kurokial Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 Witam stoję nad wyborem klamek, chcę Deore ale jakie? Chciałem LX, zwykłe są całe czarne a XT chyba najlepsze.. Jakie są istotne różnice poza wagą? Deore - waga: 220 g. b/d Deore LX - waga-180 g. 3 stopniowa regulacja Deore XT - waga: 159 g. Servo-Wave-Funktion + reg. pozycji klamki? O co chodzi z tą regulacją, co to S-W-F w XT i o co chodzi z reg. klamki? Może jest coś lepszego w podobnych cenach? Nie ukrywam, że im tańsze tym lepsze. Chciałbym jeszcze dodać do, że potrzebne będą również dwa komplety V'ek i ten sam problem co powyżej.
kurokial Napisano 7 Października 2009 Autor Napisano 7 Października 2009 Sugerujesz, że Avid lepszejszy od Deore?
blair7 Napisano 12 Października 2009 Napisano 12 Października 2009 a te klamik to potrzebujesz do V-ek czy do hydraulikow?
kurokial Napisano 12 Października 2009 Autor Napisano 12 Października 2009 Do V'ek oczywiście. Hydrauliki za drogie..
premier2 Napisano 12 Października 2009 Napisano 12 Października 2009 Ja bym brał klamki Avida FR5. Działają idealnie, świetnie leżą w dłoniach i kosztują około 50zł za parę. Też myślałem nad XT, ale dla mnie lepiej wyprofilowane dźwignie ma Avid...
kurokial Napisano 14 Października 2009 Autor Napisano 14 Października 2009 Zmiana postawy, tarcze biore. Temat do zamknięcia chociaż wsumie klamki i tak potrzebne
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.