XxUzixX Napisano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Sorki oczywiście chodziło o SLX A jeśli mógł by mi ktoś wytłumaczyć własnymi słowami co to jest to Servo Wave to byłbym wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 14 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Na początku klocek szybko zbliża się do tarczy- po osiągnięciu pewnego punktu szybkośc zbliżania zmniejsza się,ale zwieksza się sila dzialania co zapewnia lepsze wyczucie punktu styku klocka z tarczą i mocniejsze hamowanie. W trakcie ruchu klamki zmienia się przełożenie , z jaką działasz na klocek. Zresztą opis jest w dziale testy http://www.forumrowerowe.org/topic/41648-hydrauliki-slx/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2009 ok dzięki... myślę że poczekam uzbieram troszkę więcej pieniędzy i kupie SLX. Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorob Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 co myślicie o SHIMANO SAINT?? Lepsze Saint czy XT?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Co 4 tłoczki to nie 2. To są hample do całkiem innego zastosowania, sprecyzuj lepiej jak jeździsz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorob Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Myślałem nad elixirach albo juicy 5/7 ale też myślę o shimano xt albo saint. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 18 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Myślałem nad elixirach albo juicy 5/7 ale też myślę o shimano xt albo saint. To może jeszcze Code do kompletu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 To Dobra teraz do rzeczy. Co brać STX czy Deore 2010 ? Tarcze tak czy tak kupuje osobno ponieważ podobają mi sie Dartmoor Nano Jeśli chcesz kupić tarcze większe niż 160mm to odradzam Nano. Są dość delikatne i łatwo je "zwichrować". No i wiąże się z nimi dziwny problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 24 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Mam w domu prasę hydrauliczną, to jak będzie skrzywiona to zostawię ją na cały dzień pod prasą i po kłopocie. Chyba że zły pomysł ? . Jeszcze chcę się dowiedzieć jaką polecicie mi wielkość tarczy bo waże 45kg. Zastanawiałem się żeby założyć na przód 203mm a na tył 180mm lub 160mm na przód, a 140mm tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 25 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Mam w domu prasę hydrauliczną, to jak będzie skrzywiona to zostawię ją na cały dzień pod prasą i po kłopocie. Chyba że zły pomysł ? . Jeszcze chcę się dowiedzieć jaką polecicie mi wielkość tarczy bo waże 45kg. Zastanawiałem się żeby założyć na przód 203mm a na tył 180mm lub 160mm na przód, a 140mm tył. Ten drugi zestaw przy Twojej wadze jest więcej niż wystarczajacy. 203 z przodu to przerost formy nad treścią- chyba że dla wyglądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2009 No może i troszkę pod wygląd bym chciał Ale chyba raczej wezme te 140mm tył, 160mm przód czy 160mm tył, a 180mm przód. Powiem szczerze że jeździłem na kolegi DS'sie i on właśnie ma tam przód 203mm, a tył 180mm i dość fajnie mi się hamowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu1 Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Proszę was o pomoc doradzenia mi które hamulce wybrać: http://www.dobrerowery.com/product_info.php?cPath=183_30&products_id=3311czy http://www.dobrerowery.com/product_info.php?cPath=183_30&products_id=5188 do Scott Voltage YZ 25 model 2007r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitUSER Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Bierz Juicy 5. http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?cPath=0&manufacturers_id=49&products_id=1628 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.