Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne]Jakie Polecicie ?

XxUzixX

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Na początku klocek szybko zbliża się do tarczy- po osiągnięciu pewnego punktu szybkośc zbliżania zmniejsza się,ale zwieksza się sila dzialania co zapewnia lepsze wyczucie punktu styku klocka z tarczą i mocniejsze hamowanie.

W trakcie ruchu klamki zmienia się przełożenie , z jaką działasz na klocek.

Zresztą opis jest w dziale testy

http://www.forumrowerowe.org/topic/41648-hydrauliki-slx/

Mam w domu prasę hydrauliczną, to jak będzie skrzywiona to zostawię ją na cały dzień pod prasą i po kłopocie. :) Chyba że zły pomysł ? :wallbash: .

Jeszcze chcę się dowiedzieć jaką polecicie mi wielkość tarczy bo waże 45kg. Zastanawiałem się żeby założyć na przód 203mm a na tył 180mm lub 160mm na przód, a 140mm tył. :P

• Mod Team

Mam w domu prasę hydrauliczną, to jak będzie skrzywiona to zostawię ją na cały dzień pod prasą i po kłopocie. :rolleyes: Chyba że zły pomysł ? :unsure: .

Jeszcze chcę się dowiedzieć jaką polecicie mi wielkość tarczy bo waże 45kg. Zastanawiałem się żeby założyć na przód 203mm a na tył 180mm lub 160mm na przód, a 140mm tył. :sweat:

Ten drugi zestaw przy Twojej wadze jest więcej niż wystarczajacy. 203 z przodu to przerost formy nad treścią- chyba że dla wyglądu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...