Skocz do zawartości

[korba] problem z zębatkami

bj208

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam u siebie korbę 5ramienną 94/58 mm (na kwadrat); zębów 42-32-22 i problem jest następujący:

chcę zmienić zębatki dużą i średnią bo są za wolne do mojego stylu jazdy (chciałbym mieć 46-34) jednak ten tym korb jak widać jest przestarzały i nigdzie takich zębatek znaleźć nie mogę (widziałem gdzieś FSA 46t za ok 100pln-za dużo) czy wie ktoś gdzie mogę je dostać? a może lepiej zmienić korbę na jakąś nową sh-deore i wtedy myśleć?

pozdrawiam forumowiczów:)

• 3 tygodnie później...

Co ponawiasz? Nie produkuje się już takich zębatek. No może gdzie niegdzie się produkuje, ale są one w takich cenach, że ja pier... Taki jest rynek. Dzisiejszym standardem są 4 śruby rozstaw 110/64. W takich rozstawach jak Ty mówisz produkcja jest już tylko jednostkowa, a wiadomo, że produkcja jednostkowa jest o wiele droższa od produkcji seryjnej. Według mnie? Nie opłaca się zmieniać zębatek. Lepiej kupić nową korbę, z którą nie będziesz miał problemów (z wymianami zębatek) w przyszłości.

Witam, ja moja korbę zaopatruje w nowe zębatki właśnie u Poręby w Krakowie. Jeżdżę na korbie Sachs Quartz i dopóki się coś z nią nie stanie to będę wymieniał zęby na Stronglighta. Korba rewelacyjna i warto założyć zęby Stronglighta zamiast kupować nowy zestaw korbowy. nie znam twojej korby bo od zawsze jeżdżę na sachsie ale jeśli uważasz ze jest lepsza niż nowe modele to warto dołożyć na zęby. zastanów się i zdecyduj. co do zębatek Stronglighta to mogę z czystym sumieniem polecić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...