socratesus Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Scott Scale 70 rocznik 2007 specyfikacja: Materiał ramy: Scale Aluminium 7005, hydraform monocoque Widelec: Rock Shox Dart 2, Lockout Stery: Ritchey Mostek: Scott Comp Kierownica: Scott X-Rod Pilot, 600 mm Sztyca: Scott Team Siodełko: Scott Racing Piasty: Scott Disc Team/Shimano 475 Disc Obręcze: AleX DM-18, 32 otw. Opony: Scott OXYD, 26x2,0" Manetki: Shimano Deore SL-M511 Przerzutka przód: Shimano Deore Przerzutka tył: Shimano XT RD-M761 Dźwignia hamulca: Scott Camp Hamulce: Scott Comp Korba: Shimano FC-M442, 44-32-22 z. Środek suportu: Shimano UN26 Pedały: Wellgo LU-998-S Łańcuch: Shimano CN-HG53 Kaseta: Shimano HG50, 11-32 z. fotki: Nowy rowerek zakupilem na poczatku wrzesnia, jezdzi sie wysmienicie w kazdym terenie, jedynie gdy jest mokro odczuwa sie brak tarczowek. W przyszlosci zamierzam go ulepszyc i tu pytanie do forumowiczow, czy oplaca sie ulepszac, czy ta rama jest warta lepszych podzespolow? Jezeli jest w tym sens to prosze takze o porady od czego ewentualnie zaczac rozbudowe. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kirkris Napisano 12 Października 2009 Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Jasne, rama jest super. Ja mam Scale 80 z 2008 roku ale własciwe z niego to tylko jeszcze korba, mostek i kiera zostały. Pozostałe elementy już są wymienione )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 12 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Jeżeli nie zależy Ci na super lekkości ramy to ta którą masz sprawdzi się doskonale pod dalszą rozbudowę roweru. Pierwsze co bym kupił to bidon i koszyk na niego, a następnie jakieś pedały zatrzaskowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 15 Października 2009 Udostępnij Napisano 15 Października 2009 1. Kask 2. SPD 3. Siodełko 4. Amortyzator/hamulce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKreator Napisano 15 Października 2009 Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Ta kiera waży tonę, zresztą podobnie sztyca. To na początek i nawet małym kosztem. 1590 g podaje scott dla ramy, tyle, że nie podaje rozmiaru. Jeśli L to wynik więcej niż przyzwoity. Ja posiadam 80 i zamieniłem scottowe wydumki na PRO. Myślę, że jeszcze lepiej do tej ramy pasował by Boplight. Wymieniłbym także te opony, bo lekkie nie są i nie udało mi się stwierdzić na jakie one są podłoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 15 Października 2009 Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Osobiscie polecam kokpit Boplight'a jest tani jak na dobra sztywnosc i wyglad... Dzis przegladalem sztyce i powiem ci ze ritchey wcs wersja matowa 27.2mm nowa sprzedaja za 150zł wiec tanio a wazy 225gram A co powiesz na oponki Kenda karma tania i dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.