mati0023 Napisano 10 Października 2009 Napisano 10 Października 2009 Hej mam pytanie do doświadczonych rowerzystów czy opłaca się kupować krossa Jesli tak to jakiesgo sfx 500 czy sfx 700??No te modele spodobaly mi sie bardzo gdyz maja dosc fajny osprzet i sa tanie. Czy moze uzbiearc wiecej kaksi i kupic kross level a2 tez mi sie nawet podoba warto?? Wiec ktory rowerek lepiej kupic jak sadzicie???? dysponuje funuszem 900zl ale moge jezcze dozbeirac troche kaski bo moze polecicie cos lepszego.
Schwefel Napisano 10 Października 2009 Napisano 10 Października 2009 Przede wszystkim SFX i Level to zupełnie inne biki. Musisz zdecydować czy chcesz mieć ciężkiego choć wygodnego fulla czy lekkiego hardtaila.
Szkielko Napisano 10 Października 2009 Napisano 10 Października 2009 Zdecydowanie Lvel albo nawet coś z hexów. Mam swoje zdanie o tanich fulach i na razie jego nie zmienię. Wg mnie jeśli mamy kupować fulla musimy przyszykować minimum 3 tysiaczki. Moja odpowiedź brzmi: "Dopłacić do Levela A2 lub kupić hexa
mati0023 Napisano 10 Października 2009 Autor Napisano 10 Października 2009 Czyli wiec nie chcialbym miec ciezkiego roweru lubie sobie skoczyc tak ze kraweznika. Wiec polecacie mi levela a moze ktos posiada ktorys z tych rowerkow i powie mi jak sie jezdzi i takie tam
bikefun Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Ja osobiście nie mam kross ale mój kolega jest posiadaczem SFX 700 i muszę ci powiedzieć że to chyba najgorszy rower na jakim jeździłem nie dość że ciężki to jeszcze ma słaby jak na jego cene osprzęt poleciłbym ci a2 ze względu na ciekawą ramę i możliwość rozbudowy w przyszłości.
mati0023 Napisano 11 Października 2009 Autor Napisano 11 Października 2009 Aha bylme w sklepie i przymierzylem tego level a2 i siedzialo sie bardzo wygodnie tylko bylo troche twarde siodelko ale to nie problem pozbieram jescze troche kaski po babciach i kupie sobie ten roewerk. Tylko mam pytanie mam 182 cm wzrostu 14 lat i 65 kilo wagi jaki rozmiar ramy polecicie???
kubuka Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 ja bym brał 19, będziesz bardziej zwrotny w terenie
Schwefel Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 No wyboru dużego nie masz bo 17" będzie za krótka a 21" za długa, więc zostaje 19".
Szkielko Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 No i do tego wybór amorka - na tą chwilę lepszy dla ciebie byłby xcr.
afly Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 http://www.t-bike.pl/p/pl/125/level+a2+2009.html , a może któryś z Hexagonów z rocznika 2009, są zbudowane własnie na takiej samej ramie, ale pod wzgledem osprzętu, amrotyzatora odbiegają od A2. http://www.t-bike.pl/p/pl/158/hexagon+v4+2009.html
mati0023 Napisano 11 Października 2009 Autor Napisano 11 Października 2009 No i do tego wybór amorka - na tą chwilę lepszy dla ciebie byłby xcr. No ale wlsanie w a2 jest XCR=)chyba cos ci sie pomyliloA zaintrygowal mnie ten hexagon oplaca sie kupowac a2 czy lepiej tego hexagona???
afly Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 No ale wlsanie w a2 jest XCR=)chyba cos ci sie pomylilo Modele z 2008 roku miały dwa amortyzatory montowane, A2 2008 można spotkać z XCR lub DART 2
mati0023 Napisano 11 Października 2009 Autor Napisano 11 Października 2009 Aha ale w tym co ja chce kupic to jest model 2009 z amorkiem XCR wiec to jest wporzadku rower????
Szkielko Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Ja do levela A2 z 09" roku nic nie mam, ale jakoś większe zaufanie mam do tego z 08". W tym roku katalogowym z 2008r. kross robił najbardziej konkurencyjne rowerki. A powracając do amorka to właśnie chodziło mi o to co napisał afly
Rulez Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Ja do levela A2 z 09" roku nic nie mam, ale jakoś większe zaufanie mam do tego z 08". I to się nazywa "merytoryczna" wypowiedź A zaintrygowal mnie ten hexagon oplaca sie kupowac a2 czy lepiej tego hexagona??? Hexagon to typowy rower "do jazdy po bułki", jeśli ma służyć do jazdy po mieście to może być, A2 nada się też nieźle do jazdy w terenie - więc nie można ich rozpatrywać w karegorii "który sie bardziej opłaca"
mati0023 Napisano 11 Października 2009 Autor Napisano 11 Października 2009 Aha to wiec ja po bulki za bardzo nie bede jezdzil tylko cos bardziej extremalnego wiec chyba wybiore A2. A moze ktos ma jescze jakies przygody zwiazane z a2 ze cos jest nie tak albo czy cos i nnegoo rozumiecie??
rastatajm Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Aha ale w tym co ja chce kupic to jest model 2009 z amorkiem XCR wiec to jest wporzadku rower???? Jak najbardziej będzie w porządku. Amor pod twoją wagę, dobry osprzęt i niczego więcej nie musisz szukać.
adii22 Napisano 21 Października 2009 Napisano 21 Października 2009 Levela A2 mogę śmiało polecić, jednak na co dzień nie odczujesz różnicy nawet pomiędzy Hexem V4 Wiem co piszę, sam na co dzień używam LVL A2 a nieraz użyczam od kolegi Hexagona. Hexagon jest wygodniejszy "na co dzień", ale Level A2 pokarze ci swoje atuty w terenie - znam z autopsji Oba rowerki są godne polecenia, Level A2 to wyższa półka w stosunku do Hexagona, a Hexagon jest jakby łagodniejszy.
Krezystof Napisano 22 Października 2009 Napisano 22 Października 2009 Ujmę to tak, troszkę może zbyt szczerze, ale myślę, że o to chodzi: Kross SFX 500, czas życia - trochę ponad rok, wspomnienia: możliwie najgorsze. Odpuść sobie w ogóle oglądanie tego szajsu, wszystko od 100km się psuło, rama wagi czołgu, serwis tragedia i co ciekawe rama strzeliła w trzech miejscach od... Zwykłej jazdy - to był rower taki po mieście! Zdecydowanie odradzam i szczerze na Krossa już więcej nie spojrzę...
rastatajm Napisano 23 Października 2009 Napisano 23 Października 2009 Zdecydowanie odradzam i szczerze na Krossa już więcej nie spojrzę... Myślę, że gdybyś zainwestował w Krossa z serii Level lub nawet Hexagona to wtedy nie miałbyś tak negatywnej opinii...
afly Napisano 23 Października 2009 Napisano 23 Października 2009 Myślę, że gdybyś zainwestował w Krossa z serii Level lub nawet Hexagona to wtedy nie miałbyś tak negatywnej opinii... Co do serii level to jestem pewny że nie wyrobiłby sobie negatywnej opinii, ramki są naprawde dobre w swoim przedziale cenowym + osprzęt.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.