macief Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witam Jestem zupełnie zielony w temacie rowerowym, a zwłaszcza ubioru. Mam pytanie odnośnie butów, mianowicie jakie buty będą najlepiej się nadawały na spining? I czy ma znaczenie jaka klamra, czy w ogóle podpięcia do pedałów są takie same? Czym się kierować podczas zakupu butów? Pragnę za znaczyć że będą mają to być buty tylko do użytku na hali. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Czy w ogole rowerki spinningowe maja jakies zatrzaski? Te ktore widzialem mialy tylko jakies szczatkowe "noski", wiec mozesz jezdzic nawet w butach do joggingu, choc podejrzewam ze na zachodzie juz sa do kupienia specjalistyczne buty "do spinningu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilok Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 ja uzywam tanich szimanowskich spd. w pomieszczeniach dobrze sie sprawdzaja, bo maja dobra oddychalnosc (mimo, iz w mokrych warunkach nie zdaja egzaminu wcale). jesli chodzi o pedaly w rowerach spiningowych, to zawsze spotykalem hybrydy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Kłosiu chyba mało wiesz o spinningu. W większośći rowery spinningowe mają właśnie pedały zatrzaskowe, w wielu kluba spotyka się rowery które mają i zatrzaski i koszyczki jednocześnie, by nie tylko zapaleni bikeholicy mogli na nich jeździć. Ja jeżdże w moich kochanych butkach, tych samych co po górach, klikającymi oczywiście i większośc znajmych tez tak robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtass Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Mam pytanie czy takie buty nadają sie na spinning? http://bikecenter.pl/galerie/s/shimano-sh-m086l-buty-mt_1813.jpg Rozumiem że potrzebne są jeszcze bloki do nich , zwykłe shimanowskie pasują do rowerów spinningowych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 23 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Wojtass pewnie że mogą byc. Ale częsc firm ma w swojej ofercie specjalne butki pod spinning: np. takie: http://rowerowysklep.pl/buty-pedaly-buty-fitness-c-158_431.html lub takie shimano: SH-FN51 SH-FN21 SH-WF21 SH-FN51 Buty do halowej jazdy na rowerze/do fitness Przewiewne, lekkie buty do jazdy halowej i fitnessu • System sznurowania BOA ® eliminuje ucisk i zapewnia doskonałe dopasowanie, jak rękawiczki • Cholewka z bardzo przewiewną siatką i podeszwa zewnętrzna utrzymują chłód i suchość stopy • Wkładka antyzapachowa i antybakteryjna niweluje przykry zapach stóp • Niezostawiająca śladów podeszwa EVA jest wygodna i przystosowana do sali gimnastycznej • Doskonałe usztywnienie śródstopia gwarantuje elastyczność podeszwy zewnętrznej dla wygodnego chodzenia • Bezszwowe wnętrze zapewnia wygodę bez noszenia skarpet • Pasują do bloków SPD SH-FN21 Buty do halowej jazdy na rowerze/do fitness Przewiewne, lekkie buty do jazdy halowej i fitnessu • Cholewka i podeszwa zewnętrzna z bardzo przewiewną siatką utrzymują chłód i suchość stopy • Niezostawiająca śladów podeszwa EVA jest wygodna i przystosowana do sali gimnastycznej • Doskonałe usztywnienie śródstopia gwarantuje elastyczność podeszwy zewnętrznej dla wygodnego chodzenia • Bezszwowe wnętrze zapewnia wygodę bez noszenia skarpet • Kieszonka służąca do chowania końcówek sznurowadeł • Pasują do bloków SPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekkrzysiek Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Mam pytanie czy takie buty nadają sie na spinning? http://bikecenter.pl...uty-mt_1813.jpg w miescje tych dziurek podluznych musza byc bloki tak? ja rowniez szukam obuwia do spinningu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Tak, używasz ich jak z każdymi pedałami zatrzaskowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robi1 Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 czesc, buty na spinning powinny byc przede wszystkim dobrze wentylowane bo na sali jest często wysoka temperatura z możliwością podłączenia pod spd ale niekoniecznie. Louis Garneau wyprodukowało taki but na salę pod spinning z możliwością wpięcia spd - LITE TRAINER http://www.louisgarneau.pl/obuwie/fitness cena detal 239zł pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Sidi z tego co widzę tez robi buty specjalnie do spiningu i treningu w zamkniętych pomieszczeniach - MTB Indoor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.