Skocz do zawartości

[przerzutka] za wysoko najwyższej koronki

Royalonzo21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam przerzutke XT RD-M760 SGS. Długość mojego łańcucha to 108 ogniw. Uważam że jego długość jest odpowiednia. Z przodu najmniejsza koronka 22z z tyłu 32z, wózek przerzutki jest idealnie prostopadły do ziemi, kółka wózka są idealnie nad sobą. Problem mój polega na tym, że na przełożeniu 22z przód i 32z tył (młynku) górne kółeczko przerzutki zachacza o zęby. Dodam, że kręcenie śrubą regulacyjną, nie mowa o śrubie L i H tylko mowa o tej trzeciej, nic nie pomaga. Więc w czym jest problem? Czy łańcuch jest za krótki i zbyt mocno ciągnie przerzutkę do przodu? Czy może za długi jest pancerz idący do przerzutki, do śruby baryłkowej? Pozdro.

Tą odległość można ustawić tylko śrubką "B" , długość łańcucha nie ma tu nic do rzeczy.

Śrubka drugim końcem musi opierać sie o hak, aby spowodować przesunięcie w dół przerzutki.

Ew. spróbuj wkręcić dłuższa śrubkę.Ma być jak w instrukcji, rozdział "installation of the rar deraulier"

http://shimano-polska.com/media/techdocs/content/cycle/SI/SI_5W50A_001/SI_5W50A_001_En_v1_m56577569830616237.pdf

Ja wiem że to się ustawia tą śrubą(w chwili pisania powyższego posta zapomniałem jak się nazywa), tylko u mnie nie za bardzo to zdaje egzamin, więc dlatego zaczął chodzić mi po głowie łańcuch. Oblukam dokładnie może coś nie tak jest z tą śrubą, w sensie krzywa starta. Może część haka o którą się opiera ta śruba jest uszkodzona, sam już nie wiem. Cieszy mnie jednak że to nie jest kwestia łańcucha. Zatem czy pancerz może mieć na to jakiś wpływ, mowa o ostatnim odcinku pancerza (ten bezpośrednio idący do przerzutki).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...