mowiac piaste na sztywna os czyli mzoe byc ta z XCM ??
Mephistofeles Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Sztywna oś, czyli średnicy 20mm. Więc raczej piastę musisz zmienić .
AdMiNiStRaToRGM Napisano 11 Października 2009 Autor Napisano 11 Października 2009 Aha czyli po ludzku mowiac chodzi o piaste QR20 !!! I o co biega z tymi hakami 9 mm ?
ilicz Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Nom to chyba kupie DJ 1 2007 r Zalezy mi na jakosci a nie na wygladzie Nie rozumiem co masz na mysli mowiac piaste na sztywna os czyli mzoe byc ta z XCM ?? Czy o tego amorka chodzi: http://www.allegro.pl/item745384651_marzocchi_dirt_jumper_1_2009_mega_cena_dj1_dj_1.html Aktualna aukcja: http://allegro.pl/item759420904_marzocchi_dirt_jumper_1_2009_mega_cena_dj1_dj_1.html http://www.rowerowy.com/czesci/amortyzatory/dj1
Mod Team Puklus Napisano 11 Października 2009 Mod Team Napisano 11 Października 2009 Aha czyli po ludzku mowiac chodzi o piaste QR20 !!! I o co biega z tymi hakami 9 mm ? To nic innego jak tylko najstandardowsze mocowanie piasty do widelca/ramy na oś 9mm czyli taka jak wdujesz w 99,9% rowerów na ulicy.
AdMiNiStRaToRGM Napisano 11 Października 2009 Autor Napisano 11 Października 2009 O lol jaki tani ten DJ i ten ktory chce kupic dzieki wielkie Tamtego z allegro nei chcialem Ale teraz doszedl nowy dylemat czy nie kupic powietrznego EDIT: OMG OMG tak sie napalilem a on wyprzedany ;/
Mephistofeles Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Powietrznego, tzn? Dirt Jumpery 1 i 2 mają asystę powietrza, czyli początkową twardość daje sprężyna, a regulujesz powietrzem.
AdMiNiStRaToRGM Napisano 11 Października 2009 Autor Napisano 11 Października 2009 Chodzi mi o takie ktorymi moglbym np zmieniac skok pokretlem xD Czyli takie do wszystkiego bo lubie DH i street a to sie wyklucza
Mephistofeles Napisano 12 Października 2009 Napisano 12 Października 2009 To akurat nie ma związku z powietrzem. Popatrz np. na Pike'a.
blair7 Napisano 12 Października 2009 Napisano 12 Października 2009 Brat moj kupil DJ3 '08, wersje z 80 mm skoku, ale......dokupil sprezyne od duro na skok 130, wyjal podkladke ograniczajaca i zrobil sie z niego amorek 120 mm, ktory ladnie wybiera niewielkie nierownosci, a przy duzym skoku nie dobija sie. W porownaniu do XCM jest o niebo sztywniejszy i sprawia wrazenie tez duzo bardziej mocarnego (wieksza korona i grubsze golenie dolne). Oczywiscie jest to sprezyna z otwarta kapiela olejowa, a tlumik jest marki suntour(paradoks)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.