Skocz do zawartości

[pomoc] Proszę o wsparcie co do kupna roweru

titit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, mam pytanko związane z kupnem roweru, czy możecie mi doradzić czy warto zainwestować kasę w taki sprzęt: LINK

Chce kupić go dla żonki, która będzie dopiero zaczynała przygodę z dwoma kółkami. Jeśli macie jakieś inne pomysły co do innych rowerów w tej cenie to będę wdzięczny za ewentualne propozycje, dzięki z góry, pozdrawiam TiTiT

Napisano

Rower fajny, tylko ja widzę 2 dosc spore "Ale".

1. Żona siedziała na rowerze? Jeśli nie to powinna. Kobiety maja inną budowę. Mają dłuśze nogi i krótszy korpus, dlatego potrzebują trochę innych rowerów.

2. Amortyzator będzie raczej na pewno zbyt twardy, bo nie sądzę by zona ważyła 80 kg lub więcej, a taką sprężynę ma wiekszośc Dartów montowanych w rowerach.

Napisano

Rower fajny, tylko ja widzę 2 dosc spore "Ale".

1. Żona siedziała na rowerze? Jeśli nie to powinna. Kobiety maja inną budowę. Mają dłuśze nogi i krótszy korpus, dlatego potrzebują trochę innych rowerów.

2. Amortyzator będzie raczej na pewno zbyt twardy, bo nie sądzę by zona ważyła 80 kg lub więcej, a taką sprężynę ma wiekszośc Dartów montowanych w rowerach.

Niestety żonka nie widziała roweru, nie siedziała i tu jest problem bo chcę jej go kupić na prezent a jak zobaczy to już nie prezent :) co do amora to czy nie można go później jakoś "zmiękczyć" w serwisie? a może jakieś inne ciekawe propozycje w tej cenie? pzdr

Napisano

Kurde nie wyobrażam sobie kupowanie roweru, szczególnie terenowego bez znajomości dokładnych wymiarów osoby kupującej rower, lub bez przymierzenia się do niego. Szczególnie jak się zaczyna przygode z rowerowaniem.

Kupisz żonie rower i potem okaze się, ze kompletnie do niej nie pasuje i będziesz miał klopsa. To tak jak z kupowaniem butów, czy ubrań. Muszą pasowac i byc odpowiednio skrojone, bo inaczej kicha z tego wyjdzie.

Napisano

Kurde nie wyobrażam sobie kupowanie roweru, szczególnie terenowego bez znajomości dokładnych wymiarów osoby kupującej rower, lub bez przymierzenia się do niego. Szczególnie jak się zaczyna przygode z rowerowaniem.

Kupisz żonie rower i potem okaze się, ze kompletnie do niej nie pasuje i będziesz miał klopsa. To tak jak z kupowaniem butów, czy ubrań. Muszą pasowac i byc odpowiednio skrojone, bo inaczej kicha z tego wyjdzie.

Jakieś wymiary to ja znam bo mierzyłem jej odległość od ziemi do kroku i w sklepie przy długości nóg 80 cm powiedzili mi że pasuje rama 17" a co do reszty to chyba aż taki problem nie jest. Mi się wydaje że wielkość ramy jest najważniejszy, prawda?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...