Bart7 Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Chodzi o odkręcenie tego co się kręci do tyłu na tym była zębatka, ale ją zdjąłem (nie wiem czy potrzebnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Po pierwsze jak robisz zdjecia to temat czy cel zdjecia ma być ostry a nie piękne tło z zywica na czele wiec jak chcec pomocy to tez sie postaraj. To wyglada na zwykły wolnobieg wiec powinien byc taki frez (na srodku tam gdzie ośka jest) na klucz do kaset/wolnobiegów i go w lewo sie odkreca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart7 Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Sory, że złe zdjęcia, ale mój aparat ma już trochę latek więc nic lepszego nie zrobi. No wiem o co chodzi tylko nie mam tego klucza do kaset. Nie można tego odkręcić jakoś inaczej bez użycia tegoż klucza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Jasne ze mozna pojsc do kogos kto takowy ma:Dsam tego bez klucza nie dotkniesz nawet. Wolnobiegi tak sie zakleszczaja podczas jazdy (ze wzgledu ze sa nakrecane i podczas pedałowania sie dokrecaja) ze czasami sztuką jest to odkrecic w 2-3 odoby i dobrym kluczem idź do rowerowego takie rzeczy odkrecaja za darmoche w 5 min zazwyczaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart7 Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Kupiłem sobie klucz do wolnobiegu i go odkręciłem. Okazało się, że to właśnie wolnobieg mam zepsuty. Ogólnie mam taki problem, że mi się zacina i gdy jadę rowerem puszczę pedały to wolnobieg nie staje i pedały się kręcą, a jak trzymam pedały to mi łańcuch skacze po wszystkich zębatkach z tyłu. Zdjąłem go już z piasty, a czy można go jeszcze jakoś rozkręcić/rozczepić? I czy da się to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Wolnobiegi kosztują po 20-25zł wiec tu nie ma co naprawiac tylko sie kupuje nowy Oczywiście da sie to rozebrac naprawić i złozyc ale gra nie warta świeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Co do ściągania kasety, troszkę zdziwiony jestem bo ja nigdy nie miałem kłopotu i to w kilku roweruch, proste i bez stresowe i dziękuję bogu, że wolnobiegi pomału idą do lamusa bo przy odkręcaniu wolnobiegu pamiętam, że nie raz się mocno spociłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Co do ściągania kasety, troszkę zdziwiony jestem bo ja nigdy nie miałem kłopotu i to w kilku roweruch, proste i bez stresowe i dziękuję bogu, że wolnobiegi pomału idą do lamusa bo przy odkręcaniu wolnobiegu pamiętam, że nie raz się mocno spociłem. Ja np złamałem kluzc 24mm a i tak nie puścił ale widziałem jak to w serwisach robią klucz zespawany z połmetrowa rurką i pożądny kop potrafi kazdy wolnobieg ruszyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.