bj208 Napisano 11 Października 2009 Udostępnij Napisano 11 Października 2009 witam mam u siebie korbę 5ramienną 94/58 mm (na kwadrat); zębów 42-32-22 i problem jest następujący: chcę zmienić zębatki dużą i średnią bo są za wolne do mojego stylu jazdy (chciałbym mieć 46-34) jednak ten tym korb jak widać jest przestarzały i nigdzie takich zębatek znaleźć nie mogę (widziałem gdzieś FSA 46t za ok 100pln-za dużo) czy wie ktoś gdzie mogę je dostać? a może lepiej zmienić korbę na jakąś nową sh-deore i wtedy myśleć? pozdrawiam forumowiczów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Napisz co to za korba. Niestety takich starych juz czasami nie oplaca sie reanimowac bo albo nie ma czym albo jest to za drogie. Pomyśl nad nową korbą np na octalink albo ze sztywna osia np deore juz niewiele ponad 200zł mozna nabyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bj208 Napisano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2009 nom w ostateczności pomyślę nad nową korbą ale najpierw chcę poszukać tych zębatek i w tym celu cakładam ten temat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bj208 Napisano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2009 proszę pomóżcie czy w ogóle gdzieś znajdę takie zębatki?? po prostu na 5śrub 94mm 46t 34t Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzaq Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Możesz zapytać: http://www.poreba.carrer.pl/index.php?dzial=1&page=home ale tanio nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bj208 Napisano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2009 dzięki faktycznie mają tam takie tarcze ale prawdopodobnie za tą cenę dobrą korbę kupię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bj208 Napisano 6 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 ponawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Co ponawiasz? Nie produkuje się już takich zębatek. No może gdzie niegdzie się produkuje, ale są one w takich cenach, że ja pier... Taki jest rynek. Dzisiejszym standardem są 4 śruby rozstaw 110/64. W takich rozstawach jak Ty mówisz produkcja jest już tylko jednostkowa, a wiadomo, że produkcja jednostkowa jest o wiele droższa od produkcji seryjnej. Według mnie? Nie opłaca się zmieniać zębatek. Lepiej kupić nową korbę, z którą nie będziesz miał problemów (z wymianami zębatek) w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bj208 Napisano 8 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 no ok dzięki w sumie rozjaśniłeś mi troche ta sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkiel Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam, ja moja korbę zaopatruje w nowe zębatki właśnie u Poręby w Krakowie. Jeżdżę na korbie Sachs Quartz i dopóki się coś z nią nie stanie to będę wymieniał zęby na Stronglighta. Korba rewelacyjna i warto założyć zęby Stronglighta zamiast kupować nowy zestaw korbowy. nie znam twojej korby bo od zawsze jeżdżę na sachsie ale jeśli uważasz ze jest lepsza niż nowe modele to warto dołożyć na zęby. zastanów się i zdecyduj. co do zębatek Stronglighta to mogę z czystym sumieniem polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.