Skocz do zawartości

[rower]kross sfx 500 czy sfx 700 czy level a2

mati0023

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej mam pytanie do doświadczonych rowerzystów czy opłaca się kupować krossa

Jesli tak to jakiesgo sfx 500 czy sfx 700??No te modele spodobaly mi sie bardzo gdyz maja dosc fajny osprzet i sa tanie.

Czy moze uzbiearc wiecej kaksi i kupic kross level a2 tez mi sie nawet podoba warto??

Wiec ktory rowerek lepiej kupic jak sadzicie????

dysponuje funuszem 900zl ale moge jezcze dozbeirac troche kaski bo moze polecicie cos lepszego.

Napisano

Zdecydowanie Lvel albo nawet coś z hexów. Mam swoje zdanie o tanich fulach i na razie jego nie zmienię. Wg mnie jeśli mamy kupować fulla musimy przyszykować minimum 3 tysiaczki. Moja odpowiedź brzmi: "Dopłacić do Levela A2 lub kupić hexa

Napisano

Czyli wiec nie chcialbym miec ciezkiego roweru lubie sobie skoczyc tak ze kraweznika.

Wiec polecacie mi levela a moze ktos posiada ktorys z tych rowerkow i powie mi jak sie jezdzi i takie tam

Napisano

Ja osobiście nie mam kross ale mój kolega jest posiadaczem SFX 700 i muszę ci powiedzieć że to chyba najgorszy rower na jakim jeździłem nie dość że ciężki to jeszcze ma słaby jak na jego cene osprzęt poleciłbym ci a2 ze względu na ciekawą ramę i możliwość rozbudowy w przyszłości.

:D:yes:

Napisano

Aha bylme w sklepie i przymierzylem tego level a2 i siedzialo sie bardzo wygodnie tylko bylo troche twarde siodelko ale to nie problem pozbieram jescze troche kaski po babciach i kupie sobie ten roewerk.

Tylko mam pytanie mam 182 cm wzrostu 14 lat i 65 kilo wagi jaki rozmiar ramy polecicie???

Napisano

No i do tego wybór amorka - na tą chwilę lepszy dla ciebie byłby xcr.

No ale wlsanie w a2 jest XCR=)chyba cos ci sie pomylilo

A zaintrygowal mnie ten hexagon oplaca sie kupowac a2 czy lepiej tego hexagona???

Napisano

Ja do levela A2 z 09" roku nic nie mam, ale jakoś większe zaufanie mam do tego z 08".

W tym roku katalogowym z 2008r. kross robił najbardziej konkurencyjne rowerki.

A powracając do amorka to właśnie chodziło mi o to co napisał afly

Napisano
Ja do levela A2 z 09" roku nic nie mam, ale jakoś większe zaufanie mam do tego z 08".

I to się nazywa "merytoryczna" wypowiedź :)

A zaintrygowal mnie ten hexagon oplaca sie kupowac a2 czy lepiej tego hexagona???

Hexagon to typowy rower "do jazdy po bułki", jeśli ma służyć do jazdy po mieście to może być, A2 nada się też nieźle do jazdy w terenie - więc nie można ich rozpatrywać w karegorii "który sie bardziej opłaca"

Napisano

Aha to wiec ja po bulki za bardzo nie bede jezdzil tylko cos bardziej extremalnego wiec chyba wybiore A2.

A moze ktos ma jescze jakies przygody zwiazane z a2 ze cos jest nie tak albo czy cos i nnegoo rozumiecie??

Napisano

Aha ale w tym co ja chce kupic to jest model 2009 z amorkiem XCR wiec to jest wporzadku rower????

Jak najbardziej będzie w porządku. Amor pod twoją wagę, dobry osprzęt i niczego więcej nie musisz szukać.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Levela A2 mogę śmiało polecić, jednak na co dzień nie odczujesz różnicy nawet pomiędzy Hexem V4 :) Wiem co piszę, sam na co dzień używam LVL A2 a nieraz użyczam od kolegi Hexagona. Hexagon jest wygodniejszy "na co dzień", ale Level A2 pokarze ci swoje atuty w terenie - znam z autopsji :) Oba rowerki są godne polecenia, Level A2 to wyższa półka w stosunku do Hexagona, a Hexagon jest jakby łagodniejszy.

Napisano

Ujmę to tak, troszkę może zbyt szczerze, ale myślę, że o to chodzi:

Kross SFX 500, czas życia - trochę ponad rok, wspomnienia: możliwie najgorsze.

Odpuść sobie w ogóle oglądanie tego szajsu, wszystko od 100km się psuło, rama wagi czołgu, serwis tragedia i co ciekawe rama strzeliła w trzech miejscach od... Zwykłej jazdy - to był rower taki po mieście!

Zdecydowanie odradzam i szczerze na Krossa już więcej nie spojrzę...

Napisano

Zdecydowanie odradzam i szczerze na Krossa już więcej nie spojrzę...

Myślę, że gdybyś zainwestował w Krossa z serii Level lub nawet Hexagona to wtedy nie miałbyś tak negatywnej opinii...

Napisano

Myślę, że gdybyś zainwestował w Krossa z serii Level lub nawet Hexagona to wtedy nie miałbyś tak negatywnej opinii...

Co do serii level to jestem pewny że nie wyrobiłby sobie negatywnej opinii, ramki są naprawde dobre w swoim przedziale cenowym + osprzęt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...